CéMentes talajkezelés

2013 Spanish La liga Game Villareal v Real Madrid September 14thMiután Simeone barbárjai fölött gólzáporos sikert arattunk, az ember hajlamos belesüppedni az elégedettség kipárnázott karosszékébe, feltenni a lábat a puffra, bontani egy sört, és várni, hogy a győzelmek az ölünkbe hulljanak. De amikor a tavasz első mézesmázos fuvallata fülünkbe suttogja a “háromfrontos harc” fogalmát, akkor azért illendő inkább a komolyság okuláréját orrnyergünkre biggyesztve vizsgálni minden szembejövő ellenfelet, és mérlegelni egy csöppet. Hazai pályán a Villarreal nem tűnik megoldhatatlannak, még úgy sem, hogy Cristiano Ronaldo a mai napon kezdi meg a hozzáértő szövetség által kiszabott hárommeccses eltiltás letöltését. Cétlenül vagyunk tehát, de nem céltalanul, masszív keretünk van, ahol talán a mai napon a legnagyobb bizodalmunk Jesében lehet, aki megkapja tőlem nagybetűvel A Töki becenevet, mert kiérdemelte. A srácok hajtanak majd a pályán, mi viszont most hajtsunk egyet tovább.


Azért kérdőjelek így is vannak, leginkább a kezdőt illetően. Ancelotti meccs előtti nyilatkozatai alapján nem mindenki lett mára 100%-osan friss, így várható némi változás a kezdőben. A pár napja világra jött Melia Benzema (gratula Karim!) felveti a csatárkérdést, hiszen nem garantált, hogy az apuka pályára fog lépni. Alonso igen valószínű, hogy pihenni fog, ami valljuk be rá is férne. Ő sem lesz fiatalabb, Illarra meg egész jól teljesít mostanság. A López – Casillas váltásokhoz kísértetien hasonlít a Carvajal – Arbeloa páros rotációja, most fiatal jobbhátvédünk juthat lehetőséghez. Carlo nyilatkozata alapján Pepe sem biztos, hogy ott lesz az alapcsapatban, pihenésével út nyílhat Varane előtt. Coentrao padra fog kerülni, az 500 fős atléticós csürhe által inzultált Marcelo visszakapja megérdemelt helyét. Modricot továbbra sem szabad kivenni onnan, mert kártyavárként omlunk össze, inkább di María lehet kérdés, vajon ott lesz? Ha igen, milyen poszton? És Bale? Marad a jobbszélen, vagy az évekig koptatott bal oldalon lesz ezúttal? És Jesé? A szélen nyargalászik majd, vagy legelöl próbálja bevenni a Villarreal kapuját. És Isco? Lehetőséghez jut ma kezdőként, avagy ismét percekre mutathat nekünk valamit? Cé kiválásával, a szükséges rotációval, Benzema apaságával rengeteg a kérdőjel, amit nem is biztos, hogy meg kellene válaszolni. A választ a csapat adhatja meg a pályán. Az aktuális tizenegy, amit Carlo összekutyul megmutathatja hazai környezetben, hogy Ronaldo hiányában sem áll meg az élet. Sőt! A 4-3-3-at tartani kell, de az elvárt sokpasszos, váratlan húzásokkal tarkított játékhoz a legmegfelelőbb kezdőt kell megtalálni, ügyelve a sűrű programra. Így talán egy López – Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo – Illarra, Modric, di María – Jesé, Benzema, Bale kezdő lenne a legoptimálisabb, a cserék meg aszerint jönnek, ahogy alakul a meccs.

bale-450x300vrMegsúgom: A fenti képen látható fiatalember ma gólt fog lőni.

Oda kell persze figyelni, mert a Villarreal acélos szezont fut. Jelenleg ötödik helyen lopakodik a Sárga Tengeralattjáró, legutóbbi 6 bajnokijából négyet nyerve, és eddigi 10 idegenbeli meccsükön mindössze 10 gólt kapva. Ami bizakodásra adhat okot, hogy míg nálunk Cé (és Khedira) hiányzik, ott több kulcsjátékos sem áll rendelkezésre. A cserekapus Juan Carlos influenzával küzd, a fiatal Iniguez húzódással, Óliver Torresnek a bal válla ficamodott ki, Caninak a jobb térde rándult meg, a gólveszélyes Uchénak szintén a jobb lábával vannak gondok, míg Tomas Pina öt sárga lapja miatt eltiltás alatt áll. Így szűkös, 18 fős meccskerettel látogatnak hozzánk a srácok, amiből várhatóan egy Asenjo – Gaspar, Musacchio, Dorado, Jaume Costa – Aquino, Trigueros, Bruno Soriano, Gómez – dos Santos, Perbet kezdő fut majd ki. Nem tűnik acélosnak, elsősorban a mexikói támadóra kell majd figyelnünk.

Összefoglalva tehát Ronci pihenőpályán, Bale viszont extra motivációval újra a pályán, Jesé élete legjobb formájában játszik, akárcsak Pepe és Luka, kijöhetünk ebből rosszul? Nem hiszem.