Novemberi értékelő – Majdnem tökéletes játszma!

rm_w_lEgy hónappal ezelőtt azon keseregtünk, hogy hát ez így nagyon nem jó, ez a mélypont, innen csak javulni lehet. A fiúk a csapatnál vagy olvasnak minket, vagy csak kihallották az éterből rebegő fohászunkat, mert az első két döcögősebb meccs után emberül begyújtották a rakétákat tényleg, és turbó fokozatban pofozták le a szembejövő ellenfeleket. Most jó Madridistának lenni, megy a szekér, és a gép is ad. Hajtás után örömködve értékelünk, vagy értékelve örömködünk, kinek melyik tetszik.

Noha majdnem tökéletes hónapot hozott le a csapat, azért tartsuk észben, hogy a Juventus kivételével nem jöttek szembe erős ellenfelek novemberben. Tehát papíron “kötelező” volt hozni minden meccset. Hogy mégis akkor minek örülünk? Hát annak, hogy a csapat (Juve elleni kivétel) győzött minden meccsen, hogy egyre gyakrabban már szemet gyönyörködtető volt a játékunk, hogy rúgtuk ipari mennyiségben a gólokat, és hogy hátul már kevesebbet kaptunk. Még messze nem tökéletes minden, de már alakul.
Felvettünk egy új kategóriát, ez pedig a “hónap legkellemesebb meglepetése”. Tettük mindezt azért mert volt jónéhány olyan teljesítmény novemberben amire nem számítottunk, de nagyon örülünk neki, és hát ha már örülünk, akkor díjazzuk is. Ahogy októberben is volt, a blog szerzői pár mondatban indokolják a jelöltjüket minden kategóriánál, aztán Rajtatok a sor a szavazó boxoknál. Maverick kolléga ismét nem tudott annyi meccset megnézni hogy érdemben szavazni tudjon, így ismét csak ötünk véleményét olvashatjátok.
Vágjunk is bele, Babérkoszorú és Arany Lófütyi jelöltek novemberben!

A hónap legjobbja:
CR_kiraly

A király

krysal: Ronaldo, Ronaldo, Ronaldo az első három nálam.

MLM_poharam: Bale. 6 gól és 4 gólpassz. Mondhatjuk, hogy lassan eléri az üzemi hőfokot.

Neil Blender: Ronaldo. Nem kell indoklás szerintem.
Bale_postr

A trónkövetelő

V.I.C.: Először volt nehéz dönteni, a két mechanikus vadállat közül most Bale-re esne a választásom, szórt jó néhány gólt, emellett önzetlenül osztogatta a labdákat, öröm volt nézni.

IronRock: Ronci vs Bale. Nehéz a döntés nálam is. A szívem Ronci felé húz, mert egy kíméletlen gyilkos ha a kapu közelébe kerül (és mert a svéd-portugál pótselejtezőn rúgott egy laza mesterhármast), az eszem viszont Bale-ért kiált, miután ő jó abban, amiben Ronci nem: gólpasszok és védekezés. Csak arról a kurva szívecskés gólörömről szokna már le…nálam most Bale.

A hónap legrosszabbja:
sergio_ramos_fun

Ez már jól megy, Sergio…

krysal: Ramos teljesítménye volt talán a leggyengébb ebben a hónapban számomra.

MLM_poharam: Aki magához képest gyenge teljesítményt nyújtott a múlt hónapban, az egyedül Ramos, szóval ő volt most a leggyengébb láncszem.

Neil Blender: Ramos. Nem kell sok indoklás. Bizonytalan nagyon, már annak is örülni kell, ha egy jó meccset lehoz. A Galata elleni kiállítása pedig megkoronázta a teljesítményét.

V.I.C.: Itt is páros hajsza volt a címért, Pepe ezüstérmes lett végül, és Ramos nyakába került az arany. Buta egy hónapot zárt.

IronRock: A hónap elején Pepe, utána meg Ramos volt versenyben a címért. Sergio végül simán elvitte, “köszönhetően” a kiállításnak és a hülye kezezésért kapott sárgának. Tudtuk eddig is hogy nincs agya, de ez most látványosan kijött a játékában is.


A hónap legszebb gólja:

krysal: Nekem, mint akció a Valladolid elleni Bale beadás miatt Benzema fejese. Tökéletes assziszt, tökéletes befejezés.

MLM_poharam: Cé Rayo elleni első gólja, elsősorban a kötény miatt, amit a gól előtt kiosztott az ellenfél védőjének.

Neil Blender: Arbeloa. Nem nagy gól, nem fontos gól, de basszus, a 17-es élete meccse volt 🙂

V.I.C.: El is nevezem Nehéz Novembernek, erre is van vagy 4 különböző jelöltem. Végülis Iscót mondanám, szépen besunyította a lasztit az Almería elleni meccsen, helyzetfelismerésből jeles.

IronRock: Ronci szabadrúgásgólja a Sociedad ellen. Mert most végre nem bikázta rá, hanem okosan és tökéletesen elcsavarta, hogy a kapus csak nézett.

Esélyes volt még Benzi Almería elleni dugója is.

A hónap legjobb meccse:

krysal: A Juve elleni döntetlen, mert benne volt minden (kivéve a Real győzelmet), amiért érdemes focit nézni.

MLM_poharam: Tulajdonképpen bármelyik gálát mondhatnám, legyen a Sociedad elleni 5-1.

Neil Blender: Juventus elleni 2-2. Nem volt csoda a játék, de egy számunkra szinte érdektelen meccsen a két sztár fordított és lüktető jó iramot hozó meccs volt, az amúgy posványosan egyszerű novemberben.

V.I.C.: Melyik ujjamba harapjak? Legyen a Galata elleni, egy nagyrészt emberhátrányban lenyomott meccset az ‘elitligában’ való életben maradásért játszó ellenfél ellen ilyen sikerrel lehozni… nem semmi.

IronRock: Holtversenyben a Sociedad elleni alázás és a Galata elverése. Előbbi azért, mert talán akkor játszott legjobban a csapat ebben az idényben, parádés volt, minden bejött, és egy szép szülinapi ajándékkal leptek meg a srácok. 🙂 A Galata elleni meccs viszont a Mentally Strong állapot miatt. Cseresorral, kulcsjátékosok nélkül (Xabi, Khedira, Ronci, majd Ramos a kiállítása után), 75 percig emberhátrányban is lazán hoztuk a meccset. Tetszett mindkettő.

5. A hónap legrosszabb meccse:

(Ennél a kategóriánál most nem rakunk ki szavazó boxot, mert itt totálisan egyértelmű és egybehangzó a végeredmény. A Juve elleni döntetlen kalkulálható volt (tkp. egy pontért mentünk), a későbbi meccseken meg gáláztunk.)

krysal: A Rayo elleni meccset fizikai fájdalom volt nézni, leginkább a védelem miatt. Carlo papának lesz dolga még a hátsó alakzattal.

MLM_poharam: Azt hiszem ez egyértelmű, Rayo elleni. Két tizit összehozni két perc alatt földöntúli bravúr, de nekünk sikerült, arról nem beszélve, hogy képtelenek voltunk megtartani a labdát.

Neil Blender: Rayo elleni bajnoki, ahol a védelmünk oktatófilmet tartott, a “hogyan ne védekezzünk” témában. Érthetetlenül hulladék volt a védelem, egy tulajdonképpen megnyert és habkönnyű meccsen.

V.I.C.: Van annál rémesebb sztori, mint megnyugtató három gólos előny után percek múlva falfehéren pislogunk a bal felső sarokba, hogy mennyi van még hátra? Rayo, ez volt a legkönnyebb választás.

IronRock: Eléggé egyértelmű. Rayo elleni, ahol ahelyett hogy kivégeztük volna az ellenfelet 3:0 után, hagytuk őket visszajönni a meccsbe. Az lehetett az októberi hullámvölgy utóhatása…

Megtekinthető itt: Rayo – Real 2:3

A hónap csalódása:

krysal: Hogy még mindig 3 pont a lemaradásunk.

MLM_poharam: Varane és a folyamatos sérülései. 🙁

Neil Blender: Nem igazán volt ilyen, de talán Ramos kiállítása miatti korai Jesé csere az elég nagy csalódás volt nekem, már nagyon kijárt volna a srácnak egy teljes meccs és vélhetőleg pár gól.

V.I.C.: Varane térde. Jó lenne, ha ép lenne a srác, komoly versenyhelyzetre volna szükség a középhátvéd poszton.

IronRock: Varane folyamatos sérülései. Nagyon kellene nekünk, de ha nem képes egymás után két meccset játszani, veszélybe kerülhet a VB szereplése is.

varaneGyógyulj meg mielőbb, Raphael!

A hónap legkellemesebb meglepetése:

krysal: Bale. Azt lehetett tudni, hogy jó spíler, de hogy ennyire gyorsan belerázódjon, és meg tudjon felelni az elvárásoknak, az a Real Madridban ritka. Csak így tovább!

MLM_poharam: Hogy Arbeloa tud focizni. 🙂

Neil Blender: Xabi Alonso teljes helytállása a sok sérülés után. Stabil mint rég.
alonso_jediV.I.C.: Álarc. 🙂 (Gy.k. Arbeloa)

IronRock: Arbeloa játéka. Én nem hittem volna, hogy képes ilyenre, de amit a Galata ellen a második félidőben művelt, azt egy fénykorában levő Maicon is megtapsolta volna. Egy kérdés, Álvaro: ha tudsz te így is, akkor korábban miért nem?
spartan-arbeloa_500

Hát ez történt novemberben. Csaknem tökéletes hónapot hoztak le a srácok, lőttünk 23 gólt és csak hatot kaptunk. Ami még mindig soknak tűnik, de ebből négyet az első két meccsen kaptunk, utána pedig csak kettőt, és amellett hogy alaposan megrépáztuk minden szembejövő ellenfelünket, két clean sheet-et is tudtunk hozni. Erre nem sűrűn volt példa korábban. Örök közhely, hogy ha egy csapatnak megy, akkor nő az önbizalom és az öngerjesztő spirál beindul. Most novemberben ez nagyon érződött, főleg a Galata elleni BL-meccsen jött ki a Mentally Strong skill: hiába kerültünk korán emberhátrányba, hiába nem játszottak kulcsemberek az egyes csapatrészekben, én egyetlen pillanatig nem éreztem azt, hogy itt bukhatunk vagy pontokat veszíthetünk. És mindezt olyan játékosokkal értük el, akik az utóbbi időben kevesebbet (vagy semennyit se) játszottak. És persze jár a főhajtás Carlo papának is, mert dacára annak hogy a védelmünk még mindig gólképes, Xabi apó visszatérésével (hogy örültem, amikor újabb két évig hosszabbítottunk vele, nagyon kell ő!!) olyan mértékben tudta stabilizálni a középpályát, hogy a 4-3-3 már nem csak egy lázas rémálom, hanem nagyon is élő és hatékony taktikai felállás! Elbírta a csapat Ronci hiányát, hogy a nyomorult FIFA vírus fél évre levitte Khedirát, hogy Varane többet sérült mint nem, hogy Coentrao és Marcelo ismét párban sérült meg a válogatott meccseken. Viszont Bale elkezdte szórni a gólokat és gólpasszokat, Isco és Mariska ismét a régi, Arbeloa feltámadt, Xabi apó pedig csoki helyett meghozta a hiányolt stabilitást a középpályára. A fiatalok pedig minden esetben jól szálltak be a meccsekbe, van tehát alternatíva bőven, ha rotálni kell. Még mindig csak harmadikak vagyunk, mert az Atléti és a Barca nem akar hibázni (bár utóbbi éppen most esett pofára), de ha így toljuk továbbra is, akkor szép lehet a vége. Persze nyilván lesznek még hullámvölgyek, fogunk együtt szentségelni és szidni a csapat tagjait vagy Carlót, de most éppen nagyon van okunk örülni, hát akkor tegyük!
Köszönjük fiúk, soha rosszabb hónapot!

És most Rajtatok a sor, lehet szavazni!