Itt az esély!

EspanyolvsRealleadTegnap úgy alakult, hogy a Matracharcosok vs Tequila Sunrise FC meccs első és második félidejét két különböző helyen néztem meg. Mindkét helyen, egymástól függetlenül nekem szegezték a kérdést, hogy egy hívő madridista mint én, ilyenkor milyen eredménynek szorít. Én gondolkodás nélkül rávágtam mindkétszer, hogy döntetlennek. Hiszen ha a Real Madrid a riválisok előtt van, akkor nem tudnak nagyon felzárkózni, azzal az 1 pontocskával. Azonban akkor még jobb eredmény született, ha a habfehérek a két említett csapatok követik, hiszen nem tudnak meglépni előlünk, úgyhogy nagyon fontos volt, hogy Simeone legényei ne tudják felülmúlni Tata csapatát és fordítva. Persze mindez csak akkor ér valamit, ha csapatunk ma legyőzi a kisebbik barcelonai csapatot, az Espanyolt.

Ez papíron nem tűnik túl nehéznek, hiszen az Espanyol rendre „leadja” a pontokat a városi rivális legnagyobb ellenfelének. Immáron több, mint 6 év és jópár meccs zajlott le Espanyol győzelem nélkül, azonban az El Pratban idén már hullott jópár nagy skalp. Az Atlético egyetlen bajnoki vereségét az Espanyol ellen szenvedte el, de a hétvégén hatost hintő Athletic Bilbao és a Valencia is megfagyott itt már idén. Idegenben már közel sem olyan acélos a gárda, legutóbb az Osasuna vendégeként is kikaptak, igaz előtte otthon négyet vágva csapták meg a Valladolidot. Magyarán egy ilyen fontos meccsen jobban örülnénk, ha mi lennénk a vendéglátók, de sajnos idegenben kell helyt állni és megszerezni a három pontot, amivel 2 egységet faraghatnánk a hátrányból. Ebben a segítségünkre lesz, hogy Aguirre nem lehet a kispadnál eltiltás miatt és a Real Madrid kisebb mumusának számító Sergio Garcia sem játszhat ma.

EspanyolvsRealMarci

Ancelottinak a Real összeállítását tekintve volt baja. Diego López egész héten vírusos megbetegedéssel küzdött, de ettől függetlenül védeni fog. Mivel Carvajal pihent, így ő most kezdeni fog, középen Pepe és Ramos játszik majd, Marcelo pedig megkapja a baloldalt, ahogy szokás. A kis brazilnak úgy tűnik, hogy nem lesz riválisa a poszton, hiszen Coentrao nagy valószínűséggel kölcsönben a mostanában hasító Manchester Unitedben fog szerepelni. A frissen megújított kontraktussal rendelkező Xabi Alonso vélhetően visszatér a kezdőbe, de ezzel kapcsolatosan nincsenek megbízható információk. Modric biztosan játszani fog, a horvát karmesterünk Ronaldo mellett a legfontosabb láncszeme a csapatnak. Luka eszméletlen formában játszik, ha kell láthatatlanul robotol, ha kell szervezi a játékot. Minden fityinget megér a korábbi „legrosszabb igazolás”, én kijelenthetem, hogy beleszerelmesedtem a játékába.

Ami a támadórészleget illeti, ott sem várhatóak nagy meglepetések. Továbbra sem meggyőző Isco játéka, azonban ma ismét megmutathatja majd, hogy irgalmatlan O lábait klasszis szinten tudja használni. A korábbi Golden Boy díjas középpályásra ráférne egy jó teljesítmény, mert azzal továbbra is adós. Di María a zacsipacsi után ma is kimarad, a hírek szerint Bale már van olyan állapotban, hogy vállalni tudja a játékot. Ronaldo szintén nem az igazi az elmúlt pár meccsen de a Celta ellen egy duplára azért ez is elég volt. Az Osasuna ellen sem találta a játékát, egy gólpasszt adott Jesének, de a korábbi szoftverhez képest, az idei első frissítés egy kicsit tompábbnak tűnik. A várható Ballón d’Or győzelem után többet várunk, de azért kritikának helye nincs, ezek csupán észrevételek. Benzema folytatja a megfejthetetlen játékát. A francia, aki jelen pillanatban úgy néz ki mint egy csapnivaló afgán kecskepásztor nem játszik jól, de az elmúlt két meccsen betalált, szóval magához képest még istenes. Jesé a várakozások ellenére a keret tagja, elutazott, szóval van alternatíva Morata mellett, ha a támadójátékunkat potensebbé kellene tenni.

EspanyolvsRealModric

A Real Madrid tehát harmadik győzelmére hajt a héten, jó lenne ha megtartanánk a kapott gól nélküli győzelmi rendet, de nehéz meccs lesz a mai. Amennyiben azonban nem sikerülne nyerni, az sokat el fog árulni a Madrid mentális felkészítéséről. A labda nálunk pattog, csapjuk le és várhatjuk az Aranylabda híreket.

Várható kezdőcsapat: López – Carvajal – Pepe – Ramos – Marcelo – Xabi Alonso – Modric -Isco – Bale – Ronaldo – Benzema

TV: Sport TV, 19:00