Tapadni, tapadni, tapadni…

Screenshot_14Igen, nem tévedtem el, ezt a nyitóképet valóban az Osasuna elleni meccshez (tv: Sport 1, 16:00) szántam. Az egyik ok, hogy nem nagyon találtam az internet furmányos útvesztőjében igazán jó 200×200-as “osasunavsrealmadrid” képet, a másik pedig, hogy ez sokkal jobban kifejezi a jelenlegi helyzetet. A hólánc az autóknál a tapadást segíti elő, s jelenleg nekünk sem lehet más célunk: a bajnoki címhez vezető út kissé meredek, és le van fagyva, így fontos, hogy megfelelő legyen a tapadás, mert elég pár csúszkálás, és rögtön lemaradunk az élen fej-fej mellett lüktető Atlético – Barcelona párostól. Jelenleg viszont olvassuk a rendszámukat, így be kéne húzni ezt a mai meccset, hogy valamelyik (vagy mindkettő) előttünk lévő félresikerült manőverét követően máris ízlésesen tudjuk leadni a nemzetközi jelzést a kormány mögül.

Fel tudjuk idézni a legutóbbi idegenben játszott bajnoki meccsünket? Három hete az Almeríának gurítottunk egy ötöst, most szintén a hátsó régiókban somfordáló csapattal kerülünk szembe. Viszont az Osasuna más kávéház. A legutóbbi öt alkalommal, amikor bajnoki meccsen fogadtak minket mindössze egyszer tudtunk nyerni, kétszer pontosztozkodás lett a vége, kétszer meg lógó orral mászhattunk fel a csapatbuszra. Nem mellesleg meg lehet nézni, hogy mit játszottak idén a Barcával (segítek: 0-0). Biztosan megpróbálják megnehezíteni a dolgunkat, de behúzzuk, én mondom. Lássuk az okokat:

1. Mi lőttük eddig a bajnokságban a legtöbb gólt, az Osasuna meg a legkevesebbet
11 lőtt gól a 44 ellen. Cé egymaga röhögve veri az egész csapatot, de Benzema is csak három góllal marad le. Nehogy már pont a mi hálónkat zörgessék. A góljaik nagy részét (ötöt) a Barcelona nevelése, Oriol Riera hozta össze, de most nem pattoghat.

2. Cé visszatért, Benzema és Bale formában
A ‘BBC’ ismét egyszerre lehet a pályán, ez önmagában garancia lehet a gólokra. Minden adódó lehetőségre kiéhezett vércse módjára kell lecsapni, mert a derék vendéglátók háromszorosára szívják magukat, ha meglátják a Real Madrid címerét. Valamiért azt súgja a megérzésem, hogy kapunk egy büntetőt a meccsen, amit a portugál gépállat gólra is fog váltani.

3. Nincs Punal, vezér nélkül a hazaiak
Pu(hullámosnbetű)al előző fordulóban begyűjtött piros lapja miatt nem játszhat, így páholyból nézheti végig, hogy mennyire fog ő hiányozni onnan a középpálya közepéről. A veterán játékos rendre megnehezítette a mieink dolgát, most hogy ő nincs, kicsit több lesz a levegő.

4. Látótávolságon belül az üldözöttek
3-3 pontra, azaz egy győzelemnyire van az Atlético és a Barcelona is – kell ennél nagyobb motiváció? Tekintve, hogy a fordulóban Barcelona – Villarreal és Atlético – Valencia meccseket fognak még rendezni, bőven van rá esély, hogy valamelyiküket (de inkább mindkettőt) befogjuk pontszámban. Ráadásul nem ártana a gólkülönbségen is javítani, továbbra sem szabad kapni a gólokat, mert sokat jelenthet az a néhány találat is a végén.

5. Meccs 16:00-kor = 3 pont
Két bajnokit játszottunk már idén ebben az időpontban, és be is húztuk mind a kettőt (Sociedad, Málaga). Oké, ez annyira nem erős érv, aláírom, de ki látott már érvrendszert nyavalyás 4 ponttal

Szóval majdnem minden a mi sikerünk mellett szól, de kik hozhatják meg azt? Ancelotti húsz főből válogathat, Carlo nyilatkozata alapján nem várható sok változtatás a BL-meccshez képest, López visszakerül a kapuba, a védelemben tán Arbeloa, Ramos, Pepe és Marcelo tevékenykedhetnek, középen Alonso és Modric ismét együtt okoskodhatnak, kicsit előttük Isco szervezhet, a gólokért meg a Bale, Benzema, CR hármas felehet (és felelni is fognak). A múltkori tippem nagyon ült, most egy 0-3 a megérzésem, Ronaldo duplázik és egyszer Benzema is beköszön majd.