Le a Levantéval

reallevanteNégy pont, ennyivel húzhatunk ma el a katalánoktól (puszi a Valladolidnak), bár őszintén bevallhatjuk, hogy talán most már a kis kedves szomszédunk számít az elsőszámú riválisunknak, ugyanis Simeone csapata Costa nélkül is magabiztosan hozta a győzelmet ebben a fordulóban, pedig a mostani Celta azért nem egy kutyaütő banda, sőt. Szóval ami még a tavalyi szezonban nem volt biztos, az a mostaniban az lett, vagyis az Atletico teljes mértékben felnőtt a két gigász szintjére. Mielőtt azonban még megtelne a gatya tőlük meg kell jegyezni, hogy az ő sorsolásuk pöppet nehezebb, mint mondjuk a miénk, hisz ők még ellátogatnak a kieső Betishez, akiknek minden meccsük élet-halál kérdés, mennek Bilbaóba, Valenciába, Barcelonába, fogadják a Villarrealt, míg nekünk “csak” a clasico lesz necces és a Sevilla – Sociedad páros úgyhogy bőven van esély még a matrac egy-egy kilyukasztására, ahogy a mi botlásunkra is mutatkozik némi sansz és elég egyszer botlani máris oda a rekordbeállítás (100 pont), ami a ligára nézve örömteli és azt is jelenti, hogy a spanyol csapatok – a bődületes “lerablás” ellenére (Falcao, Soldado, Illarra, Isco, Kondogbia, Navas, Negredo, Toulalan etc.) – nem gyengültek számottevően, sőt, ha jövőre sikerül megtartaniuk értékeiket (Sociedad – Inigo Martínez, Griezmann, Vela; Bilbao – Herrera, Muniain; Sevilla – Rakitic, Moreno, Bacca; Villarreal – dos Santos; Celta – Rafinha stb.), netán erősíteni, vagy mélyíteni a keretet (pl. ATM) a tv-s pénzek újraosztásának? köszönhetően, akkor a következő szezonban még erősebb és izgalmasabb bajnokságnak nézhetnénk elébe, a bohócligázok meg lehúzhatnák magukat a tudjátok hol.

1798216_10150538384519953_405451689_n

Nos a kis bevezető után térjünk vissza a jelenbe, pontosabban a Levante elleni bajnokira. A valenciai csapat jelenleg az előkelő 9. helyen tanyázik, legutóbb az Osasunát verték meg otthon elég simán (2-0). Öt meccse nem találtak legyőzőre, igaz, ebből háromszor ikszeltek, legutoljára pedig még januárban a Barcától nyeltek nem kevés, szám szerint öt gombócot, azt hiszem hasonlóval ma este is kiegyeznénk. Nem nagyon szeretik birtokolni a lasztit (átlagban 36%, ez a legkevesebb a ligában), ráadásul elég gyatrán is passzolnak (69%), mondjuk ez egy kontracsapatnál nem meglepő. Gyakorlatilag egy mérkőzésen annyi időt töltenek a védőharmadukban, mint amennyit mi szoktunk a támadóharmadban, tehát senkit se lepjen meg az, hogy a játék a 90 percből 85 percig az ellenfél kapuja előtt fog zajlani.

levante

Nem irigylem az edzőjüket, Caparróst, hisz nem elég, hogy a Bernabeuba látogatnak még nélkülöznie is kell két alapemberét a középpályáról, Pape Diopot és Simaót, de ez egyáltalán nem meglepő ismerve a játékuk stílusát, ami megköveteli a sok ütközést és ezzel együtt a szabálytalanságokat (76 sárga, 4 piros – az egyik legmagasabb a ligában). A hat gólos Barralra viszont számíthatnak, de leginkább a kapusunkban bízhatnak, ugyanis Keylor Navas szép csendben a bajnokság egyik legjobb kapusává nőtte ki magát. Reméljük ma szar napot fog ki.

Nálunk a helyzet változatlan, azaz minden téren jól állunk, csupa öröm és bódóttá jellemzi az életünk. Kifejtve: vezető pozícióban vagyunk a bajnokságban, hibátlan az öltözői hangulat és sérültünk is csak egy van – Sami herceg mellett – a spártai alibista személyében, akinek egyébként a térdével vannak gondok és előreláthatóan nagyjából három hétig lesz harcképtelen, valahogy azért csak sikerül pótolni őt. Szerencsére mást nem kell, ami nagy szó lévén, hogy hétközben “rendkívül fontos” válogatott mérkőzéseket játszottak, ahol mi magyarok szokásunkhoz híven leszerepeltünk játékosaink kiválóan muzsikáltak, többen gólt is szereztek. Ami kicsit szomorúvá tesz az az, hogy Carvajal csak az U21-ben kapott szerepet, bár be kell vallani, hogy Azpi egész jó szezont fut a londoni kékeknél, ráadásul két évvel idősebb is Daninál, így már több valamivel több rutinnal rendelkezik, ettől függetlenül nálam egyértelműen ők ketten utaznának a vb-re, de ezt majd del Bosque eldönti.

bale3

messi who?

Casillast a héten megkérdezték Lópezről (is), konkrétan az Atletico ellen benyelt első gólról, de San Iker védelmébe vette társát, sőt, elmondta, hogy  Diegónak nagy szerepe van abban, hogy jelen pillanatban úgy állunk, ahogy állunk. Hát igen, ilyen a mi Kapitányunk, ezért sem értem azokat a hangokat, amelyek azt mondják, hogy López visszaesett, már nem véd olyan jól, mikor én tényleg alig emlékszem olyan gólra, amiben picit is hibás lett volna. Persze volt egy-két ilyen (ATM, Barca), azonban nem annyi és olyan súlyos, hogy kikerüljön a kezdőből, mondom midezt úgy, hogy nálam szerintem csak Endo lenne boldogabb a világon, ha minden egyes meccs Ikerrel kezdődne, ettől függetlenül eljöhet az az idő amikor Casillas a bajnokságban is védhet majd (BL döntő előtt), bárcsak ott tartanánk…

1780160_10152261877009127_365814075_o

…de egyelőre ott tartunk, hogy sikerrel vegyük a ma esti akadályt. López helye tehát biztos a kapuban, a két szélsővédő – már csak a múlt hétvégén történtek miatt is – nagy valószínűséggel Carvajal és Marcelo lesz. Középen neccesebb a szitu, ugyanis Varane tökéletes állapotba került, vagyis mostantól akár heti két meccsel is lehet terhelni. Nyugodtan kezdhetne, mivel a formáját és az önbizalmát vissza kell szereznie, ezeket meg csak úgy lehet, ha az ember játszik. A középpályával kapcsolatban új információ, hogy Isco egyre közelebb a kezdőtagsághoz, ezt maga Carlo nyilatkozta, a legnagyobb esély erre Mariska posztján mutatkozik. De nemcsak Isco jött szóba, hanem Illarra is, aki szintén egyre jobban teljesít és ha Ancelottinak van egy kis esze, akkor ma a kezdőbe jelöli a mostanában picit visszaesett és fáradt Xabi apó kárára ezzel is lekötve minden energiáját, így talán kevesebb ereje/kedve lesz bikák előtt bohóckodni. A támadó trió, nevén nevezve BBC gyakorlatilag megbonthatatlan, azonban az egyik B-t lecserélhetnénk ma Jesére, mielőtt még Kereksegg felhagy a labdarúgással a rappelés kedvéért.

jesé

Maradj a focinál, papa!

Hogy mire számítsunk?

Tudjuk milyenek szoktak lenni az ilyen kötelező jellegű, otthoni bajnokik. Egy-két gól a játékosok részéről és annyi, a szurkolók nyugodtan elszúnyókálhatnak. Most azonban a fiúk egy hangyányit megerőltethetnék magukat és rendezhetnének egy gálát, ha már a Valladolid volt olyan kedves és tegnap besegített nekünk. Szóval gálára fel, hadd szórakozzunk mi is egy jót. Vamos srácok!

TV: Sport 1, 19:00