Újra otthon!

Real-GranadaleadGranada. Nem tudom, nekem spanyol foci imádóként is először a Ford Granada jut eszembe, ami nem is tűnik rossz párhuzamnak, hiszen egy középkategóriás gyártó középmodelljéről beszélünk. Jelen esetben a „mi” Granadánk is hasonló fogalom, középcsapat. A délutáni meccskezdés jó alapot szolgáltat az esti szórakozásnak, hiszen nagyon bízunk abban, hogy folytatódik a nagy sorozat és most is győztesen hagyja el a pályát az Ancelotti legénység. Az elmúlt két fordulóban jelentős mértékben közeledtünk a matracosokon heverő barcelonai szépfiúkhoz, így a mai meccs után, ideiglenesen a Real Madrid a tabella élére ugorhat.

Ehhez nem kell más, csak annyi, hogy a fővárosi Ferrari legyorsulja az öregecske Granadát.

Ancelotti & co 16 nap után tér vissza a szentélybe, négy győztesen megvívott idegenbeli fellépést követően. Fontos dolog, hogy ezek egyikén sem kapott gólt sem Casillas, sem pedig Diego López (összesen már 6 meccse bevehetetlen a habfehér ketrec). Jelenleg nyolcmeccses győzelmi és 18 meccses veretlenségi sorozatban van a csapat, mondhatni a formánk jelenleg C4-es robbanószerkezet. Persze sokszor döcög azért még a szekér, hiszen legutóbb az Espanyol ellen sem volt ellenálhatatlan támadójátékunk és acélos védelmünk, de ezt tudjuk be az visszavágós kuparendezési elvnek, illetve Ancelotti görcsös ragaszkodásának a gálatizenegyhez.

A jó digó minden bizonnyal Diegonak ad ma lehetőséget arra, hogy továbbra is érintetlen legyen a kapunk. A védelemben megerősítette, hogy Arbeloa helyett most Carvajal fog kezdeni, pedig a 17-es magához képest egész tűrhetően játszott januárban. Azért Dani mindig megnyugtatóbb, mint spártai henteslegényünk. Középen Ramos fogja a csapatkapitányi szalagot viselni. Mostanában a jó Sergio már nem annyira bicskanyitogató, de csúcsformájától azért még messze van. Pepe viszont eddig húzóember, sallangmentesen, pontosan és eredményesen játszik. Nem nagyon ajnározzuk, mert általában a sok dícséret után csinál valami olyat, amiért akkora facepalmot vág mindenki a tévé előtt, hogy a csattanásra még Új-Zélandon is felfigyelnek. Coentrao visszatérhetett a keretbe, de szerintünk játszani kezdőként biztosan nem fog, Marcelo játszik majd a helyén.

Real-GranadaModricKözépen Modric helye atombiztos, a kis horvát zseniálisan játszik a szezonban. Mivel írtam már összefoglalót és beharangozót elsütöttem már a szokásos pozitív frázisokat, így csak azt mondom, hogy nálam a fontossága lassan C kategóriájába esik. Az elvégzett mezőnymunka, a védekezés, illetve támadéspítésben mutatott higgadtsága példás, we love Luka! Párja Xabi Alonso lesz, akivel jól összejátszanak, de Szőr azért adós még egy kicsit nekünk. A szerződéshosszabbítás pipa, most kell megmutatni, hogy miért is kapta azt az új kontraktust. Isco, bár a keretben benne van, úgy néz ki, hogy kiszorult Ancelotti kegyeiből. A mozgékony középpályás rossz formában van, nem találja a meccsek ütemét, a passzai nem ülnek, gólokat nem szerez. Nem írjuk le még őt, de Di María eszetlensége ellenére is hasznosabban játszik még középen is, mint a kis Golden Boy. Maristól pár jó lövés, élményszámba menő passz és persze rengeteg meló mindig várható, amivel ellensúlyozza azt, hogy sokszor egyszerűen rossz döntést hoz.

Támadótriónk a szokásos lesz. C az aranylabda után felszabadultan játszik, bár az látszik, hogy nagyon akarna egy Puskás-díj aspiráns, ollózós gólt akasztani, de eleddig nem járt sikerrel (mondjuk Moratának adott egy gólpasszt így). Azt meg kell említeni, hogy az Espanyol ellen a csapat egyik legnagyobb féke volt, iszonyatosan sok támadást akasztott meg, borzalmasan rosszul passzolt (de tényleg, 10 méterre nem tudott egy lábra menő labdát adni), de persze nem ebből indulunk ki. Egyáltalán mi a túrónak kell egy Espanyol ellen is végig a pályán maradnia? Carlo? Bale sem volt egy matyóhímzés, de legalább egy megnyúlt nyakcsigolyával adott egy assistot Benzemának. A jó Karimnak bejött ez a tálib szakáll, meglövi a maga góljait szépen csendben, bár nem alélunk el a csodás játékától, egyelőre ezzel is elégedettek vagyunk.

Real-GranadaBenzinEzek a fiúk fognak tehát nekifeszülni ma a délieknek, akik hét győzelemmel, tíz zakóval és három remivel állnak a tabella tizedik helyén. Egy kicsit óvatosságra ad okot, hogy idegenben eredményesebbek El Arabiék, hiszen 4 győzelmet és 2 döntetlent fogtak távol az otthontól. A csapatok őszi meccsén botrányos játékkal húzta be a kötelezőt a Madrid, Benzema találatával nyertünk.

Minden adott ahhoz, hogy egy délutáni fiesztával előzzük meg az esti sziesztát, szerintünk a formában lévő, győzelmi esélyekkel tisztában lévő Real Madrid nem fogja elszalasztani az esélyt, hogy a tabella élére ugorjon és egy napig mutassa bálnafehér valagát az üldözőknek. Hala Madrid!

Várható kezdőcsapat: Diego López – Carvajal – Pepe – Ramos – Marcelo – Alonso – Modric – Di María – Bale – Ronaldo – Benzema

TV: Sport TV, 16:00