Bejött a sorminta!

A tegnapi napon a Real Madrid hozta a kötelező győzelmet, de pontosan rámutatott a meccs azokra a hibákra, amik sajnos nem újkeletűek és továbbra is megoldásra várnak. A Real Madrid pontatlanul, kevés fantáziával játszott, a védelem pedig továbbra sem áll a helyzet magaslatán. Ráadásul nem a kevés játékpercet kapó Nacho hibái miatt vertük a fejünket a falba, hanem a csapatkapitány játszik mondjuk a Gimnástic Tarragona csere középhátvédjének szintjén. Egy győztes meccs után fanyalogni mindig egy kicsit visszázs dolog, hiszen a három pont zsebben, ráadásul a Valencia ellen, akik mint azt a beharangozóban is említettük nem az az atomcsapat mint voltak, de azért nagyobb minőséget képviselnek, mint mondjuk az Osasuna. Ugyanakkor az összefoglalóban foglalkoznunk kell a problémákkal.

Valencia-Real lead

A blog történetében ha jól emlékszem először találtam el teljesen a kezdőcsapatot. Igaz a sérülések segítettek, hiszen bizonyos játékrészekben nem sok variációs lehetősége maradt Ancelottinak. López védett, előtte az Arbeloa – Ramos – Nacho – Marcelo négyes szaladgált, sokszor fejetlenül. Középen Modric és Xabi, előttük a CR – Di Maria – Isco trió, legelöl pedig valami kurd marhapásztornak maszkírozott Benzema kezdett. Milyen furcsa helyzetben van most a Madrid: az alap csapatkapitány nem játszik, hiszen továbbra is Lópezben van bizadalom, pedig Casillas amikor játszott, akkor jól teljesített. A „helyettes” csapatkapitány, Ramos, viszont olyan borzalmasan játszik, hogy ha egészséges lenne Pepe vagy Varane, jóérzésű ember nem rakná a kezdőbe. Az pedig eléggé rombolja a morált, hogy a csapat leggyengébb tagja meccsről meccsre a csapatkapitányunk.

Valencia-ÖFXABI

Idegesen kezdődött a meccs, leginkább a középpályán folyt a játék, helyzetet keveset jegyezhettünk fel. Voltak ígéretes támadásaink, de vagy Benzema volt túl határozatlan, vagy Ronaldo finomhangolta még a szoftvert, míg az ellenfél gyors megindulásokban reménykedhetett. Aztán jött egy csodálatos találat, Di María használta ki, hogy töketlenül védekeztek vele szemben, két ember között betört és eltekerte a hosszúba a bogyót. Azért az megnyugtató, hogy akár Bale, akár a kis rézműves játszik, veszélyes helyzeteket, megindulásokat és gólokat várhatunk és kapunk a jobb oldalról. A gól után a Real Madrid továbbra is irányított, de az átütő erő nem volt a csapat sajátja tegnap, kaptunk is egy komikus gólt. Egy szélről belőtt labdáról lemaradt a 17-es és a mezőny legkisebb tagja, Piatti megelőzte Ramost és a hálóba bólintott. A jó Sergio védekezése egy 15 évvel ezelőtt megvívott nyári kispályás bajnokságban bemutatott védekezést jutatta eszembe, amikor 25 kisfröccs és 10 szál cigi után próbáltunk védekezni, csak épp a szomszédos pályán játszottunk, nem azon amin futottunk hátra…

Valencia-ÖFMARIS

Sokáig azért nem volt a Valencia tulajdonában a virtuális egy pont, hiszen Mariska középre tekert egy szabadrúgást, amiről a komplett denevér védelem lemaradt, Ronaldo pedig az ilyen helyzeteket nem szokta elhibázni. A gól előtt nem lehetetlen, hogy CR lesen találtatott, de a spori megadta a gólt, a kétes szituációban a támadó csapatot segítve. A félidőben maradt az állás, a második félidő pedig pont olyan brusztos, kevés szép akciót hozó volt, mint az első. A megint borzalmasan gyenge Benzema kihagyott egy nagy helyzetet, amit később büntetett az ellenfél. A roppant szimpatikus Mathieu verte meg a védőjét és bólintott a kapuba, talán López is benne volt egy kicsit, de Ramos ismét megmutatta, hogy mostanában csak vizet hordhatna az első csapat tagjainak és védekeznie maximum otthon a hitvesi ágyban kellene.

Ekkor már erősen hittünk benne, hogy a fiúk csak a sorminta miatt engedték egyenlíteni a Valenciát és a 3-2-re hajtanak, ami végülis összejött Guaitának hála. Az egész meccsen jól játszó és sokat güriző Modric adott egy nagyon szép labdát a korábban csereként beállt Jesének aki kilőtte a rövidet, de óriási kapushiba volt. A Valenciában már nem volt annyi, hogy harmadszor is egyenlítsenek, hiszen nem tudtak olyan szituációt kialakítani amikor Ramos engedhetett volna nekik még egy gólt.

Valencia-ÖFJESÉ

A győzelem tehát megvolt, de Ancelottinak a téli szünetben ki kell találnia valamit, mert nagyon rezgett a léc tegnap is. Ramost már nem tudjuk többet savazni, borzalmasan gyenge, azonnali hatállyal padoztatnám, ha lenne 1 egészséges középhátvédünk. Benzema botrányos formájára is kell megoldást találni, de Morata nem biztos, hogy jó lesz. Talán Jesét lehetne egy kicsit erőltetni, úgy, hogy Ronaldot viszi be középre és igazi csatár nélkül játszunk majd (mondjuk most sincs csatárunk). Mindenesetre ezeken el kell gondolkoznia Carlónak, mert ha a védelem legfontosabb tagja és a középcsatárunk ennyire értékelhetetlen, akkor bizony nem fogunk címeket nyerni.

Összefoglaló ITT

Mindenkinek kívánunk nagyon Boldog Karácsonyt, de új évet még nem, mert addig még jelentkezünk poszttal. Jó pálinkákat, remek töltött káposztát, szálkamentes halászlét és omlós bejglit mantrázunk nektek!