Lőtávol

n_betisA múlt hétvégi eredmények legfőbb hatása, hogy immár közvetlen közelről szagolhatják fiaink a képzeletbeli tabella első két helyén tusakodó páros bűzös kipárolgásait – persze, oda se neki, hisz éppen ez volt a cél, nem szabad finnyásnak lenni. Néhány óra erejéig ráadásul még utol is érhetjük őket, csak hogy érezzék a törődést: ehhez már csak a Betist kell lepofozni az útból.

Az érdekes az egészben az, hogy, miközben lőtávolon belül van a Matracos és a Katalán páros, most mégsem ez (mármint a meccs, vagy a csökkenő hátrány) a legfontosabb pletyka spanyolhonban, sokkal inkább a ’Mondott-e olyat Ancelotti vagy sem’ tárgykörű hablaty, összekötve Zsözi elengedésével. Mármost: Egyrészt ha engem kérdeztek, naná, hogy hiba volt engedni, de lényegében: a kutyát se kéne érdekeljen ez már, még akkor se, ha Carlo mondott is ilyet esetleg. Az még egy dolog, hogy full tipikus, hogy valami baromságon rágódnia kell a Marca-AS-szurkolók szentháromságnak, még akkor is, mikor finoman mondva is megoldható házi feladat elé néz a Real, az meg egy másik, hogy ez a hajó már igazán elment, kár az egészen lamentálni.

A Betis tök utolsó, a megszerzett 11 pontjuk (2 győzelem, 5 döntetlen) mellé egy huszáros 16-38-as gólkülönbséget tudnak felmutatni, ami egy hozzám hasonlóan influenzával és közepes matektudással megáldott egyed számára sem azt mutatja, hogy ma különösképp izzasztó összecsapás elé néznénk. Garrido csapata ugyan egy hangyabokányival jobb teljesítményre képes otthon (persze, mihez képest…), és még Szemöldök is kiemelte a meccset megelőző interjújában, hogy lebecsülni nem szabad őket, hisz a Barca ellen is milyen jó első 20 percet produkáltak… Na, igen. Szerencsénkre még mindig ott a másik 70, ami alatt beledöngölhetjük őket a Benito Villamarín szépséges gyepébe. Különösebben veszélyfaktort épp a fentiek miatt elég nehéz lenne kiemelni, hisz ha a rekordméretekben buktázó Balompiénak nem tudunk pár gólt rúgni, már el is kezdhetünk letenni minden tervünkről idénre.

ramosito

Vendégoldalon mi köszönjük, jól vagyunk. A január eddig, ha nem is a látványos játékról, vagy a csodagólokról szól, de a stabilitásról mindenképp! És ami külön öröm, hogy ez a stabilitás már a csapat védelmére is kiterjed: Varane hiányában Pepe újra azt a formát hozza, amit tavaly csak elvétve, és lassan-lassan Ramos is egyed fejlődik egy kiadósat – az ő esetében az agyhalott páviánból szinte már csak felfelé vezet az út, szóval csínján az örömkönnyekkel. Ronaldo lassan kiheveri az újabb Aranybogyót, tippre ma már elkezdi gyűjteni a voksokat a következőre, a többieknek meg illik majd partnernek lenni ebben, és akkor már nincs is nagy probléma. Csak annyit mondanék: sima vendég. Ha pedig nem lenne igazam, ráfogom az egészet a héten elfogyasztott gyógyszermennyiségre.

Tippelt kezdő: Lopez, Carvajal, Ramos, Pepe, Marcelo, Alonso, Modric, Di Maria, Bale, Ronaldo, Benzema