Csak okosan Carlo, csak okosan…

aszemoldokos… mert azok a döntések, melyek nincsenek igazán megalapozva, még akár balul is elsülhetnek. Még mielőtt azt hinnétek, hogy ebben a posztban vészmadárkodás lesz, megnyugtatok mindenkit: Szó nincs erről. A mai meccs egy acélosnak nem mondható ellenfél ellen lesz, amit idegenben kell (immár negyedszer egymás után) lejátszanunk, ami azért nem lehet egy egyszerű eset még a profik világában sem. Hozható, ez nem kérdés. A kérdés az, hogy kikkel és hogyan. Nem vagyok a feltétlen rotáció híve, úgy vagyok vele, hogy olyan embert, aki kirobbanó formában van, kár leültetni a padra, mert megtörhet a lendület. Azonban ez egy tipikusan olyan meccs, amikor igenis úgy kell alakítani azt a kezdőt (na meg a cseréket), hogy ne legyenek fizikális fáradtság miatti izomsérülések, illetve mentális terheltség okozta kihagyások. Két pillantás múlva ugyanis itt a Granada, és azt hiba nélkül hozni KELL. Mit tanácsolnék Carlo? Szerezz egy tolmácsot, és hajts tovább.

Jelenleg Ancelotti egy 20 fős keretből gazdálkodhat, hiszen Coentrao eltiltás alatt van, Varane nemrég állt edzésbe, Khedira pedig még lábadozik. A kapusposztnál nincsen kérdés, hiszen Ikernek kapott gól nélkül le kell hoznia a meccset, nehogy előbb vegyék be idén a kapuját, mint Lópeznek. Remélhetőleg egyik se fogja legyőzni a másikat… 🙂 A védelemben azért akadnak kérdőjelek, még ha a mester csal 6 védőt nevezett is be. Ramos apró sérüléssel bír, amitől játszhatna is akár, én azonban nem kockáztatnám a dolgot, inkább pihenje ki magát a Granada elleni meccsre. A kupában várhatóan Carvajal is pihenni fog, tekintve az előzményeket, így egy Arbeloa – Pepe – Nacho – Marcelo négyes príma is lenne hátul, különösen a kevés játéklehetőséget kapó Nacho számára. A középpályán egy embert lecövekelnék, mégpedig Modricot, aki jelenleg a legjobb formában lévő játékosunk, hibás döntés lenne a padra tenni, kulcspasszai meccseket döntenek/dönthetnek el. Ha jó az állás, csereként pályára küldeném helyette Casemirót. Alonso kapna egy szusszanásnyi pihenőt, és a helyére Illarrát tenném, hadd pihenjen az öreg, és lendüljön bele a jóllakott napközisünk.

keep-calm-and-laugh-at-strikers(1)Bár a Betis ellen mind a ketten gólt lőttek, szintén a Granadára tartogatnám mind di Maríát mind Bale-t, mert azért egyikük sem nyűgözött le engem, hadd vessék bele magukat a bajnokiba a hétvégén kettőzött erővel (max. csereként jönne egyikőjük). Így most a bajnokikon még mindig aggasztóan kevés lehetőséget kapó Jesé lenne a kezdőmben, mivel az ő képességeivel egyértelműen a szélen kell szerepelni, és nem elöl. Középre Iscót várom, és azt, hogy a meccs legjobbjaként emlegessük majd, a balszél pedig ki másé lehetne, mint Cristianóé, a robotok nem sérülnek, nem fáradnak, a kisebb üzemzavarán már rég túl van, kicserélték a hibás alkatrészt, nem ülhet a padra. Előre menne Benzema, aki vágja be a maga gólját, és játsszon olyan hasznosan a mezőnyben, mint mostanság, és akkor egy szavam nem lesz rá. A végén álljon be a helyére kicsit Morata, akinek szintén nem jönne rosszul egy gólocska.

Remélt kezdő tehát: Casillas – Arbeloa, Nacho, Pepe, Marcelo – Modric, Illarra – Jesé, Isco, Cristiano – Benzema

Aztán kiderül mi lesz ebből az egészből. Csak koncentrálni, nem kiengedni, és jó edzői döntéseket hozni. Mert minden elérhető kupát meg kell próbálni megszerezni, amíg csak esély van rá.