Februári értékelő – Jók vagyunk, vagy jók vagyunk?

rm_w_lVégre felborult a tiki-taka, és egy pazar hónap után nem egy vállalhatatlan középszar következett, ahogy volt ez eddig a szezonban. Bár nem kezdtük túl jól a februárt a Bilbao elleni meccsen, utána viszont megint nem volt ellenfelünk semmilyen sorozatban. Bár a klínsít és a 100%-os teljesítmény nem jött össze ezúttal, azért ne legyünk telhetetlenek: 22:4-es gólkülönbség (ahogy a múlt hónapban, 18 volt közte), a Kupából imponáló magabiztossággal csaptuk ki a matracos hordát, hó végén vezettük 3 ponttal a bajnokságot és a BL-ben is mészároltunk egy kellemeset idegenben a Schalke ellen, formalitássá téve a visszavágót. A csapat játéka egyre jobban alakul, és belengethetünk Európának is a BL-ben: Hahó, mi is itt vagyunk! Hajtás után értékeljük a februárt,

Jól néz ki ez most nagyon, ha tartani tudjuk a lendületet (és Carlo megtanul normálisan cserélni és/vagy fontos meccseken felállni az ideális kezdővel), minimum egy trófea kinéz, de lehet az több is! Vágjunk is bele, szórjuk a Babérkoszorút, az Arany Lófütyi viszont többségben most a szekrény mélyén marad, mert  – figyelem!!! – nemnagyon volt olyan játékos, aki sorozatos bakijai miatt megérdemelné! Ezt is megértük és felírhatjuk a kéménybe.

Február legjobbja:

krysal: Benzema első olyan hónapja, amikor kiérdemelheti ezt a címet. Lehet, hogy nem ő a Real csúcsa, de alázatos és jó játék jellemezte, és ami még fontosabb: látszik, hogy végre melózik, flegmázás helyett.

Maverick: Annak idején – mikor sportot még TV-ben is csak elvétve néztem – testnevelésből abban a szerencsében részesültem, hogy a tanárom mindenki teljesítményét a saját egyéni szintjéhez mérte. Amikor az értékelhetetlenről feljavultam így egy közepesen hulladék szintre, akkor azt jelessel honorálta. Hasonlóan relatív vonatkoztatási rendszerben nálam Jesé a hónap legjobbja. Berobbanva az ifiből ilyen módon élni a lehetőséggel igazán páratlan teljesítmény!

benzi_winsMLM_poharam: Nehéz választás, ugyanis többeknek is sikerült kimondottan jól teljesíteni ebben a hónapban. Ott van pl. Jesé, aki Roncit és Bélt is tökéletesen tudta pótolni, nem egyszer fontos gólt szerezve (Bilbao, ATM). De Bél is sikeres hónapot tudhat maga mögött, ontotta magából a gólokat és gólpasszokat, azonban némi hiányérzetem ennek ellenére van vele kapcsolatban, mivel mezőnyben nem mindig tudott meggyőző játékkal előrukkolni. Tudjuk, hogy nem volt előszezonja és már így is csodás amit művel, de mi telhetetlenek és maximalisták vagyunk úgyhogy vamos Gareth, kapcsolj még feljebb! Mariska is parádés teljesítményt nyújtott, gyakorlatilag egymaga eldöntötte a matracosok elleni kupapárharcot és emellett szinte minden meccsen kitűnt a hihetetlen robotolásával. Mindezek ellenére az én választottam Karim barátunk. Igaz, hogy a hónap elején picit gyengébben muzsikált, de azt leszámítva azt a Benzemát láthattuk a hónapban, amelyikre két éve azt mondtam, hogy világklasszis. Amellett, hogy gólokat és asszisztokat adott (5/3), rendre jól és agilisen is játszott a meccseken, ha így nyomná mindig, akkor fel sem merülne Suárez és Falcao neve a csapatunkkal kapcsolatosan.

Neil Blender: KicsiJesé! Volt egy elég komoly gólszériája és Morata pozíciójából (agyonnyert meccseken csere) előretört és élt a kínált lehetőségekkel. Természetesen az alapvetés a BBC, de ha Jesé mellett dönt Ancelotti akkor sem leszek nagyon szomorú. Nem mellesleg Bale lőtt a hónapban 4 gólt is, nem is kicsiket, de játékban bántóan szögletes tud lenni néha. Csak így tovább Jesé!

jese_wpV.I.C.: Amikor a BBC-t emlegetjük sokszor elvakít minket a Bale – Céronáldó kettős fénye és hajlamosak vagyunk megfeledkezni a “B-középről”. Na most ne tegyük. Nálam Benzema a hónap legjobbja, több meccsen is ő volt a MOTM februárban, és az összjátékból is jobban kiveszi a részét, mint valaha. Nagyon érett már neki ez a cím, most megszolgálta. Így tovább Karimo!

IronRock: Noha Benzi teljesítménye is parádés, nekem a szívem most Jesé-ért dobog! 4 gól, egy gólpassz, veszélyes, attraktív támadójáték, így kell ezt csinálni! Így kell megmutatni, hogy be lehet kerülni a Real kezdőjébe a Castillából is (figyelsz, Morata??), hogy vannak saját nevelésű klasszis ígéreteink, nem csak bevásárolni tudunk.

Február legrosszabbja:
(Sokat gondolkodtam rajta, és végül úgy döntöttem, hogy mivel hatunk közül négyen se tudtak ilyen játékost megnevezni – MLM és én is csak “kínunkban” -, ezért örömteli módon itt most először nem rakunk ki szavazó boxot.  Kommentben természetesen várjuk a véleményeket.)

krysal: Kiemelkedően gyenge teljesítményt nem tudnék mondani, 1-1 rossz meccse pedig bárkinek lehet.

Maverick: Végre egy olyan hónap, amikor egyáltalán nem tudok ilyet megnevezni. A csapat egységesen működött, együtt nyert és együtt vészelte át a nehezebb perceket is.

MLM_poharam: Ugyanúgy bajban vagyok, mint egy egy hónappal korábban, ugyanis nem igen van ilyen. Persze Arbeloára mindig lehet számítani ilyenkor, de nem mondom őt, mert az genyóság lenne. Lehetne Coentrao, vagy López, de mindkét esetben igazságtalan lennék, hisz előbbinek nehéz úgy jól teljesítenie, hogy nincs játékban, utóbbi pedig 1 db lepke miatt “érdemelné ki” és valljuk be, hogy ez nem lenne túl fair vele szemben, így Marcit választom a legrosszabbnak, ezzel is figyelmeztetve őt, hogy tőle sokkal több kell, mivel sokkal többre képes, mint amennyit mostanában mutat.

Neil Blender: Nem volt ilyen. Nem tudok és nem is akarok most kiemelni senkit. A csapat szinte végig gálázta a hónapot, igazságtalan lenne most legrosszabbat választani.

V.I.C.: Nem leltem kimagaslóan rossz játékost, 1-1 meccsen mindenkinek volt gyengébb teljesítménye önmagához képest, de kirívóan negatív példa nincs erről a hónapról, így a vándorserleg ebben a hónapban a szertár mélyére kerül.

IronRock: Nagyon pocsék teljesítményt senkitől nem láttam. Voltak olyan játékosok, akik korábbi önmagukhoz képest haloványabban játszottak februárban, de akkor meg mások hoztak  pazar teljesítményt, szóval csapatként mentünk nagyon jól. Akire egy kicsit mégis haragszom, az Xabi Apó. Tőle többet várok, tudom hogy a kora meg minden, de amióta meghosszabbítottuk a szerződését, meg se tudja közelíteni azt a formát, amit novemberben a visszatérése után mutatott. Úgyhogy egy fekete pont jár neki, de inkább figyelmeztetésként.

alonso-452612Azért még jó az Öreg a háznál?

Február legjobb meccse:

krysal: A Schalke elleni, melyik másik is lehetne. A Real úgy dominált, mint soha még ebben az idényben, és mindezt a BL-ben..

Maverick: Az Atletico elleni odavágó. A Bilbao elleni szenvedés után nem vártam jó teljesítményt, erre úgy átmentünk a városi riválison, mintha tényleg csak egy matrac lett volna az úthenger előtt. A Schalke meccsen jobbat nyújtott a csapat, de arra – ismerve a kékek nem létező védelmét – valamelyest számítottam, még ha a gólok minősége és mennyisége meg is lepett kicsit.

MLM_poharam: A Schalke elleni mészárlás, minden percét élveztem.

Neil Blender: Nem tudom, hogy az Atlético-kupameccs odavágót említsem, vagy a Schalke elleni gólparádét. De azt hiszem maradok a Copa del Rey elődöntő első meccsénél.

A matracos félork horda leverése

V.I.C.: Sálke ájn zex. BL-ben öt góllal? Egyértelmű döntés.

IronRock: Schalke elleni, mert ott elképesztően játszottunk. És reméljük, minél kevesebben akarnak hallani a lehetséges ellenfeleink közül a BBC-ben a BBC-nkről. :-))

Schalke felkoncolása

Február legrosszabb meccse:

krysal: Bilbao elleni mérkőzésünk azt hozta, amire számítottam – nagy nyomás alatt még mindig nem úgy muzsikál a csapat, ahogy kellene.

Maverick: Bilbao, nem is kérdés. Felfokozott állapotban vártam a találkozót, hiszen ez az egyik kedvenc összecsapásom a La Ligában: parádés hangulat, nyíltan támadó ellenfél. Ehhez társult az is, hogy a számos kötelező után végre jött egy meccs, amin le lehetett mérni, hogy hol tartunk. A csapat pedig könnyűnek találtatott, ezzel igen nagy csalódást okozva. Szerencsére mindjárt azon a héten javítottak a fiúk, még édesebbé téve az Atletico elleni sikert. (Megemlíteném továbbá az Atletico elleni holt unalmas visszavágót is, amit muszáj volt végignéznem, mert én írtam az összefoglalót.:) )

MLM_poharam: Bilbao elleni, legfőképp azért, mert azon lett eltiltva – teljesen jogtalanul – Cé.

 

Neil Blender: Getafe. Nyertünk meg minden, de pokoli kínlódás volt azt a három simát végigszenvedni… még akkor is ha FaszaLuka is gólt vágott.

3:0-ra győzni, de így?

V.I.C.: Egyszer vesztettünk pontot, így a Bilbaóra esik a választásom. Ráadásul bosszantó volt hogy jól eltalált bombából kaptuk a gólt.

IronRock: Bilbao elleni vergődés. Senkinek nem lesz könnyű a San Mamés-ban nyerni, de ennél többet vártam a csapattól, és Carlo is cserélhetett volna időben, akkor talán győzhettünk is volna.

Bilbao elleni szenvedés.

Február legszebb gólja:

krysal: Béla bomba. Bombasztikus!

Béla rakétája. Fantasztikus bomba!

Maverick:Valóban, nem akármilyen gólokat kaptunk! A legszebb Real meccsen látott gól alighanem Huntelaar nevéhez fűződik, de a mi fiaink sem tétlenkedtek. A Schalke meccs szinte valamennyi gólja élményszámba ment, de felrémlik még Bale bombája is, vagy Jese okos csavarása a Getafe otthonában. Nálam az első Jese pöccintése Di Maria passza után az Atletico ellen. Ebben a találatban minden benne volt, amit imádok a fociban: zseniális passz a labda elengedése pillanatában még ott sem lévő támadó jövendőbeli helye felé; jó érkezés, okos helyzetfelismerés; nem erőből, hanem ésszel megoldott ziccer; Romariot idéző módon kapuba pattogó bogyó a tehetetlen kapus mellett. Varázslatos pillanat volt!

Gömbseggű Jesé-nk megmutatja. Megint.

MLM_poharam: Ez kérdés? Bél rakétája, of course.

Neil Blender: Benzema második gólja a Schalke ellen. Az a Ronaldo továbbtolás… Zseniális volt.

Benzi se marad le.

V.I.C.: Ilyeneket ellenünk lőttek ebben a hónapban, kifér egy Huntelaar, Gaspar, Ibai dobogó. 🙂 A mieink közül Bale első gólja kiemelkedik nálam a Schalke ellen. Meghülyített ott mindenkit a srác.

Béla aláz. Nem kicsit, nagyon.

IronRock: Mint az előző hónapban írtam, perverzen vonzódom a nagy bombákhoz. 🙂 Akkor Cé rakétája, most meg Bale elemi erejű lökete az első nálam! Csóringer kapus ha hozzáér, beviszi a kezével együtt. 🙂 De azt el kell ismerni, hogy a bekapott négy gólunkból három is olyan irtózatos nagy dugó volt, amilyet illik megtapsolni, még ha nem is mi lőttük. Úgy látszik, az ellenfeleinknek már csak ez az egyetlen fegyverük maradt, miután máshogy nem tudtak ellenünk gólt lőni. 🙂

Február csalódása:

krysal:A Bilbao elleni játék. Összeszedetlenség, zavarodottság – nem jó előjelek a nagy meccsek előtt…

Maverick: Utólag már érvényét vesztette, de abban a 90 percben és az azt követő napokban a Bilbao elleni teljesítmény volt az. Megint azt éreztem, hogy agresszív, nyomást gyakorló és jól záró ellenféllel szemben nincs ötlete a csapatnak. Az elmúlt időszakban rendre ez volt a gyengéje a gárdának, és ezt a meccset látva jelentősen mérsékeltem magamban az éppen vérmessé váló reményeket.

MLM_poharam: Ezt most passzolom, nem igazán volt olyan történés, melyet csalódásként éltem volna meg, sorry.

Neil Blender: Mondhatnánk a Bilbao elleni meccset, főleg úgy hogy utána az Espanyol bántóan simán leverte az Athleticet otthon, de tulajdonképpen nem volt az egy vállalhatatlan döntetlen. Én nem nagyon csalódtam, talán a Getafe és az Elche elleni meccseken mutatott semmilyen, “úgyisnyerünkbaszki” játék az, ami kicsit szúrta a szemem.

V.I.C.: Cristiano eltiltása. Igazságtalan döntés született, ráadásul paradox is, hiszen ha a bírót eltiltom, akkor a játékost nem, vagy fordítva, de mindkettőt? A szövetség alaposan lejáratta magát ezzel a döntéssel… (nem mintha amúgy olyan jó fényben tündököltek volna).

IronRock: Ronaldo 3 meccses eltiltása. Egy nonszensz volt az egész eset! Nem mondom, a szándékért lehetett pirosat adni, de három meccsre eltiltani ezért?? De hogy a matracos szurkolók öngyújtóval fejbedobták a regnáló Aranylabdást, azért csak 600€ bünti a klubnak?? Tetű egy banda a spanyol szövetség egytől-egyig.

Cristiano-Ronaldo-Hit-With-LighterZsák a foltját a matracos horda és a szurkolóik esetében…

Február legkellemesebb meglepetése:

krysal: Tudom én, hogy most Ő a nagy kedvenc, de egyelőre nekem a kellemes meglepetés kategória. Brutálisan örülök, hogy Jesé kezdi megkapni a bizalmat, annak meg pláne, hogy él is vele. Ha ez így marad, végre nagy spílert nevelnek Madridban is.

Maverick: Ronaldo Schalke elleni játéka (Jesét már korábban jutalmaztam), és igen, tényleg én írtam. 🙂 Önzetlen volt, egyből passzolt, és bár a ziccert párszor megint erőből és lehajtott fejjel oldotta meg, nagyságrendekkel saját átlaga feletti erényeket csillogtatott csapatjáték szempontjából. Úgy néz ki, hogy jót tett neki a pihenő, és talán ha nem strapálnánk 0-24-ben egész szezonban, akkor még több hasznára lehetne a csapatnak. Számomra nem volt meglepetés ugyan, de kellemes volt azt is látni, hogy a srácok mennyire magabiztosak voltak távollétében is, és milyen jól megoldották hiányát.

MLM_poharam: Hogy vezetjük a bajnokságot és adott esetben akár egy döntetlen is elég a clasicón a bajnoki címhez.

Neil Blender: Jesé kíváló havi termése, Benzema góljai és játéka. Ezek mindenképp meglepetésszámba menő kellemes vizuális hatások!

V.I.C.: Jesé, aki a hónap legjobbja címért folytatott versenyben is dobogós volna nálam. Fontos gólokat lőtt, s ami még fontosabb: higgadtan fejezi be a támadásokat. Egyszerű de nagyszerű, és a mi fiunk. Becsüljük meg!

És most: Jesé Compilation!

IronRock: Hogy egymás után két olyan hónapot tudtunk lehozni, amikor alig volt miért kritizálni a csapat játékát: január-februárban 40(!!!) gólt rúgtunk és csak négyet kaptunk. Hogy ott vagyunk a Kupadöntőben, hogy az élen állunk a bajnokságban végre, és hogy hasítunk a BL-ben is. És hogy nemcsak csapatunk van végre, hanem játékunk is! Mostantól féljenek az ellenfelek!

Most minden szépnek látszik, a kilátások biztatóak, és bár van némi okunk panaszra, azért most végre elmondhatjuk, a szezon során először: saját kezünkben a sorsunk, ha nem csesszük el (like Barca-Atléti kettős másfél hete, wehehe), nagyon szép lehet a vége! Az őszi Clásico óta, 28 meccse nem kapott ki a csapat, döbbenetes mutató (igaz, kedves José?)! Elbírtuk Ronci 3 meccses eltiltását (10 gólt lőttünk azokon a bajnokikon), mert hát ott volt Jesé, Benzi végre úgy játszott ahogy elvárjuk tőle (egymás után két hónapban is), Bale ugyan kevésbé sziporkázott, de azért a 4 gólja magáért beszél. Lazítanunk azonban nem szabad. Öt bajnokit játszunk márciusban, és jön az eddigi szezon legfontosabb meccse: A Clásico! Ha addig az élen tudunk maradni, esetleg növelni is az előnyt, akkor ott mi leszünk pozícióban. Nagyon sok mindenről dönthet az a meccs, de addig is hozni kell minden bajnokit, hogy nyomás alatt tartsuk a két üldözőt. Elég ideig lestük mi a hátsójukat, mostantól nézzék ők a miénket a szezon végéig.
Most pedig Ti jöttök, szavazzatok!