A Vadász most nem hagyta magát…

bilbao_real…ellentétben velünk. Vagyis hagytuk magunkat a Bilbao által lerohanni, és hagytuk magunkat provokálni a meccsen, ahelyett hogy a játékkal foglalkoztunk volna. Kaptunk a Sorstól egy esélyt hogy megelőzzük a Barcát a tabellán és fellépjünk a második helyre, de szokás szerint pofára estünk a küszöbön. Tragédia még nem történt, de ideje néhány tanulságot levonni a tegnapi meccs után a jövőre nézve. Hajtás után összefoglalunk.

Tudtuk előre, hogy a San Mamés-ban nem lesz egyszerű dolgunk, a Bilbao ebben a szezonban nem kapott ki otthon. És azt is tudtuk, mire számíthatunk a részükről, jönni fognak előre mint a meszes, mert bőven van miért visszavágniuk nekünk. És mégsem tudtunk mit csinálni a hiperagresszív letámadásuk ellen. Az első percben Roncinak volt egy szemfüles megoldása, amikor a kint álló Iraizoz-t akarta átemelni, kevésen múlott. És ezzel ennyi is volt az értékelhető lehetőségünk az első félidőben. Tehát ismét: az első félidőben nem volt egy kaput eltaláló lövésünk! Roncistul, Mariskástul, Benzemástul erre volt képes a támadórészlegünk. A baszkok pedig csak jöttek és jöttek előre, a háló már törte a seggünket, és jöttek is a ziccerek. És ha Aduriz, Muniaín vagy Herrera pontosabb, akkor már az első félidőben vezethettek volna.

Carlo is észlelhette hogy ez kevés, ezért a második félidő elején már többet csinált a csapat, mint az egész első játékrészben. Előbb Modric bombáját kellett kiütnie Iraizoz-nak, pár perccel később Ronci lőtt egy lesgólt (az volt), majd pedig Benzema lövését fogta Iraizoz. A túloldalon Muniaín tekerése kerülte el a felső sarkot, aztán a 65. percben a semmiből megszereztük a vezetést. Ronci először tudott meglépni a leshatárról indulva, bevezette a 16-osra a labdát, de most nem a rossz szokását választotta és rálőtte, hanem betette Jesé-nek, aki két védő között is el tudta pörgetni a hosszúba.

jesé_golIsmét ő kellett

Nem sokáig örülhettünk azonban a vezetésnek, 8 perccel később egy szögletet követően Ramos középre fejelte ki a labdát (ahova ugye nem szabad egy védőnek), érkezett is a frissen beállt Ibai Gómez, és kapásból bezúdította a jobb alsóba. Szépségdíjas gól volt, és igazság szerint járt is már a baszkoknak. Aztán jött a 75. perc és Ronaldo ostobasága miatt 10 emberrel maradtunk. Történt hogy Ronci egy 16-oson belüli kezezést állt neki reklamálni a bírónál, Gurpegui pedig odaugrott elé, Ronci pedig kicsit valóban belekapott az arcába/hajába, amire a jó baszk hátvéd egy Oscar-díjas alakítással elterült a földön, érkezett is mindjárt Iturraspe a helyére, és úgy tűnt, Ronaldót ott helyben meglincselik. A fogalmatlan idióta bíró pedig jött, Roncit kiállította, Gurpegui pedig megúszta csak sárgával.

Ronci_pirosEzért kár volt, Ronci!

Túl azon hogy Gurpegui zseniális színészi alakítást nyújtott, és Ronaldót egész meccsen faragták a tuskó baszk védők (a bíró meg hagyta), a szabálytalanság sajnos tény. Tényleg odakapott Gurpegui-nek, és bár egyáltalán nem volt súlyos, a szándékért jár a piros. Valószínűleg elszakadhatott a cérna Cé-nél, de ez se mentség arra, hogy az utolsó 15 percre pokolian nehéz helyzetbe hozta a csapatát.

A hátralevő időben már csak az volt Carlo célja, hogy kihúzzuk a döntetlennel, amihez kellett López is a végén, előbb Gómez lövését védte óriási bravúrral, majd Aduriz fejesét fogta. A végén még cserélt Carlo gyorsan hármat: Jesé helyett Illarra, Benzema helyett Morata , Carvajalt pedig Varane váltotta 5 perc erejéig, maradt tehát az 1:1.

És akkor most lássuk a tanulságokat:
1. Carlo olyan szinten volt tegnap fogalmatlan a játékba belenyúlást tekintve, hogy az már fizikai fájdalommal járt. Egész egyszerűen nem érzi, mikor kellene változtatni meccs közben, és ha cserél is, többnyire posztra teszi, nem taktikai felállást vált. Kérdem én, amikor látta, hogy az alapjátékunk nem működik, Di María súlytalan, Xabit megköszönhetjük hogy nem állította ki a bíró az első félidőben mert volt néhány hajmeresztő szabálytalansága, Modric erejét felemészti a védekezés, Benzemát egy labda nem találja meg elöl, akkor miért csak a 83. percben cserélünk először, ráadásul már emberhátrányban?? És ha már csere, miért a végig aktív és gólt szerző Jesé-t hozzuk le az alig valamit mutató Mariska helyett??

ancelotti-660x330Nekünk is fent van a szemöldökünk Carlo, a tegnapi meccselésed okán

2. A Bilbao játékosai agresszívek voltak, néha a sportszerűség határait is átlépve, és folyamatosan provokálták a mieinket. Namármost, nem nyeretlen kétévesek alkotják a csapatunkat, hanem tapasztalt játékosok: miért kell ennek felülni és hagyni?? Ha a srácok többet foglalkoznak a meccsel tegnap, akár még meg is nyerhettük volna, de így viszont bele kell törődnünk: nem érdemeltünk győzelmet, de legalább nem is kaptunk ki a végén. A Bilbao ismét igazolta hogy nem véletlenül állnak a negyedik helyen a bajnokságban, erős, szervezett csapatuk van, és van néhány olyan játékosuk akit akár nálunk is elnézegetnénk.

Nincs sok idő a sebeket nyalogatni, szerdán jön a kupában a matracos bagázs, gyorsan össze kell szedni magunkat.

Összefoglaló itt: http://www.youtube.com/watch?v=_14kgmD7nXo