Ma élek és meghalok…

“Nem is tudom mit mondjak nektek. Három perc és életetek csatáját kell megvívnotok. Itt dől el minden. Ha sikerül, megmaradunk, mint csapat. Ha nem, végünk. Apránként, lépésről-lépésre meghalunk. Ez itt a pokol, uraim. Higgyétek el, vagyis itt várhatunk, míg a szart is kiverik belőlünk vagy küzdhetünk, hogy kijussunk a fényre és ott is maradjunk. Egy adott ideig. Én a pályán nem segíthetek, ahhoz öreg vagyok. Ti viszont fiatalok vagytok és ahogy elnézlek benneteket, eszembe jut, hogy én minden létező hibát elkövettem, amit ember elkövethet. Sikerült elszórnom az összes pénzemet, hiszitek vagy sem. Elüldöztem mindenkit, aki valaha szeretett és a minap arra döbbentem rá, hogy nem bírok a tükörbe nézni. Az ember ahogy öregszik, úgy veszít el dolgokat. E, ez az élet rendje. De erre csak akkor jövünk rá, amikor megtapasztaljuk, ezért mondom, hogy az élet is lépésekből áll, akár a futball. És ha belegondoltok, mindkét játszmában nagyon csekély a hibalehetőség, hiszen ha egy kicsit nagyobbat lépsz vagy kisebbet már máshova érsz. Ha egy picit lassabb vagy gyorsabb vagy már nem kapod éred el a labdát, szóval minden téren a legfontosabb az időzítés. Legyen az a félidőben, minden percben vagy másodpercben. Azt akarom, hogy erre törekedjetek. Azt akarom, hogy nem csak a pályán, hanem az élet bármelyik területén erre az időzítésre törekedjetek. Fogjátok meg és ne eresszétek el a pillanatot! Mert ha egyszer el kell majd számolnotok velük, akkor tudjátok majd meg, hogy győztesek voltatok vagy pedig vesztesek. Hogy éltetek vagy haltatok. Legyen szó bármilyen harcról, mindig az győz, aki mindent belead, az élete árán is. És ha egyáltalán van értelme az életemnek, legfeljebb az, hogy én még mindig ezekért a pillanatokért harcolok. Nekem ez az életem. A másodpercek, amik előttem vannak. De én nem küzdhetek helyetted. Viszont nézz a melletted ülőre, nézz mélyen a szemébe. Azt látod majd benne, hogy a srác segít majd a harcban. Látni fogod, hogy ő meghozza ezt az áldozatot a csapatért. Tudja jól, hogy ha rajtad múlna, te is megtennéd ezt érte. Ezt hívják csapatnak. Tehát vagy túléljük ezt a harcot egy csapatként vagy odaveszünk egyénenként. Ennyi a történet. Ez a futball. Na, melyiket akarjátok?”*

real_atletico0

Eljött az idő, elérkezett az a pillanat amikor szimplán, minden mellébeszélés nélkül teljesíteni kell. Nincs hova hátrálni, nincs mire várni, ugyanis a holnapi rangadóval kezdetét veszi a Nagy Tavaszi Hadjárat, amely során minden egyes kis hiba is végzetes lehet. De még semmi sincs veszve, minden fronton álljuk a sarat és holnap tehetünk egy nagy lépést az egyiken a végső cél felé, ha jól végezzük a dolgunk. A probléma az, hogy nem túl nagy esély mutatkozik arra, hogy jól végezzük a dolgunk, hisz ebben a szezonban amikor nehéz helyzetben jól kellett volna teljesíteni, valamit le kellett volna tenni az asztalra, akkor rendre kudarcot vallottak a srácok (Villarreal, Atletico Madrid, Barca, Juve, Bilbao). Komoly csapat ellen sajnos nem sikerült eredményt felmutatni eddig, ami óvatosságra inthet minket, szurkolókat. Viszont ez nem azt jelenti, hogy be kell szarnunk és feltartott kezekkel kell kifutni a gyepre, épp ellenkezőleg, most meg lehet mutatni, hogy van vér a pucánkban, hogy képesek vagyunk nyerni kemény ellenféllel szemben is, hogy érdemesek vagyunk trófeákra idén. Mert én hiszem azt, hogy azok vagyunk, de ezt ma be kell bizonyítani a világnak úgy, hogy legyőzzük Diego Simeone bandáját, akik ezáltal a helyükre kerülnek, vagyis a kukába, mielőtt még túlságosan is elszaladna velük a ló. Különösebb motivációra szerintem nincs szüksége a srácainknak e feladat elvégzéséhez, elég ha csak Costa “barátunk” pofájára gondolnak vagy a májusban elveszített kupadöntőre.

real_atletico1

Azt kérem Carlótól, hogy erre a meccsre növesszen golyókat, ne legyen beszari, akarja azt a rohadt győzelmet és ennek megfelelően engedje fel a pályára a fiúkat. A csapattól azt kérem, hogy mindenki maximálisan tegye oda magát. Egymást segítve, egymásért küzdve, nagybetűs csapatként harcoljanak az utolsó leheletükig a győzelemért és értünk, szurkolókért. Azt kérem, hogy csak a győzelem lebegjen a szemük előtt az egész meccs során, minden más kizárva! Kizárva az ellenfél várható provokációit, kizárva a bíró esetleges tévedéseit a mi kárunkra. Nem szabad ezekkel foglalkozni, csak azzal, hogy ma bármi áron, de nyerjünk. Ronaldo, Te már sok csatát eldöntöttél, kérlek döntsd el ezt is a mi javunkra, állj a csapat élére és vezesd győzelemre társaid, mert képes vagy rá! Meg fogod csinálni, meg fogjátok csinálni! És mi veletek leszünk!

real_atletico2

“Még egyszer harcba szállok,
megvívom az utolsó nagy csatát.
Ma élek és meghalok,
ma élek és meghalok.”**

* Minden héten háború
** Fehér pokol