Real – OsaKuPa

Még csak a hónap elején járunk, de már az év harmadik találkozója jön, ma éppen egy finom kupameccs az egyik “kedvenc” gárdánk, az Osasuna ellen. Ez már a nyolcaddöntő, ha valaki nem tudná és ha revánsot akarunk venni az Alcorcón ellen (az odavágót megnyerték 1-0 arányban), akkor muszáj lesz nyerni este és továbbjutni. A mi águnkon vannak még a matracosok és a denevérek, ahol akár még meglepetés is lehet, hiszen az első meccsen nem bírtak egymással és kiegyeztek egy döntetlennel. No, de foglalkozzunk a mai feladatunkkal és harangozzunk be egy jó meccsre!

real_osasuna_kupa

Ha nem haragszotok, akkor megint nosztalgiáznék egy picit. Menjünk vissza pontosan egy évet, azaz 2013 január 9-re. Nem mondhatjuk, hogy akkoriban minden rendben volt a csapat háza táján, elég csak a jelentős ponthátrányra, az öltözőbeli problémákra gondolni, vagy éppen arra, hogy Cé két nappal azelőtt vesztette el a Messilabdáért folyó csatát és emiatt komolyan aggódtunk érte, hogy mi lesz vele, kikezdi-e a rozsda a fémvázát. No, az aggódásunk feleslegesnek bizonyult, mert akkor valami átkattant Ronci fejében (vagy kapott egy új szoftvert) és talán élete legjobb formáját kezdte el hozni. Szerintem akkor mondta ki magában, hogy “szarok én rátok, meg az aranylabdátokra, innentől kezdve csak a saját csapatomra és arra fókuszálok, hogy még jobban tudjak teljesíteni”. Talán itt lett neki tényleg első a CSAPAT. Rájött, hogy az egyéni díjak nem is olyan fontosak, persze már korábban is lenyilatkozta azt, hogy inkább megnyerné a Tizediket és lemondana az aranylasztiról, vagy gólkirályi címről, de valahogy akkor, januárban hittem el neki ezt ténylegesen, ezer százalékig. Akkor lett igazi madridista a szememben. Nos, amit igazából fel akartam idézni, az a pontosan egy évvel ezelőtti kupameccs, melynek során a Celta látogatott hozzánk. Parádés kis meccs volt, kezdve Cé “juszénboltos” góljától és egyben triplájától (ami valójában négy gól volt), San Iker bravúrjain és Modric egészen pazar játékán keresztül a kispadon lévő Zsozé show-ig. Még Benzema elbenzemázásai és Prof. Dr. Sergio Ramos szokásos idő előtti zuhanyzása sem tudta elrontani a meccset és egyben a mi szórakozásunkat. Az összefoglalót itt nézhetitek meg, érdemes!

bale_twitter

Itt lettem biztos abban, hogy Bél a mi játékosunk lesz egyszer..

Valami hasonlóval elégednénk meg ma is, de az utóbbi időszakot nézve már félve vár az ember ilyet, azaz gálát és közönségszórakoztató focit. Nyilván, ha jönnek az eredmények, akkor nem sok okunk lehet fanyalogni, de annyi kritikával azért élhetünk, hogy a mostanában látott játék nem az igazi, talán egy kisebb hullámvölgyben van a csapat, egyes játékosok pedig formán kívül, azonban ez idővel reméljük változni fog. Carlo a meccs előtti sajtótájékoztatón kitért Mária zacsiigazítására miszerint nem lesz megbüntetve és ezzel szerintem le is zárhatjuk ezt az ügyet, esetleg még annyit ehhez, hogy Coentrao esetével összehasonlítva tényleg nem egyértelmű, sőt. Na, de erről többet ne. Ami biztos, hogy a keretből kimaradt Khedira, Varane, Coentrao és Xabi apó. Utóbbi tegnap mindenki nagy örömére hosszabbított a klubbal úgyhogy ennek az ügynek is pont került a végére.

carloo

Vajon Carlo mit szívott, vagy mit látott..?

A kezdőcsapatot illetően csak annyit tudunk, hogy Iker kezdeni fog, míg Mariska nem. A fiatalok nagy valószínűséggel lehetőséget kapnak, de szvsz nem annyian, mint az előző fordulóban, legalábbis a kezdőben. A jobbhátvédként Carvajal pihentetése miatt minden bizonnyal Nagy Csonttörő Arbeloa fog kezdeni, a másik szélen Marcipán, középen pedig Nacho szerintem biztos és van egy érzésem, hogy Sergio lesz a párja. A középpályán mindenképp szerepet kell, hogy kapjon Kázmér, mert brutálisan kevés játékperccel rendelkezik, ami ilyen korban nem mondható ideális állapotnak, akár egy kölcsönszerződésen is el lehetne gondolkodni Pérezék részéről, bár Ancelotti azt nyilatkozta, hogy senki sem megy el és senki sem érkezik a télen, meglátjuk. Modric alapember lett, de ilyenkor nyugodtan lehet pihentetni, rá a fontosabb mérkőzéseken van szükségünk. A támadóharmadban már bajban vagyok, kb. megtippelhetetlen, hogy ki fog kifutni a gyepre, elnézve Isco gyengébb formáját lehet, hogy Bélára esik Carlo választása, mivel neki szüksége van a játékpercekre, hogy minél előbb vissza nyerje a formáját. Remélem Jesé 90 percet kap, akár Benzema kárára hamis kilencesként, ugyanis ha nem veszünk csatárt most az átigazolási időszakban és nagyon úgy néz ki, hogy nem veszünk, akkor a kis Jesét fel kell építeni a Nagy Tavaszi Hadjáratra, hisz Benzema nem egy életbiztosítás és akkor hihetetlenül finom voltam. Vagy várunk arra, hogy egyszer csak megtáltosodik a fhanszia, mint tette Mou első évében Higany sérülése után, azonban erre azért ne vegyünk mérget. Végül, hogy a meccs biztos sikerrel és kvázi továbbjutással záruljon, arra ott lesz Cé.

marci_cé

A hihetetlen páros, előbbi hét éve már velünk van, utóbbi négyszázados lett..

Reménykedem benne, hogy lesz gála, vagy legalábbis egy magabiztos győzelem. Egyrészt, mert az Osasuna kurvára megérdemelne egy tömést, másrészt talán elvárható a legutóbbi kupaforduló után a fiúktól és főként a fiataloktól, hogy még egyszer nem szarnak oda a gyepre, mert azért az nem lenne szép tőlük, maradjunk ennyiben. Ráadásul a hangulatra sem lehet majd panasz, hiszen visszatér az Ultra Sur, így legalább nem alszunk el a mérkőzésen, ha netán kicsit unalmasra sikeredne.

Várható kezdőcsapat: Iker – Arbeloa, Nacho, Ramos, Marcelo – Illarra, Casemiro – Jesé, Bale, Cé – Morata.