Utolshow

kobe-realPersze csak erre a körre. A továbbjutás biztos, a csoport első helye is, már csak egy utolsó showt várhatunk a Realtól, aztán hátra lehet dőlni, és malmozgatni egy egészségeset, lesve az ellent akkorra, mikor is igazán komolyra fordul a helyzet. Mit lehet itt mondani? Mára a végeérhetetlen izgalmak fokozására marad: a kommentfogó.

A két gárda közötti különbség (finoman mondva) is zongorázható, még akkor is, ha a Real Madrid Juvenil a hétvégén altatókoktéllal hangolt a spanyol kupa meccsre, hagyva bennünk egy kiadós űrt a mutatott játékot, a gólokat és a hozzáállást tekintve. A mai este persze annyiban másabb, hogy A, a hírek szerint Ancelotti a legerősebb csapatával áll ki B, CéRó újra egészséges, és ajkán idült vigyorral próbál majd sót szórni a Köbenhavn sebeibe. Meg picit a sajátjába is, hisz hiába a brutális forma, és a hármasba jelölés, ha az Aranylasztit megint más csaklizza el (vélhetően Ribery) az orra elől. Oda se neki, ismerve a portugált egy dolog miatt ma is, és a későbbiekben is odateszi magát. Hogy miért? Csak.

Lépjünk vissza a hétvégi meccshez egy pár szó erejéig. Oldalunk hangadói is ezer, meg ezer alkalommal követelték, hogy az ifjoncokat minél többször dobjuk mély vízbe. Ez megtörtént, de azt kell mondjam, ez a kupa meccs, mely lábvíznek sem illett volna lennie, fulladásra ítélte (még ha csak egy meccsre is) a Realt és a szurkolókat egyaránt. Fel lehet itt hozni a műfüvet, a harmadik liga okozta lenéző attitűdöt, meg akár a ‘túl sok saját nevelés egyszerre’ kérdéskört, a tény tény marad: ez egy brutális kalap kakinak is kevés volt. Illik hát kiküszöbölni a csorbát, így a jövendölt „legerősebb” gárda annyira mindenképp erős lesz, hogy elvárhassunk egy kis élvezetet is estére a kontrák mellé. A hozzáállás persze más tészta, és a Parken stadionban ez lesz a döntő kérdés. Már csak azért, mert a hazai srácok mindent megtesznek majd a győzelemért, hiszen pár sarokkal odébb, Törökországban egy nekik kedvező eredmény esetében az Európa Ligában folytathatnák, ami, ugye, nagyon nem mindegy. Ehhez mindössze egy Juve és egy saját győzelem kell, tehát nem nehéz kiszámolni, hogy itt bizony egy lapra feltett rohamok várhatók. (Megvan Ancelotti “Gyertek, csak gyeeertek” tekintete ez esetre?)

kobe-real3

Carlo papa persze nem kell a kardjába dőljön lányos zavarában, ha a Köbenhavn huszáros rohamaira gondol, pláne, ha az említett Cé mellé Bale is bevethető, valamint a középpályán régen látott stabilitással játszó Alonso-Modric tengely is újra összeállhat. Elől még az lehet a kérdés, hogy a durva durcit bevágó Mariska kezdőbe kerülhet-e, vagy újra Isco pengézhet egy jót. Védelmünk is megszokott lehet, pláne ha azt a rossz hírt is beszámítjuk a képletbe, miszerint orvosai egyöntetű javaslatára várhatóan Varane újra kés alá fekszik – ez pedig nem csak darabra nehezítheti meg a hátsó alakzat sorsát. De nem ma estére. Ma este egy eredmény az elfogadható. Gondolom, tudjátok, mire gondolok.

Várható kezdő: Casillas, Arbeloa, Ramos, Pepe, Nacho, Marcelo, Alonso, Modric, Bale, Isco, Ronaldo, Benzema