Felejthető továbbjutás

Továbbjutottunk. Nagyjából ennyivel el is lehetne intézni a tegnap történteket, de hogy ne csak egy mondatból álljon az összefoglaló poszt, azért mégis megpróbálom elemezni a látottakat, azonban ígérni nem ígérek semmit, meglátjuk mi sül ki belőle.

1

Carlo nem okozott meglepetést és tényleg azt a kezdőt küldte fel a pályára, amit a sajtótájékoztatón kihirdetett, így a Casillas – Carvajal, Pepe, Nacho, Arbeloa – Illarra, Casemiro – Di Maria, Isco, Jesé – Morata tizenegynek kellett (volna) a földbe döngölnie az ellenfelet. Nem kezdtük valami egetrengető nagy elánnal a meccset, az első helyzet így csak a 10. percben jött amikor is Di Maria durrantott a kapu fölé. Ezután arról, hogy be ne aludjunk végül Illarramendi gondoskodott, ugyanis Jesé önzetlen passzának köszönhetően megszerezte a vezetést számunkra és önmaga első gólját habfehérként. Meg kell azonban dicsérni Mariskát is a Jesének adott parádés passza miatt, aki egyébként – gondolom Ancelotti utasítására – rendre középre húzodott és ott próbálta szervezni a játékot, inkább kevesebb, mint több sikerrel. Értem én, hogy Carlo szerint Di Maria nem egy szimpla vonalszélső, hanem ennél jóval komplettebb játékos, ez így is van, de ha nem muszáj, akkor nem kell ilyen pozícióban jászatni, ugyanis ott nincs akkora hasznára a csapatnak, mint szélsőként. Ráadásul most nem volt Cé, így nyugodtan játszhatott volna végig a bal oldalon, ahol állítólag a legjobban érzi magát. A gól amúgy szépen megnyugtatta a játékosokat, na nem mintha addig túlpörögtek volna, de innentől kezdve még annyira sem erőltették meg magukat, mint tették az első gólig. Az előny növelése azért így is összejött hála a Xátiva egyik játékosának, aki azt hitte, hogy a most Szerbiában zajló kézilabda világbajnokságon van és Mormota fejesét blokkolta, a probléma az, hogy mindezt kézzel tette. A jogosan – még ha a kommentátor szerint nem is volt az, pedig a játékos keze nem igazán volt természetes helyzetben, ergo szándékosnak ítélhető a mozdulat – megítélt büntetőt a srácok átengedték Di Mariának, aki egy kis szerencsével, de értékesítette is azt, 2-0. A félidő hátralévő részében már semmi érdemleges nem történt, vagyis a fiúk két gólos előny birtokában vonulhattak a szünetre.

illarragól

A szünetben naivan azt gondolhattuk, hogy a játékosok talán megpörgetik egy picit a második félidőt és berámolnak néhány gólt a kilátogató szurkolók és a mi, tv-nézők szórakoztatására, azonban ez nem így történt. Próbálkozni próbálkoztak, de kb. olyan intenzitással, mint a Juve ellen idegenben és ez mindent elmond. Hiába jöttek be csereként a “nagyok”, nekik sem volt kedvük ehhez az egészhez, szerintem inkább tömték volna már két pofára otthon a bejglit. Igaz, egy pillanatra azt hittem, hogy Cé is a pályán van, ugyanis a szélen Jesé olyan sprintet levágott az egyik kontránknál, ami tökéletesen Roncira emlékeztetett, mondjuk mikor nem lőtte rá éles szögből a végén, akkor már tudtam, hogy ez nem lehet Ronaldo. A félidő további részét Morata próbálkozásai tették ki, szegény csak szenvedett, persze nem volt könnyű dolga, mert mindig kb. hárman vették körül és nem volt sok helye, de azért egyszer megcsinálhatta volna magának, hisz nem Thiago Silva és társai védekeztek rajta, hanem harmadosztálybeli védők. Arról, hogy a meccsen legyen egy kis izgalom és felkeljenek azok, akik már elaludtak Casemiro és Casillas gondoskodott, egy beadásnál összeütköztek és San Iker elég rosszul ért talajt, azonban szerencsére nem lett komolyabb baja. Kurvára nem hiányzott volna, hogy egy ilyen fisi-fosi meccsen újra megsérüljön.

real-xativa

A pozitívum mindössze annyi, hogy továbbjutottunk. Mondhatja Carlo, hogy a cél teljesítve és igaza is van, de a játékosokat nem értem. Nem értem, hogy a fiatalok és azok, akik kevesebb lehetőséget kapnak, miért nem szakadnak meg a pályán és adnak ki magukból mindent?! Kázmérra rá sem lehetett ismerni, több kárt okozott, mint hasznot. Az látszik, hogy brazil, mert szeret cselezni (az a bőrös nem volt csúnya az ellenfél tizenhatosán belül), de rengeteg labdavesztése volt, sokkal fegyelmezetebbnek kell lennie. Moratában én még szeretnék hinni, de az ilyen meccsek nagyon el tudnak bizonytalanítani vele kapcsolatban, Jesé sem villogott, ahogy a többiek sem. Nyilván hosszútávú következtetéseket ebből nem szabad levonni, az ember még is többet várt volna. Azt viszont nagyon remélem, hogy jövőre a spanyol szövetség végre észhez tér és ezeket a Király-kupa párharcokat egy meccsesre változtatják. Egyrészt teljesen felesleges és indokolatlan az oda-visszavágós rendszer amikor ennyi mérkőzés van egy szezonban, másrészt sokkal jobb és kiélezetebb találkozókat láthatnánk, ha csak egy meccs döntene a továbbjutásról, ahogy egyébként a németeknél és az angoloknál, de sok reményt ehhez nem fűzök, hisz tudjuk a pénz beszél…

Videjó itt.

Zene itt.

Update: Pintér Attila lett a magyar válogatott szövetségi kapitánya. LOL