Visszafoglaló

visszafeleTegnap este óta erősen gondolkodtam, hogy mi mindent lehetne írni erről a mérkőzésről. Felelevenítettem magamban a mutatott játékot, a kulcsembereink betlijét, a bántóan sok eladott labdát és pontatlanságot… hát nem egyszerű. Aztán hirtelen bevillant egy hülye ötlet, és egyből felröhögtem, mondván, hogy ilyen összefoglalót sem írtak még nagyon. Lejátszottam magamban – visszafelé. Most megpróbálom ezen a “visszafoglalón” keresztül átadni úgy a dolgot, hogy ha már nem tudjuk elfogadni a játékosok teljesítményét, legalább röhögjünk együtt egyet. Jöjjön tehát a mérkőzés – a végétől egészen az elejéig.

Ancelotti biztos volt benne, hogy ezt a mérkőzést könnyen behúzzuk, ezért az ellenfél heccelése miatt felforgatott, tíz emberes kezdőt állított ki, a López – Carvajal, Pepe, Nacho, Marcelo – Alonso – di María, Jesé, Ronaldo – Benzema tízes próbálta meg bevenni az Osasuna kapuját. Gracia kiszimatolta a csínyt, de egyenlő feltételeket szeretett volna, így ő is csupán 10 embert küldött ki a kezdő hármas sípszóra. Mindkét csapat játékosai már a meccs elején nagyon fáradtak voltak, mint akik 10 km-t futottak közvetlen a kezdés előtt. Középkezdés helyett rögtön egy felíveléssel indítottunk, amiből végül nem lett gól, majd rengeteg további helyzetünk akadt az első 7-8 percben, de ezekből nem lett gól. Az Osasuna edzője gyorsan reagált, és Omwu helyett már a 7. percben pályára küldte Rierát, ami később remek döntésnek bizonyult. Ancelotti rögtön váltott, és az addig egészen aktív Jesé helyett beküldte Iscót, a csere a 10. percben esett. A hazaiak mestere még erre is rátett egy lapáttal, amikor Loe helyett Armenterost állította be. Remek félrevezető hadművelet a kulcsemberek hirtelen pályára küldése, ez mégis a pamplonai csapatot zavarta meg. A 14. percben rögtön meg is szereztük a vezetést, Pepe bólintott, a labda pedig engedelmeskedett, 0-1! No, eddig tartott az egyenlő létszám, a gól után szinte azonnal kiegészült az Osasuna, Silva érkezett 11. emberként a csapatba, s beállása után rögtön csúnyán rácsúszott Ronaldo lábára, amiért meg is kapta villámgyorsan az első sárgáját. CR bepróbált egy esést a tizenhatoson belül hátha összejön, de a spori továbbot intett. Ezután Gracia kihasználta a harmadik cserelehetőséget is, a 18. percben(!) Oier helyére Roberto Torres futott ki a gyepre. Rögtön a csere után Silva megkapta a második sárgáját is, ám a spori vélhetően a csehkettőt nézte, mivel nem állította ki a szabálytalankodót. Ejnye bíró sporttárs!

osarmapepe
Közben egyre inkább jött az Osasuna, a félidő közepében nagyobb helyzeteket dolgoztak ki, ezért Carlónak muszáj volt lépnie, így a 30. percben a meglepetésre kezdő Nacho helyére Modric érkezett, növelve ezzel a támadópotenciált. A cserét követően több lehetőségünk is volt, főleg di María növelhette volna az előnyt, de az argentin rendre rossz megoldást választott, és nagyon gyenge formában játszott, nem csoda, hogy a 39. percben le is kapta őt Ancelotti, és beküldte Gareth Bale-t. A félidő hátralévő része nagyobb helyzet nélkül telt, így a szünetre egy gólos előnnyel vonulhattunk. Éppen ezért volt meglepő, hogy a Sport 1 stúdiójában Iván úgy vélte, hogy a Real Madrid csak valami csoda folytán nyerheti meg ezt a mérkőzést. Miről beszél ez, hiszen vezetünk! Igaz a mutatott játék nem volt valami ferge – várj egy kicsit… még egy kicsit… még egy kicsit… – teges, de azért idegenben egy, a dolgunkat rendre megnehezítő ellenfél ellen szép ez az előny. Csak el ne bízzuk magunkat…A második negyvenöt perc álomszerűen indult, Cristiano Ronaldo passzából Isco tekert a kapu jobb oldalába, 0-2! Ezt innen már nem bukhatjuk el. Ancelotti nem akarta a véletlenre bízni a dolgot, ezért mi is kiegészültünk, és az addig az öltőzőben zuhanyzó, majd mosatlan felszerelésbe átöltöző Ramost küldte a pályára, és a spori persze őt is egyből egy sárgával jutalmazta valami könyöklésszerűségért. Cristiano rögtön lövéssel riogatott, de a gólt mégsem mi szereztük, hanem kisebb meglepetésre a hazaiak. López még tudta hárítani Damiá próbálkozását, ám a csereként beállt Rierával szemben tehetetlen volt… 1-2. Ezután hatalmas mezőnyharc következett, és csak úgy röpködtek a lapok. Ramos is kapott egy másodikat, de Silva esete miatt méltányossági alapon ő is a pályán maradhatott. Ám amit nem gondoltunk volna, az mégis bekövetkezett… kiegyenlítettek a hazaiak, méghozzá ismét a nyerőember, Riera keserített bennünket… 2-2. A bekapott gól után egyértelműen magasabb fokozatba kapcsoltunk, és meg is voltak Ronaldo előtt a lehetőségek, ám a portugál gólgép rendre rossz megoldást választott.

osarmacr
A mérkőzés utolsó jeleneteként a játékosok visszavezették a labdát a kezdőkörbe, és a bíró sípszavával véget is vetett ennek a jól induló, ám balszerencsésen végződő találkozónak. A srácok még nyújtottak, ugráltak párat, feltűnően frissek voltak, a szerelésük pedig a meccs vége felé közeledve egyre tisztább lett. Ki érti ezt? Cinkos kacsintások és egymás spannolása után közös csapatfotó következett, majd a srácok az öltözőbe vonultak.

Így se szebb a meccs, de legalább lehet mosolyogni egyet. Kapcsoljunk is a Felej Channel-re. 🙂