Dupla nullás semmi…

nothingTúlzás lenne azt állítani, hogy extázisban ülve vártuk az Olimpíc elleni kupameccset. Ahogy mindannyian tisztában voltunk azzal is, hogy a sérülések és a rotálás miatt Carlo papa a kevesebbet játszó fiataloknak fog lehetőséget adni, így a stabil kezdő mint olyan nem fog létezni, ergo: olyan játékosok fognak együtt játszani, akik a szezonban ezt alig tették éles meccseken, tehát finoman szólva se lesz meg a kellő összhang. Viszont erre a langyos pocsolyára nem voltunk felkészülve. Lapozás után összefoglalunk, ha van mit.

A kezdő még a rotáláshoz képest is fel volt forgatva, lévén hogy Bale egy kisebb megbetegedés miatt nem tudott elutazni a csapattal, így ez nemcsak nekünk, hanem az autogramra vadászó xátivás szurkeszeknek is nagy csalódást okozott. Hiányában Jesé került a balszélre, Mariska a jobb oldalra, elöl pedig Morata kezdett, a védelemben Nacho párja Ramos lett, baloldalon Arbeloa, a túloldalon Carvajal, a középpályán pedig a az Illarra-Isco-Casemiro hármas. nem lehet mondani, hogy nagy iramban kezdődött volna a meccs, szépen gyömöszkölték egymást a csapatok a mezőnyben, de érdemi helyzet egyik kapu előtt se alakult ki. A nihil a 25 percben látszott kissé felkavarodni, amikor Mariska beadását Casemiro csúsztatta kapura nem túl veszélyesen, a kapus simán fogta, Az Olimpíc mezőnyben tetszetősen játszott, egyáltalán nem látszott a két együttes közti két osztálykülönbség, de kapura teljesen veszélytelenek voltak. Mi pedig vagy nem tudtunk, vagy nem akartunk nagyobb elánnal támadni. Mindent elmond a félidőről, hogy a legszebb jelenetet egy Olimpíc játékos produkálta, amikor először Carvajalt, majd Illarra-t esernyőzte be.

A második félidőre Carlo is érezte hogy változtatni kell, érkezett Marcelo Arbeloa helyett, ezzel némi élet költözött a bal oldalunkba, de eredményre ez se vezetett. Minden elképzelés nélkül mentünk előre vagy passzolgattunk az ellenfél térfelén, feltűnően sok volt az eladott labda, ami vélhetően a dekoncentráltságnak tudható be. Az 57. percig kellett várni az első valamire való helyzetre, Di Maria indításával lépett ki Isco, de a kapusba lőtte a labdát. Ez volt Di María utolsó megmozdulása, Benzema váltotta. A 62. percben ismét Isco került helyzetbe Marcelo passzából, de a kapus ezt is védte. Egy perccel később Isco három emberen áttörve Moratához passzolt, aki képtelen volt belőni a ziccert. Ezzel úgy tűnt, ellőtte az összes puskaporát a csapat, mert megint visszasüllyedt a játék az unalomba, de hogy ne aludjon el a közönség, a játékosok egymás rugdosásába fogtak (1-1 sárga mindkét oldalon). A 73. percben Jesé eresztett meg egy szép lövést, centikkel elkerülte a kaput, majd a 81. percben ő adta a passzt Benzinek, aki azonban elbenzemázta a helyzetet. Innentől meg maradt az unalom és még 1-1 sárga, és ennyi volt a meccs.

Bevallom őszintén, nem erre számítottam. Nem vártam gólparádét a cseresor játszatása miatt, de azt azért elvártam volna a csapattól, hogy ha nem is végig, de egy 15-20 percig üzemi hőfokon játszva verjen már be néhány gólt és zárja le a meccset. Persze az Olimpíc se csinált még annyit se mint mi, veszélyes kapura lövésük nem is volt, de hadd ne legyünk már azért boldogok, mert az ellenfél is éppolyan szar volt mint mi. Volt hogy majdnem belealudtam a meccsbe, és annyira semmi nem történt, hogy az is feltűnt, a stadion felében mintha nem lett volna világítás.xa_realSenkit nem tudnék kiemelni a csapatból, talán Jesé és Isco nyújtott valamivel többet az átlagnál, de csak azért tűnt fel, mert a többiek még annyit se csináltak.
Most sokan mondhatják, hogy ez belefért, nem történt semmi baj, majd a Bernabeu-ban elverjük őket. Ez igaz is. De megint sokadjára lépünk bele abba a folyóba, amiben mindig ráfáztunk: lélektelen, elképzelés nélküli, akaratgyenge játékkal még egy harmadosztályú csapatot se lehet legyőzni! És szombat este az is bebizonyosodott, hogy ha a két százmilkás gépállat nincs a pályán, senki nincs a csapatból, aki képes lenne vezérként átvenni a helyüket, és eldönteni az ilyen meccseket. És ez a nagyobb baj. Reméljük több ilyen játékot nem látunk a csapattól, hétközben a Köbenhavn ellen lehet javítani.

Összefoglaló (ehh, minek??) itt:
http://www.youtube.com/watch?v=3mqieXXxQE4