Régi beidegződések

Ilyenkor az év végén mindenki hajlamos a múltba révedni és merengeni azon, hogy mi volt régen és mi lesz a jövőben. Kicsit életkor függő is ez a dolog, hiszen tizen-, huszonévesen az ember keveset foglalkozik a múlttal, még kevesebbet a jövővel és csak a jelennek él. Ez a kor előrehaladtával megváltozik, főleg mi magyarok vagyunk cukormázasan szentimentálisak az elmúlt dolgokkal kapcsolatosan, elég csak az Aranycsapatra gondolni, ami kis túlzással népszerűbb még ma is, mint bármelyik magyar klubcsapat, pláne a válogatott. Fiatal korunkban sok mindent természetesnek veszünk, nem gondolunk arra, hogy az adott személy esetleg nem sokáig lesz már velünk és pláne nem gondoljuk, hogy a mi életünk egy szempillantás alatt megváltozhat. Magától értetődőnek tudjuk be, hogy jövőre is félrészegen aprítjuk bele a karácsonyfát a tartójába Édesapánkkal, vagy hogy fügés vodkát szürcsölgetünk egy barátunkkal jövő nyáron is, amíg beüt a krach és ezek a dolgok már nem fognak soha többet megvalósulni.

Valencia-Real lead

Persze egy kicsit erős párhuzam, de a Valencia csapata is ilyen számomra. Amikor ésszel kezdtem felérni ahhoz, hogy ne csak a Real Madrid meccseit nézzem, hanem más spanyol bajnokikat is lessek, akkor kezdett el feljönni a Valencia, akkor volt legendás a Superdepor. Akkor még egy Mestalla-beli kirándulás minden volt csak nem sétagalopp. A mai napig ha valaki azt mondja, hogy Valencia – Real akkor vakarjuk a fejünket és bizony nem vágjuk rá, hogy országos kettes. A denevérek természetesen megmaradtak a spanyol átlag fölötti csapatnak, de hol vannak már azok a legendás ütközetek, amiket mondjuk Benítez Valenciájával vívott a fehér armada.

Élénken él az emlékezetemben amikor több, mint két éve Ronaldo kihagyta a Túria-parton a derbit és konkrétan nem sok esélyt láttunk arra, hogy működni fog a csapat nélküle. Mou felküldte egyszerre Benzemát és Higuaínt a csapat pedig rámolt hat gólt a meccsen és lesimázta az akkor harmadik ellenfelet. Pipa mesterhármas, Benzin gól és Kaká dupla, akinek talán ez volt a legjobb meccse habfehérben. Egy szoros meccs után legutóbb januárban játszottunk itt és akkor irgalmatlan sima 0-5-tel, pezsgőzve tértünk haza Madridba. Az előjelek talán most a legkedvezőbbek ahhoz, hogy egy menetrendszerűen egyoldalú győzelmet arasson a Madrid, bár ha a sormintát nézzük akkor csak 3-2 arányban nyerünk.

Valencia-Benzema

Tizenegy meccse nem találtunk legyőzőre, igaz legutóbb a bajnokságban az Osasuna megviccelte a fiúkat és kaparhattunk a győzelemért, ami végül nem sikerült, de ugye ott a spori elég rendesen beleszólt a meccsbe az igazságtalan, nettó baromság határát súroló döntéseivel. Ramos lapját el is törölték, így a csapatkapitány személye adott lesz a mai meccsen. Apropó Ramos, szerintem mióta itt van nem játszott ennyire bizonytalanul és rosszul. Durvaságért nem ment a szomszédba soha, de mostanság egyre több az idegesítő hiba és kevés a brillírozás. A kubai pornósztár minden bizonnyal tehát kezdeni fog, társa Nacho lesz középen, hiszen sem Varane, sem Pepe nem játszhat López előtt. Marcelo fog a balszélen kezdeni, a védekezésben talán hasznosabb Arbeloa pedig a jobb oldalon.

Valencia-Modric

Középen Modric párja Xabi Alonso lesz, aki úgy néz ki, hogy nem kívánja meghosszabbítani a madridi kontraktusát és a korát szem előtt tartva felvetődött, hogy Olaszországba szerződik, a Juventus csapatába. Ott azért megnéznénk egy Pirlo & Alonso tengelyt, nem tudjuk, hogy valaha volt-e ennél lassabb belső középpályás páros, de azért a két manchesteri klub is pakliban van. Szőr mindenesetre ott lesz ma a kezdőben, ahogy Bale hiányában Mariska is felhúzhatja a dresszt a kezdő sípszókor (az megvan, hogy a karácsonyi vacsorán mindenki prezentálni tudta magát egy ingben, kedvenc zsebesrezesünk biztos, ami biztos alapon egy fekete kapucnis pulcsiban ment… na igen kérem, abba több ezüst evőeszköz fér). Szerintünk a kupameccs miatt Illarramendi pados lesz és Isco kezd majd, no meg Ronaldo is visszatér, remélhetőleg gólokkal, mert a legelöl lévő Benzema ismét elővette a fostalicska tologató énjét és kérészéletű virágzása már a múlté (de mivel felhoztam, egy duplát hinteni fog, meglátjátok).

Az ellenfelünk nincs jó passzban. Hozzánk hasonlóan továbbjutottak a Király Kupában és az EL-ben is a legjobb 16 között vannak, viszont elég kilátástalan játékot toltak a bajnokságban. A kilencedik hely és a borzalmas mutatványok Djukic állásába kerültek, így az ex-valenciai játékos sztár egy ex-valenciai kutyaütő edzőnek bizonyult, lehet magas volt még neki ez a szint. Azért vannak még jó játékosaik, Soldado hiányában Jonas vette magához a fő góllövő címet és 8 góllal egyelőre a házi gólkirály, bár a Totenhamhez távozó madrid nevelést és mondjuk Ramit elég nehéz pótolni. Az edzőváltás miatt lehet bennük egy extra motiváció, de a Real Madrid most annyival jobb csapat, hogy ez sem fog segíteni.

Valencia-CR

Véleményünk szerint nem fogják tudni megállítani a mai napon kedvenceinket és egy könnyed győzelemmel búcsúztatja a gárda a 2013-as évet. Ronaldo biztosan vissza akarja szerezni az egyeduralkodást a góllövőlistán, rá mostanában nagyon lehet számítani, szerintünk 1-4 lesz. Mindenkinek jó szórakozást a mai meccshez!

Várható kezdőcsapat: López – Arbeloa – Ramos – Nacho – Marcelo – Modric – Xabi Alonso – Isco – di Maria – Ronaldo – Benzema
TV: Sport TV, 21:00