Nem Elche(szni)!

real-elche1Újabb bajnoki forduló újabb megoldandó feladat, de ez a feladat nem ígérkezik túl nehéznek, noha mint tudjuk minden csapatot komolyan kell venni, mert ellenkező esetben könnyen pofára eshet az ember a csapat. Kis előny lehet számunkra, hogy a nagyok közül mi lépünk először színre, így a katalánokra és a matracosokra kisebbfajta nyomás is nehezedik majd, már ha egyáltalán sikerül begyűjteni a három pontot, mely jelen helyzetben kötelező, hisz ebben a fordulóban van esély arra, hogy a riválisaink (Sociedad és Osasuna ellen idegenben) bukjanak. Node visszatérve saját magunkra hajtás után beharangozunk!

Mai ellenfelünk az Elche csapata lesz, amely ahhoz képest, hogy tavaly még a másodosztályban vitézkedett egész jól tartja magát a nagy fiúk között, hovatovább minden esélye megvan, hogy a szezon végén megünnepeljék a bentmaradásukat. Jelenleg a 13. helyen tanyáznak és legutóbb egy gól nélküli döntetlent játszottak a liga egyik “legszimpatikusabb” csapata, az Osasuna ellen. Nagyon nincs kit kiemelni a csapatukból, talán Cristian Herrera-t, aki Jeséhez hasonló módon szezon közben robbant be, eddig 4 bajnokin kapott szerepet és azokon három gólt rúgott meg kiosztott egy asszisztot is, ő rá érdemes lesz figyelni.

jeséherrra

Nálunk a helyzet változatlan, ami azt jelenti, hogy sorra nyerjük a meccseket elég magabiztosan, melynek köszönhetően már 26 mérkőzés óta veretlennek mondhatjuk magunk. Ancelotti tegnap a sajtótájékoztatón a szokásos közhelyek mellett természetesen szólt a kezdőcsapatról is és azt is megtudhattuk, hogy San Iker a bajnokságban is lehetőséghez juthat, ha bejutunk a BL döntőbe, ugyanis az elődöntő és döntő között lesz min. egy hónap amikor meccs nélkül marad, de ne szaladjunk ennyire előre, először nyerjünk ma, aztán jussunk tovább a Schalke ellen.

Tehát a kapuban López fog elaludni állni, a védelem jobb oldalán Carvajal játékára mutatkozik nagyobb esély, hiszen az előző bajnokin a spártai nyomta, a bal oldalon pedig Marcelo sérülése miatt Coentrao mutathatja meg, hogy miért maradt Madridban. A két belsővédő poszton Pepe és hosszú idő után újra Varane kerül bevetésre, utóbbi kezdetése Ramos 4 sárgája miatt muszáj, mivel Sergióra nagy szükség lesz az ATM ellen. A középpályán Xabi helye biztos, ahogy biztos – Modric eltiltása okán – Illarramendié is, így a maradék egy kiadó helyre Di Maria és Isco pályázik. Szerintem most nyugodtan lehetőséget lehetne adni a kis spanyolnak márcsak azért is, hogy a City még véletlenül se vesse ki rá a hálóját, egyrészt az ellenfél ereje ezt megengedi, másrészt Isco “gyengébb” védőmunkáját bőven kompenzálná Illarra és Coentrao kemény, fegyelmezett védekezése. Harmadrészt így maximálisan rá tudna pihenni Mariska a Schalke elleni odavágóra, mely jelentős fontossággal bír, ugyanis azon a meccsen a továbbjutás kérdését le kell rendezni, mégpedig azért, hogy a visszavágón (03.18.) elég legyen a tarcsit felküldeni a gyepre, aminek következtében Ronciék pihenten fogadhatnák a Barcát a szezon legfontosabb meccsén (03.23.). Szóval nálam tuti Isco kezdene ma, de a tippelőknek mondom, hogy inkább Máriát írják be a kezdőbe, mivel ismerjük Carlo papa gondolkodását. A támadószekciót viszont biztos, hogy a Jesé-Benzema-Bale trió fogja alkotni, hozzáteszem teljesen jogosan, bár Ancelotti szerint van esély arra, hogy eltöröljék Cé 3. meccsét, azonban az igazat megvallva én azt mondom, hogy hadd játszon csak Gömbsegg. Simán megoldja a szitut és nem mellesleg beállíthatja A Kapitány (02/03-ban felállított) rekordját az egymás után bajnokin spanyolként szerzett gólokat tekintve, míg Bale tovább növelheti gólpasszai számát (9), hogy beérje Fabregas-t (12).

TV: Sport 2, 16:00

Update: Ronaldo eltiltása a mai meccsre is érvényes!