Revenge a Bikucikon?

osa-realEgy hónapon belül már másodszor megyünk Pamplonába, és bár a decemberi eredményt csak itt, csak ma el lehetne fogadni, elvégre kupatovábbjutást érne, de azért illene visszavágni a a bikafuttatóknak a decemberi fingatásért – még akkor is, ha mi is tettünk legalább annyit érte hogy akkor megszívassanak minket. Lehetőség ismét a kevesebbet játszóknak, reméljük jobban élnek vele, mint a Csátivá ellen tették. Lapozás után beharang.

A decemberi langyos lábvízre hajazó játék után idén még mindig nem brillírozik a csapat, de a lényeg: 3 tétmeccsen és egy dubajozós repimeccsen sem kaptunk gólt. Ami, tekintve a védelmünk eddigi töketlenkedéseit, figyelemre méltó, még ha nem is jöttek szembe erős ellenfelek. Mivel egy héttel ezelőtt hazai pályán ha nem is gólzáporos, de magabiztos győzelmet arattunk az odavágón a pamplonaiak ellen, így Carlo ismét úgy döntött, ad ma egy lehetőséget a többnyire padot koptatóknak is. San Iker lesz a kapuban, de előtte egy elég szokatlan védelem szerepelhet: Arbeloa – Nacho – Pepe/Ramos – Coentrao. Igen, bizony, a portugál szöszi visszatér, elsősorban azért, mert nyílt titok hogy ha jönne érte komoly ajánlat (MU-tól, muhaha), akkor elengednék őt, és ő se maradna. Így kell a játékperc neki, hogy többet csikarjunk ki érte, mert ha a MU-nak egy fél éve alig játszó, folyamatosan sérülésekkel bajlódó balhátvéd kell, akkor miért is ne fejjük meg őket kicsinykét? (Állítólag 24-et kérünk, ők 18-nál többet nem adnának érte.) Illarra szintén kezdő lehet, tehát a Szőr pihenhet, ami rá is fér, mert a hosszabbítása óta jó meccse még nem volt. Modricot természetesen nem lehet(ne) kihagyni, update: Carlo mégis megtette. Neki se ártana a pihi, de ha ő nincs a pályán, kb. 40%-kal csökken a csapat játékintelligenciája (by Maverick) – igen, csak a mostani Xabi apóval a pályán is. Elöl már sokkal érdekesebb a helyzet, Jesé a hírek szerint kezdő lehet (kijárt már neki azért ahogy januárban és dec. végén játszott), így Mariska és/vagy Bale a padra ül. AranyRoncinkat természetesen nem lehet kihagyni, ezúton is szívből gratulálunk neki a Messi Aranylabdához!
Cristiano Ronaldo

Gratula, Cristiano!

Reméljük a díj átszakít benne egy gátat és ismét nekiáll pazarul játszani és szórni a gólokat, mert januárban eddig mindkettővel adós. Akárcsak a másik százmilkásunk, Bale, aki eddigi legrosszabb teljesítményét nyújtotta nálunk. Elöl Benzema (sajnos?) kezdeni fog, de reméljük, Morata azért szerepet kap, és a Pedofil Vénasszony (Wenger) végleg leszáll róla, mert Benzemán kívül csak ő van csatárként – és most venni se fogunk.

A nagy kérdés, hogy az Osasuna mit is akar a mai meccstől. Lévén hogy csak 5 ponttal vannak a legjobb kieső helytől, ezért számukra inkább a bajnokság a mérvadó, és egy hónapja közel álltak hozzá, hogy kvázi kinyírják a bajnoki címes álmainkat. Ez viszont a kupa, és mivel nekik a bennmaradás a lényeg, aligha fogják ezt a sorozatot az első helyre tenni. De mivel hazai pályán játszanak és doppingolhatnak a decemberi meccsből, nagyon nem valószínű hogy lecsatolt szarvakkal feltartott kezekkel lépnek majd pályára. Ha szakítani tudunk a decemberi rossz beidegződéssel és nem lazázzuk el ezt a könnyűnek tűnő meccset, akkor – ha a cseresor most tényleg odateszi magát – bika”izé” pörköltet csinálhatunk az Osasunából. Volna miért visszavágni, és a clean sheet fenntartása is szépen nézne ki. Így legyen!

Elképzelt(?) kezdő:
Casillas – Arbeloa, Nacho, Pepe, Coentrao – Illarra, Modric Xabi –  Di María, Jesé, AranyRonci – Benzema