Kötelező letudva

Tegnap este nem volt más dolga a csapatnak, mint előre bebiztosítani otthon a továbbjutást, ami sikerült, még ha a 2-0-ás eredmény nem is garantálja ezt maximálisan. Magát a meccset a “szódával elment” kategóriába sorolnám, a második félidő egy bizonyos periódusa azért megmentette és egyben élvezhetővé tette számunkra a mérkőzést. Egy picikével több koncentrációval kiütés is lehetett volna, de ne legyünk telhetetlenek, másrészt amikor ilyen sűrű a program, akkor csak és kizárólag az eredmény számít. Alább jöjjön az összefoglaló.

real_osasuna_kupa

A kezdőt szokás szerint nem találtam el, ugyanis Carlo ma biztosra akart menni, így a nagy ászokat nem pihentette, csak Xabi apót, de ez neki járt a hosszabbítása miatt és egyébként sincs még teljesen rendben a füle. A kapuban Iker kapott helyet, ahogy azt már megszokhattuk a kupában, előtte az Arbeloa-Pepe-Ramos-Marcelo négyes feladata volt az ellenfél nem létező támadásainak megállítása. A középpályán Luka párja Illarra volt, a támadók pedig Benzema mellett Jesé, Bale és Cé.

real_osasuna_1

Az első félidő máris egy habfehér helyzettel indult, Luka gondolt egyet és rágyorsított a védőkre, majd kapura lőtt, ami sajnos mellé szállt. Nem sokkal később Jesé adott egy remek kis labdát Benzemának, de a védők tisztázni tudtak előle. Aztán negyed óra elteltével érdekes jelenet játszódott le, ugyanis Cé ugratta ki Jesét, akit a labdával együtt elkaszált az ellenfél kapusa és a varjú befújta az esetet tizinek, majd visszafújta miután konzultált a segítőjével. Ez rendben is van, de hogy Jesé miért kapott sárgát, azt szerintem maga sem tudja, no mindegy. Azonban sokáig nem kellett ezen bosszankodnunk, mert rá egy percre ugyancsak Jesé harcolt ki egy szabadot, melyet a kis Luka tekert be középre a fhanszia fejére, ő pedig köszönte szépen és megszerezte a vezetést számunkra, 1-0. A meccs ugyanabban a langyos tempóban folytatódott tovább, még egy említésre méltó helyzetet tudtak kidolgozni a srácok a félidőben amikor is a végig aktív Jesé centerezett szélről Roncinak, de a védő nagy bánatunkra még pont idejében felszabadított. Abban mondjuk biztos vagyok, hogy ellenkező esetben Ronaldo azt ellövi onnan szélről, talán Jesé is így tehetett volna, bár akkor lehet nem kapott volna alsónacit Roncitól egy jó ideig. Az Osasunának gyakorlatilag egy lövésen kívül nem akadt helyzete, ez nem is meglepő, hisz nyilván a döntetlenért jöttek.

real_osasuna_2

A második félidőben szerencsére a fiúk kicsit felpörgették magukat és volt egy periódus amikor helyzet, helyzet hátán jött. Elsőként Bale gyönyörűen kanyarintott Karim fejére, majd Modric adott nagy labdát szintén Benzemának, azonban egyikből sem lett gól, ráadásul az első eset még les is volt. Béla ekkor magára talált és szórta be a labdákat a tizenhatoson belülre, vagy egyszerűen csak beszlalomozott oda. Ha lendületből viheti rá a védőkre, akkor nincs az a Maldinibe oltott Nesta aki megállítaná. Adott is egy tökéletes labdát CR-nek, de labdakezelési gondok (wtf?) miatt képtelen volt azt értékesíteni. Nem úgy mint Jesé a 60. percben, amikor is egy eladott labdát Benzema kaparintott meg, aki továbbadta Ronaldónak, ő pedig Jesének, az eredmény 2-0. Jesének ez volt a harmadik gólja már zsinórban, mondhatjuk, hogy elkapta a gépszíj. Ezután még egy jó 10 percig megpróbáltak Roncival gólt lövetni, de csak nem jött össze neki, pedig még Benzemát is megmászta hozzá egyszer. Szegényem elég peches volt tegnap, olyannyira, hogy még Bale lövését is védte az ellenfél kapusa helyett, így maradt a 2-0 a végére.

real_osasuna_4

Összességében nem mondhatjuk, hogy egy szenzációs meccsen vagyunk túl, hiszen az elvárható szinten csak kb. 20 percig fociztak a fiúk, igaz ennyi is elég volt. A meccs embere talán egyöntetűen kijelenthetjük, hogy Modric volt, aki megint nagy labdákat osztogatott és emellett a védekező munkája sem volt elhanyagolható mértékű. Vele kapcsolatban írtam régebben, hogy az ő posztján nagy bizalommal kell lenni a társaknak iránta és ez most már bőven megvan, ahogy szerencsére Carlo részéről is. Megköszönhetjük a jó Zsozénak, hogy elhozta nekünk két éve. Ronci ma elképesztően peches volt, de ettől függetlenül nem fekszik neki annyira, ha középen kell játszania, ugyanis itt kicsibe kell megoldani a támadásokat. Persze itt is megállja a helyét, hisz van annyira jó játékos, azonban ha nem muszáj, akkor nem kell őt ilyen pozícióban játszatni. Igaz, egy asszisztot így is kiosztott, mondjuk hozzá kell tenni, hogy csak azért adta le Jesének, mert előtte egy perccel cseszett el nagy helyzetet és ő is érezte, hogy ha nem adja le, akkor megeszik a szurkolók. Egyébként nagyot fordult vele a világ, emlékszem 2-3 éve még két kihagyott helyzet után kifütyülte a közönség, most meg egy ilyen meccsen, ahol jóformán semmi sem jön össze egész végig éltetik. Igaz, letett annyit a madridi asztalra már, hogy ez járjon neki, szó se róla. Egy valakiről még szót ejtenék, mégpedig Benzemáról. Ezt a srácot nem lehet megérteni, amikor már mindenki elküldi a halál f….ra, akkor hoz egy egész jó meccset. Most a gólján kívül is rendben volt a teljesítménye, nem azt mondom, hogy perfektül lehozta a meccset, de legalább látszott rajta a küzdés, szóval nem a “beleszarok, flegma” arcát mutatta. Én csupán azt kérdezném meg tőle, hogy ezt miért csak 6 meccsenként adja elő?! No mindegy, bízzunk abban, hogy innentől kezdve huzamosabb ideig is képes lesz jól teljesíteni, ha meg nem, akkor még mindig ott van mentőövként a kicsi Jesé, akire amúgy tényleg azt tudom mondani, hogy potenciális világklasszis.

real_osasuna_3

Összefoglaló itt.