Torrent-e?

torrenteMa este átruccan a csapat Madrid csíkosabb felébe, hogy a mámoros múlt szerda után beteljesítse Simeone hordájának végzetét a Kupát illetően. Carlo és a fiúk alaposan megleptek minket, hiszen a Bilbao elleni téblábolást követően aligha fogadtunk volna túl sokan a 3-0-s végeredményre. Minden okunk megvolt az elégedettségre 6 nappal ezelőtt Mária mennybemenetele alkalmából, de a madridista már csak olyan, hogy egy félpályáról ollózott kapásgól láttán kicsit elmorfondírozik azon, hogy de szép lett volna ha a pipába megy a bogyó! Hajtás után mi is sajnálkozunk egy kicsit a túlnyert meccsen, továbbá egészséges mértékben óvunk-féltünk, és megemlékezünk egy orbitális bombagólról is!

Egy labdarúgócsapat megszámlálhatatlanul sokféle meccset játszik egy szezon során. Ezek azonban mégis alig néhány kategóriába sorolhatóak a jellegüket tekintve. A szurkoló szempontjából vannak olyanok, amelyeknek dátumát már a sorsolás napján felírja a naptárba, amelyeket már napokkal előre vár, amelyek napján óránként rásandít egy időmérő alkalmatosságra, hogy mennyi van még vissza, miközben bőszen frissíti a szurkolói oldalak pörgő diskurzusait! És vannak azok, amelyeket majdnem elfelejt, esetleg az első két gól után elkapcsol, vagy 0-1-nél sem rezzen arcizma sem, mert el sem tudja képzelni, hogy veszít a csapat. Olyan ez, mint filmet nézni: az első trailer után várod a Wall Street farkasának premierjét, de méla egykedvűséggel húzod le a netről a sok évados sorozat aktuális epizódját.

Profizmus ide, profizmus oda, ezzel bizonyos mértékig a játékosok is így vannak. Természetesen ideális esetben odateszik magukat bitangul az Alcorcon ellen is (khm), de valahol mélyen azért mégis más érzés pályára lépni egy 1,05-ös szorzójú kötelezőn és a városi derbin, akárhogy is sulykolják magukba – és hiszik el –, hogy 100%-ot nyújtanak mindig az előbbieken is.

30realatleticoAz elmúlt években a spanyol sztárcsapatok aggasztóan kevés olyan meccset játszanak, amely a játékosok szívét már napokkal előre megdobogtatja. Pedig nagy szükség van ezekre, hiszen csak ezek készítenek fel a Dortmund vagy a Bayern elleni BL elődöntőkre. Érzésem szerint a múlt heti 3-0 megfosztott minket egy ilyen alkalomtól… Aligha lesz könnyű meccs, aligha lesz néma csend a Vincente Calderon-ban – és aligha sajnáljuk akárcsak egy percig is, hogy nem lett szorosabb -, de azért a 3-0 – és ráadásként Costa hiánya – egyfajta ködfátyolos nyugalmat hozhat a lelkekbe, elveszi azt az extra töltetet.

Az ilyen meccsek aztán alapvetően kétféleképpen tudnak elsülni. Az első eset az, hogy a kedvezőbb helyzetben lévő csapat 10 perc alatt bever egy találatot kiölve minden reményt a hazaiak szívéből, hogy aztán kellemesen csordogáló 80 perc elé nézzünk a végén egy küzdelmes döntetlen közeli eredménnyel.

A második pedig az, amikor az elszánt, csalfa vak reménybe markoló vesztésre álló fél valamely játékosának elsül a lába, mint Cicinhoé 2006-ban a Zaragoza ellen az 55. másodpercben az 1-6 visszavágóján, őrületbe kergetve ezzel a közönséget és spártai eufóriába a csapattársakat.

Az utóbbi forgatókönyvet soha nem lehet kizárni, de ma este azért az előbbire számítok. Egy gyors találattal lehűtjük a kedélyeket, aztán magabiztosan lehozzuk a hátralevő időt. Alighanem Carlo is ezt kéri a srácoktól, na meg persze dupla prémiumot fizet a pszichológus csapatnak, ha eltiltás nélkül megússza a keret ezt az összecsapást. Gondolhatjuk, hogy származása miatt Carlo genetikailag alkalmatlan egy ilyen helyzetből való kiesésre, de az olasz alighanem élénken emlékszik még minden idők egyik legnagyobb meccsére, amikor is a szuper Milan 4-1-es előny birtokában utazott el a Valerón és Tristán által vezérelt La Coruna otthonába… Istenem, de szép is volt! 🙂

ramospepe2Leginkább a Defekt Duónak kell tartania a látóhatáron felderengő klasszikus elmulasztásától. A hírek szerint Ancelotti emiatt csak egyiküket küldi pályára. Én Ramosra voksolok. Nem mintha ő lenne jobb formában, de Sergio és Pepe olyanok, mint egy mágnes két pólusa: míg Ramos valósággal taszítja a lapokat, és néha olyan dolgokat engedhet meg magának a játékvezetővel szemben, ami mindenki másnak 3 sárgát érne rögvest, addig Pepe gyakorlatilag vonzza őket. A mi kis házi Predátorunk egy életre megbélyegezte magát, és kétes helyzetben sokkal előbb fogják neki felmutatni a kártyát, mint a mágikus karszalag által fenntartott védőpajzs mögé bújt hebrencs párjának. Tudja ezt az ellenfél is, akik a hírek szerint több edzést is a madridi színművészetire helyeztek ki ismét. Tippem tehát Ramos és Varane, akiket Arbeloa és Carvajal foghat majd közre. Koncit és Marcit, a gyengélkedőre szégyenlős mivoltukból csak párban járó két papírembert aligha kellene bedobni a darálóba, ráadásul a jó Alvaro lelkében jokeri vigyorral veti majd magát bele a provokáció háborúba, amely Costa hiányában kis hiányérzetet hagyhat majd a pankráció szerelmeseiben.

Eléjük érkezhet bárki az Illara-Modric-Xabi trióból, én lehetőséget adnék egy paprikás meccsen a fiatal baszknak. A támadóvonalba visszatér az alighanem durcás Cé, akitől elvették legkedvesebb játékát a szövetség alkalmazottai, ráadásul saját léptékével mérve már az ókor óta nem lőtt gólt, aminek köszönhetően az átlagosnál is több 40 méteres kísérletre van kilátás. Reméljük nem találja majd el Costát a VIP páholyban, mert csúnya fetrengés lehet belőle a pincérnők előtt…

A Higuain és Zözi távoztán – na meg Casillas padozásán – még mindig néha pityergő javíthatatlan futballromantikusok új szerelme, Jesé minden bizonnyal ott lesz a gyepen, hogy ismét megidézze a Zseniális Hód ütemtelen pöcköléseit, melyek zárt osztályra küldik a négykézláb visszaigyekvő kapusokat. A magam részéről pályára küldeném Isco-t is, mert mikor nyerjen önbizalmat a srác, ha nem egy ilyen szemi-téttel rendelkező meccsen? Carlo viszont valószínűleg Marisnak szavaz bizalmat Benzema mögött, elerülendő Bale esetleges újabb sérülését. A walesire nagyobb szükség lesz a következő két bajnokin Ronci hiányában. Csereként azért beugrik majd Mormotával együtt.

atletico

Simeone mentalitásába egyszerűen nem fér bele, hogy a csapat feltartott kézzel battyogjon ki a gyepre. Kőkemény első 10 percre van kilátás, amit a legjobb lenne egy góllal rövidre zárni. Érzésem szerint az argentin hibát követett el azzal, hogy félelmetes gépezetét megbontotta Diego kedvéért… Ráért volna ezzel talán nyáron is. A kezdőbe kerülése óta lehoztak két összecsapást 0 lőtt góllal, és úgy látszik, hogy a február végül kifogja a szelet az eddig dagadó matracból. Egy mai magabiztos siker elsősorban azért lenne fontos, hogy egy újabb nagyot szakítsunk a megtépázott kalóz vitorlákon. Reméljük, hogy a srácok is átérzik ennek a jelentőségét, és ha nem is úgy várják a mai mérkőzést mint egy új kasszasiker premierjét, de legalább jegyet váltanak az előadásra, és nem áll szándékukban csupán csak torrentezni… Én most egy percig sem kételkedem! Hala Madrid!