Faragtunk!

EspanyolvsRealleadTulajdonképpen amit a Real Madrid akart, azt elérte. Megnyerte a meccset, közeledett az élbolyra és a bajnokság továbbra is lőtávolban, de azért ez nem volt egy egyszerű kilencven perc. No, nem mintha az Espanyol veszélyes lett volna a vendégekre, inkább az volt a kérdés, hogy a jól védő Casilla mögé be tud-e a Ronaldo vezette támadósor verni egy dugót. Nos, a támadósor nem járt sikerrel, de jött egy bongyorhajú védő és megtette ezt a szívességet a csapatnak és kihúzta a támadókat a slamasztikából. Szerintünk Ancelotti nem meccselt jól, de végül a tehetetlensége nem okozta a vesztét és nyugodtan köphette a Prat de Llobregat gyepére a megfáradt Hubba Bubbát.

A kezdőt illetően, a repülő szemöldökű olasz meglepett minket, hiszen Isco helyére bevezényelte Rudirántó Marist, akinek a teljesítményével nem is voltunk elégedetlenek, bár a jó megoldásra rendre valami kapitális hiba volt a válasz, ahogy sajnos nála lenni szokott. Diego López, ahogy várni lehetett elfoglalta a helyét a kapufák között, a védőnégyes pedig a korábban megjósolt lett. Csabi Apó visszatért és elfoglalta helyét a középpályán, de sok köszönet nem volt a teljesítményében. Modric játéka mellett Alonso a szürke ötven árnyalatába burkolózott, nem ez volt az a meccs amiért új kontraktust tett elé a vezetőség. Elöl a BBC körkapcsolása volt látható, azaz Bale, Benzema és C!

Espanyol-RealÖFCR

Az Espanyol előtt adódott az első lehetőség, de hálistennek Stuanit inkább fejbelőtték, mint a fejére varázsolták a lasztit. Ahogy telt az idő a Real Madrid inkább átvette a játék irányítását és Di María lövése már komoly veszélyforrás volt, igaz, a kipattanóból Córdoba révén a barcelonai csapat veszélyeztetett. Aztán Ronaldo vívott eposzi harcot a kapussal, előbb egy kényszerítő után eresztett meg egy irgalmatlan erejű lövést, majd szabadrúgásból tüzelt. Casilla mindkét lövést nagy nehézségek árán fogta. A madridi gárda elég sok melót feccölt a meccsbe, a szünetben mégis gól nélküli döntetlen lett a vége. Köszönhetően annak is, hogy egy kontra során a mesteri Modric passzt kapó Mariska, Benzema és Ronaldo mögé passzolt ziccerben.

Ami világosan látszott, hogy Bale egyszerűen nem működött a meccsen. Talán egyetlen jó megoldása nem volt a félidőben, sem az elfutásai, sem a lövései nem voltak meg. Sőt, a legegyszerűbb passzai sem ültek. Az világos volt, hogy a két passer mellé középre nem kell még egy ember, de Jesét vagy Moratát sokkal korábban be kellett volna küldeni a walesi helyére. A második félidőre azonban csere nélkül futottak ki a felek és tulajdonképpen semmi nem változott. Az Espanyol fegyelmezetten védekezett, a Real nagy erőket mozgósítva támadott, de feltörni nem tudta a védelmet. Aztán egy Modric szögletet követően megtört a jég. A sarokrúgás után Pepe emelkedett és okosan a földre fejelte a lasztit, amibe Casilla (akárhányszor nevezem meg írásban a kapust, a végére biggyesztett s betűt mindig ki kell törölni…) csak beleérni tudott.

Espanyol-RealÖFPEpe

A meccs a gól után sem változott, nyomasztó Real fölény, fegyelmezett Espanyol, helyzetek nélkül. A végén csak azért kellett izgulni, hogy Ronaldo lő-e gólt, vagy sem. Nos, mint azt az eredmény is mutatja, nem lőtt, vagy a kapus fogott ki rajta vagy saját maga lőtte tökön a támadásokat. A vége egygólos győzelem, de azért a Madrid többet érdemelt volna, hiszen eléggé egyértelműen megvolt a dominancia. A meccs legjobbja nálam abszolút mértékben Luka Modric, aki most már megérdemel magának egy posztot, mert össze kell foglalni azt, hogy mit is jelent a horvát karmester a csapatnak. Az a melómennyiség amit tegnap letett az asztalra, azt csak szájtátva lehet felfogni: szerelt, passzolt, irányított, buzdított… azonnal átadnám neki a csk szalagot az egyébként most jó meccset hozó Ramosról.

Az üldözöttek előnye tehát csökkent, a Real Madrid nyert, mi pedig  mosollyal a pofánkon feküdtünk le tegnap, hiszen tudtuk, a mai az a nap, amikor Ronaldo megnyeri a második aranylabdáját!

Összefoglaló