Harmadszorra is Espanyol

Olyan most az Espanyol, mint tavaly ilyenkor a Valencia, vagyis egymás után nyomjuk a meccseket egymás ellen. Nemrég még a bajnokságban találkoztunk, ahol Pepe fejesének köszönhettük a győzelmet, majd múlt héten utaztunk szintén Barcelonába a párharc első felvonására, mondanom se kell, hogy akkor is csak egy góllal nyertünk, ami előnynek előny, de ha be akarunk jutni az elődöntőbe és revansot venni a matracosokon?, akkor ma Ancelottinak és a fiúknak észnél kell lenniük. Alább beharangozunk!

real-espanyol_1

Carlo papa a keretbe mindenkit behívott, kivéve az előző bajnokin megsérült Bélt, a még mindig sérült Khedirát és a sérülésből már majdnem felépült Raphaelt leszámítva. Jó hír, hogy a francia védő a hétvégén már elképzelhető, hogy a keretben lesz, bár az is igaz, hogy jelenleg – lekopogom – minden rendben van a hátsó sort illetően, hisz még mindig nem tudták bevenni a kapunkat ebben az évben az ellenfelek, ami egyébként rekord! Szóval akkor nézzük: a kapuban minden bizonnyal San Iker fog unatkozni lévén, hogy kupameccsről van szó, előtte valószínű a Ramos-Pepe védőpáros fog takarítani és joggal, ugyanis a jó Sergio láthatóan kapott egy agyat, Pepe pedig élete formájában, utóbbiról annyit, hogy konkrétan 375 perce nem szabálytalankodott, az utóbbi 700 perc alatt mindössze egy sárgát kapott, a piros lapról meg azt se tudja, hogy létezik. De mielőtt szentté avatjuk, emlékezzünk arra, hogy egyszer már bekajáltatta velünk, hogy megtért, aztán valahogy mégis történt egy Messi taposás, ugye. Mindenesetre jó látni ezt a Pepét ahelyett a Pepe helyett, akiről egy meccs alatt három gólt rúgnak. A két szélsővédő pozícióra Arbeloa és Coentrao az esélyes, ami tulajdonképpen érthető is, hiszen Marci keményen végigtolta helyettesítés nélkül eddig a szezont úgyhogy ráfér egy kis pihenés, azonban Carvajalt és Arbeloát eddig is rotálta Carlo úgyhogy nyugodtan kezdhetne a kis Dani, aki szintén parádésan teljesít mostanság.

real-espanyol_2

A középpályán Modric helye biztosnak tűnik, nélküle lehetetlen elképzelni ma a csapatot, azonban talán neki is járna már egy kis szuszanásnyi idő, mert elképesztő sokat melózik minden egyes mérkőzésen és ezt a meccset nélküle is sikerrel tudná abszolválni a csapat. Arról nem beszélve, hogy így több szerepet kaphatna Illarra, vagy éppen Casemiro juthatna lehetőséghez, aki emberemlékezet óta nem játszott már és felvetődik a kérdés, hogy akkor mégis mi a búbánatért (csakhogy ne használjak rondább kifejezést) van itt?! Mariska játéka szintén biztosnak vehető ebben az “új” rendszerben, Bale kimaradása miatt pedig Jesé, vagy Isco előtt nyílhat meg az út, mindkettőjük lehetőséghez jutása örömteli lenne pláne ha mondjuk egyszerre, de ez nem valószínű, mivel Roncit nem lehet kihagyni, Benzema pedig úgy néz ki megint a jobbik arcát mutatja, szóval kár lenne megtörni a fhanszia lendületét.

 real-espanyol_3

Hogy mire számíthatunk? Kupameccsből (pláne visszavágóból) kiindulva gálára nem igazán, azonban egy magabiztos győzelemre igen, remélhetőleg egy clean sheet-tel és egy Cé ollóval párosulva. Az Espanyol ugyanis hiába van viszonylag jó formában (ütötték a Celtát és ikszeltek idegenben a Valenciával) a Bernabeu szent gyepén nem sok esélyük van ellenünk, ha a srácaink kellően komolyan veszik a feladatuk és reméljük így is fognak tenni a fiúk.

Várható kezdő: Iker – Carvajal, Ramos, Pepe, Coentrao – Xabi, Modric, Illarra – Jesé, Di Maria, CR – Benzema

TV: Digi Sport 1, 21:00