Maci kijön a barlangjából…

Athletic-Bilbao-vs-Real-Madrid…és miután kinyújtózkodta és kiásította magát (és le se szarta az árnyékát), egyből arra gondolt: Elmegyek az én Vadász haveromhoz, elvégre kajás és piás vagyok és még más is, és ő úgyse tud/mer visszautasítani! Maci(=Real Madrid) el is indult a Vadász(=Athletic Bilbao) otthona, a San Mamés felé. Odaérve viszonylag csalódottan tapasztalta, hogy a Vadász most felszerelkezett ellene, és nem adja olyan könnyen, amit a Macink kvázi természetesnek vélt a korábbi látogatásokból kifolyólag. Hajtás után beharang.

Na tehát, megyünk a San Mamés-ba, ahonnan jól még senki nem jött ki – vagy bántatlanul. És mielőtt még bárki azt gondolná, ez egy laza döccenő lesz a bajnoki és a Tizedik felé, gyorsan szólok: hólánc és téligumi (nem az!) minimum kötelező!

ibai _gomez

Tőle kell tartani

Ugyanis a Bilbao utánunk következik a tabellán, még ha ez részükről kvázi fényévnyi távolságnak tekintendő.  Január elején kikaptak a Sociedad-tól, de előtte belátható távolságon belül csak az Atlético volt az aki képes volt őket legyőzni a bajnokságban, és így plusz a kupában ellenük elszenvedett kiesés után legalább annyira utálhatják a matracos pofájukat, mint én.  Be kell vallanom, ha nem velünk játszanának, majdnem mindig a Bilbao-nak szurkolnék. Ők az a csapat, akikkel egyszerűen nem tudok nem szimpatizálni. De most mi vagyunk a Medve, és a Vadász pedig ők. Ha öt hónappal ezelőtt azt mondtam, nem lesz ez egy könnyű meccs, akkor most ez még inkább igaz. Bilbao Baszk Barátait (micsoda allegória alliteráció, köszönet realpats-nak) a visszavágás fűti, és mivel mi se engedhetjük meg magunknak, hogy a két éllovas ne érezze a tarkóján forró lehelletünket (nem úgy!), ezt a meccset most is hoznunk kell! Mert végre Carlo összerakta a csapatot, aki tud védekezik, aki meg nem, az abuzálja az ellenfél védelmét. Bélánk ma nem játszik mert sérült, így Jesé “boldogítja” az ellenfél védelmét a jobbszélen.

769-jese-rodriguez-and-cristiano-ronaldoVan máásik!

Nem lesz ez könnyű meccs. De épp az ilyeneket kell megnyerni ellentmondást nem tűrően. hogy mindenki lássa: Amit mi komolyan gondolunk, azért harcban leszünk a végsőkig! Nehéz lesz, egy látványos, izgalmas meccsre van kilátás, amikor is a végén reméljük, megint a Maci marad felül, és a webcam kameráján keresztül tudatja mindenkivel: Hé, mi is itt vagyunk! 🙂

Várható kezdő: López – Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo – Xabi, Modric – Ronaldo, Di María, Jesé – Benzema