Madrid – Xátiva

Az idei év utolsó előtti meccse jön este, melyen csapatunknak a továbbjutás kiharcolásáért kell pályára lépnie, ugyanis az odavágón jó szokásunkhoz híven egy rohadt nagyot alibiztünk, aminek köszönhetően ma estére maradt a döntés. Ha sikerül továbbmenni (miért ne sikerülne? ja, mondjuk ezért..), akkor a következő körben az egyik nagy kedvencünk, az Osasuna hogy esnétek ki a pi…ba fog, vagyis csak szeretne majd újra alánk pörkölni, utána pedig még az is megtörténhet, hogy a jó öreg Alcorcón testén keresztül visz az utunk az elődöntőbe. De, mielőtt még lejátszanám magamban teljesen a kupát, inkább koncentráljunk a mai mérkőzésre. Hajtás után beharangozunk!

1

Igen, most jönne az a rész, amiben bemutatnám a Xátiva csapatát, de ez már az odavágó előtt Ironnak sem sikerült lévén, hogy egy betű sincs róluk az interneten, így ezt skippelném, ha nem haragszotok. De, hogy ne maradjon üres a poszt, megajándékozlak titeket egy kis múltidézővel, teszem mindezt azért, mert egyrészt nosztalgiázni mindig jó, másrészt az utóbbi években a karácsony előtti kupameccsekből kettő tisztán megmaradt bennem, ezeket fogom felidézni.

2010 karácsonya előtt a Levantét fogadtuk a Szentélyben, nyugodtan kijelenthetjük, hogy házhoz jöttek a pofonért, a mérlegük félidőnként 4 bekapott és 0 rúgott gól volt, egy hasonló forgatókönyvvel ma is kiegyeznék. Benzemának ez a meccs volt azon kevesek közül abban a félszezonjában, amelyiken értékelhető teljesítményt tudott nyújtani, igaz ez legalább több volt, mint szimplán értékelhető. Ő nyitotta a gólcsapot és csak azért nem ő zárta, mert a második félidőben Mou lecserélte őt nyilván abból a célból, hogy a közönség megtapsolhassa a teljesítményét (3 gól, 2 gólpassz). Ronci mesterhármasa már akkor sem lepett meg senkit és Mariska egészen parádés alakítása (3 gólpassz) sem, jó lenne újra azt a Di Mariát látni a mostani sértődött, alibiző helyett. A totális alázás aztán azzal valósult meg, hogy még Pedro León barátunk is betalált, ami tökéletesen mutatja, hogy azon a napon milyen ótvar gyenge játékot produkált a Levante. Igaz, a gólt kvázi a kis Moratának köszönheti Mou kedvence, hiszen gyönyörűen megcsinálta magának a helyzetet, először lefordult a védőjéről, majd egy csellel tisztára játszotta magát, végül sajnos a kapusba lőtte a lasztit, a kipattanót pedig Pedro pofozta be, de ezt majd ti is látni fogjátok az alább belinkelt videóban, ahogyan olyan játékosokat is, akik már nem a csapatunkat erősítik (Lass, Özil, Granero és a többiek), vagy adott esetben gyengítik, mint pl. a már említett Pedro León, tudom gonosz vagyok.

Videó itt.

Egy évvel később a Ponferradinát sodorta elénk a szél és bár a meccs nem ígérkezett izagalmasnak lévén, hogy az odavágón már 2-0 arányban nyertünk és ennek köszönhetően a B csapattal álltunk fel azért mégis kikerekedett belőle egy kisebb gála. A gólcsapot itt Calleti nyitotta és zárta is, ami mutatja, hogy azon az estén nagyon elemében volt, sőt a két gólja mellett még egy asszisztot is kiosztott, szóval nem is kérdés, hogy ő volt a meccs embere. Özil szokás szerint hozta magát a két gólpasszával, Sahin megszerezte első gólját habfehérként egy fejessel és a Benzema helyére beállt ifjú castillás, Joselu is megrúgta a maga gólját, így a végén mindenki happy lehetett, talán még a ponferradinás srácok is, hisz az egyiküknek nagylelkűen odaajándékozta Zsozé a mellényét.

Videó itt.

Node térjünk vissza a jelenbe és foglalkozzunk egy kicsit magunkkal. A hét elején lezajlott az ilyenkor szokásos karácsonyi ebéd, amelyen Iscóék mellett természetesen a kosarasok is részt vettek, akik egyébként eddig parádés szezont futnak azzal, hogy még veretlenek. A sajtótájékoztatón elhangzottak közül egyedül a kezdőcsapat megnevezése érdemleges információ számunkra, ami a következő: Casillas – Carvajal, Pepe, Nacho, Arbeloa – Illarra, Casemiro – Di Maria, Isco, Jesé – Morata. Ha megnézzük, akkor Kázmérral együtt összesen 7 saját nevelés kap szerepet ma, ilyen nem is tudom mikor fordult elő utoljára, mindenesetre nem rossz ez az irány, sőt. A padon Benzema, Xabi, Derik, Llorente, Marcelo, López és Jesús vár bevetésre, ha a szükség úgy hozza és most nézem, hogy Ronaldo is kimaradt a keretből, mondjuk ez nem olyan nagy baj, ugyanis a pihenés sosem árt.

irinacr

Irina “félrelépett”..

Hogy mire számítunk ma? Röviden és tömören: gálára. Még “tartalékosan” is szét kell szedni az ellenfelet, akiknek a mai meccs biztosan egy örök élmény marad függetlenül attól, hogy beszednek egy rakat gólt, hiszen nem mindenkinek adatik meg az a kiváltság, hogy a Bernabéuban focizhat. Remélem olyan aranyosak és kedvesek lesznek a mérkőzés alatt, mint a mai edzésükön, mert akkor nagy baj nem lehet.

TV: DIGI Sport 1, 21:30

Zene itt.