A magabiztosság diszkrét bája

getafevrealmadridRendhagyó lesz ez a mai beharang, már ha rendhagyónak számít, hogy kivételesen nem azzal leszek elfoglalva, hogy Luis García Plaza Azulesének erejét taglaljam, vagy azt, mit kellene lépnie a jó Carlónak ellenük. Nem. Jelenleg úgy ülök itt a masinám előtt, rajtam a (tavalyi) idegenbeli mez melegítőjével, hogy elképzelhetetlennek tartom az esetleges fiaskót. Tudom én, hogy ez nem egy jó dolog, hogy a Getafe nem hogy otthon, de még a Bernabéuban sem tágra tárt ánusszal lép fel, és hogy az ilyen magabiztosság egy kiadós, atyai pofon képében szokott visszavágni, de… Évek óta most, az utóbbi hetek, hónapok fényében bízom annyira a csapatban, hogy egy ilyet le merjek írni.

Sokat gondolkodtam az utóbbi pár hétben, hogy most a Real tényleg összeállni látszik, vagy csak ad a gép? Láttam, láttunk már ilyet, José idejében is voltak bitang pofás menetelések félidők, mikor kiráztuk a port az aktuális ellen gatyájából, hogy aztán el tili-tolizzunk a maradék 45 percben. De ez most valami más. Pedig Carlo sokszor idegesítően egyoldalú játékrendszere azért nem az átláthatatlanság melegágya, ha pedig valaki (bárki?) tud húzni egy okosat (vagy ráállít egy benga állatot Modricra, hogy rúgja, ahol éri), máris a kukában köthet ki a finoman cizellált díszítéssel borított A terv, mely helyett továbbra sincs semmi. Ennek ellenére, a látszat azt mutatja, a Real képtelen igazán nagyot hibázni. Jó, fel lehet itt emlegetni a Bilbao elleni összecsapást, de amit a baszkok idén otthon művelnek, az egyrészt szívmelengető, másrészt bőven megsüvegelendő, így az elcsent 1 pontocska is aranyat érhet a végén.

Lehet, hogy vastagon benne van ebben a tripla dinamit másik két tagja is. Ugyan Messi éledezni látszik a Messilabda elvesztése okozta sokkból, mégsem remeg meg a gyomrom már, ha őket nézem. Jó csapat, a Barca az Barca, és az egész idényt vastagon befolyásoló meccs lesz a klasszikus, mégis – hamarabb észreveszem bennük a hibalehetőséget. Simeone Matracosairól meg sokan összeírtak sokfélét (az eddigi szerintem legjobb épp itt olvasható, naná, hogy az LLL követte el), de egyre inkább úgy érzem velük kapcsolatban, hogy tényleg csak egyszer volt Budán kutyavásár. Persze, a sorsolás okozta nyomás most rajtunk van, hisz az említettek ebben a fordulóban már bezsebelték a három pontot, sőt, még Ronaldo is arra van kárhoztatva, hogy a lelátón kortyolgassa az izotóniás répalevét, de én még ennek is tudok örülni.

ancelotti_real_sajto_640A Real Madrid képes volt felnőni legnagyobb riválisai mellé, pedig, valljuk meg, az ősz nem minden esetben azt mutatta, hogy ez lehetséges lesz. Most a Real Madridnak fel kell nőnie a Real Madridhoz – hibázni nehezen tudó, pofás csapatból halálosztó gépezetté kell válnia, mert ez a következő lépcsőfok. Ha kell, Ronaldo nélkül (végre Jesé a helyén játszhat), ha kell, idegenben, ha kell, a legerősebbnek vélt riválisok ellen, ha kell, a 14. helyen tanyázó aktuális ellenfél ellen. Nincs bakira lehetőség, mert lehet, hogy hosszú távon kiküszöbölhetetlen lenne. A réges-régen előadott tételek ma is igazak, a kérdés inkább az, tud-e egyedfejlődni a Real Madrid még egy lépcsőfokot? Mert én ebben bízom – mivel rászolgáltak a srácok.

Várható kezdő: López, Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo, Alonso, Modric, Jesé, Di Maria, Bale, Benzema