Elhúztunk

reallevanteKicsi, de fontos lépést tettünk tegnap este a bajnoki cím felé azzal, hogy levertük a Levantét, mint vak a poharat. A jósolt gála bár elmaradt, de kétség sem férhetett a győzelmünkhöz, nagyon magabiztosan, esélyt sem adva gyűjtöttük be a 3 pontot, ahogy egy bajnokcsapathoz méltó. Szegény Caparrós helyében el se utaztam volna ide, ugyan a taktikája világos volt, mint a nap, miszerint a buszukkal nem a kinti parkolóban parkolnak le, hanem bent a Szentélyben a kapujuk előtt, de nagyon jól tudta, hogy ez kevés lesz és kevés is lett. Őszintén megmondom, hogy számomra hatalmas rejtély a 10. helyük ilyen játékkal, persze baromi nehéz feltörni a bunkert, ez nem vitás, de talán a kulcs Keylor Navas lehet, aki ma is gondoskodott arról, hogy a nyáron elvigye egy topklub. Bővebben mindenről a hajtás után!

Carlo nem bízta a véletlenre a mai három pontot és felküldte a legerősebb kezdőt a pályára a López – Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo – Modric, Xabi, Dima – Bale, Benz, Cé formában. A meccs meglepetésre különféle reklámokkal kezdődött, már kezdtem aggódni, hogy én néztem el az időpontot mire bejött a kép Matuz Krisztián “Elnézést, de mi a reklámokból élünk” című mondatával. Öt perc telt el, de állítólag nem maradtunk le semmiről, mondjuk ha őszinték akarunk lenni, akkor elég lett volna az első tíz perc után leadni a meccset, ugyanis az első valamire való esemény csak ekkor történt, Mariska első vagy második szögletéből ki más, mint Cé fejelt a kapuba, ezt még Navas sem védhette. Leállni nem álltunk le, mert nem volt honnan, ugyanis eddig sem volt olyan nagy az iram, inkább csak tartottuk a labdát (71,4%) és vártuk a lehetőséget az előny növelésére, amelyre Di Márianak volt esélye, de a Benzemától kapott passz után hosszan vette át a labdát, így maradt az 1-0, ahogy maradt Karim helyzete után is. Aztán a varjú került a főszerepbe azzal, hogy a Varane-ba beleszálló állatnak még csak lapot sem adott, a francia nem hiába ütötte a földet mérgében, hisz nemrég tért vissza hosszú kihagyás után és kurvára nem hiányzott volna ha újra lesérül úgyhogy ezt megúsztuk, a biztonság kedvéért azért Ancelotti a második félidőben lehozta. Ha már második félidő, az elején egy tetszetős támadás után Marci köszönt be, van is róla egy gifem.

marcelo_goal

Illett már..

Ramosnak két feladata volt tegnap, az egyik, hogy ne kapjon gólt a csapat, a másik pedig, hogy gyűjtsön be egy színes, lehetőleg sárga színű lapot, jelentem mindakettőt megoldotta, igaz, az utóbbi elég nehézkesen jött össze. A 2-0 után, de még a kiállítás után sem változott érdemben a játék képe, vagyis továbbra is brutálisan nagy fölényben voltunk és csak az isteni szerencsének, na meg Keylor Navasnak köszönhetően nem tudtunk gálát rendezni, pedig a helyzeteink bőven megvoltak, hisz gondoljunk csak Marci lövésére vagy Karim kapufájára és ziccerére, de még Roncinak is volt egy kapufája. Nos, ezt elégelte meg a valenciai Devecseri és Marcelo (ami megint hova ment?) beadását bravúrosan a saját kapujába jutatta, mi ezt köszöntük szépen és a kijáratnál egy sörrel honoráltuk. Ezzel véget is ért a meccs, a becserélt Isco és Jesé már nem osztott, nem szorzott, tehát a vége 3-0.

Ami feltűnt a játékunkkal kapcsolatban az megint az a rengeteg beadás, persze egy olyan ellenfél ellen, amely teljesen beássa magát a kapuja elé és az ördögnek/istennek sem akar kijönni onnan, sőt, még akkor sem, amikor jelentős hátrányban vannak, akkor ezzel (is) kell operálni, de néha a szélsőink lehetnének higgadtabbak, azaz nem kell ész nélkül csak azért is benyesni középre (mikor pl. senki nincs bent), mint teszik a Manuban Valenciáék. Igaz, szerencsére ott még nem tartunk.

4

Kicsit pontosabban, gyerekek!

A meccs legjobbja címre többen is pályáznak, jól jászott Ramos, Alonso, Marci, Cé és a gól nélkül maradt Benzema is, én utóbbit választom. Most már nyugodtan kijelenthetjük, hogy Karim feltámadt hamvaiból és jobbnál-jobb meccseket játszik úgyhogy már csak azért kell szorítanunk és imádkoznunk, hogy ez kitartson a szezon végéig a legnagyobb/legfontosabb
meccsekig. Vamos Karim, jó lesz ez!

1

Ezt hívják kiszolgálásnak..

És azt hiszem úgy illik, hogy ha valakit a rossz vagy visszafogottabb játéka miatt kritizálunk, akkor dicsérjük meg amikor jól is játszik és csapata egyik legjobbja. Igen, Xabi apóról van szó, aki ilyen mérkőzéseken – amikor az ellenfél kevésbé helyez nyomást rá és kevésbé kell a védekezéssel foglalkoznia – aranyat ér, nagyszerűen szervezte a játékot hátulról és mozgatta a csapatot. Aztán, hogy a Bayern ellen mire lesz ez elég, majd elválik.

6

Összeségében – ha nem vagyunk telhetetlenek – elégedettek lehetünk, mind a mutatott játékkal, mind az eredménnyel. A következő fordulóban nyerni kell Málagaban, majd a Schalke ellen lesz egy nyilvános, remek, átmozgató edzés és akkor a legnagyobb nyugalommal fogadhatjuk a katalánokat a Szentélyben, ahol ha győzünk rohadt jó pozícióba kerülünk, mert adott esetben a BL nagy ütközeteire lehetőségünk lesz tartalékolni egy-egy bajnokin, de inkább nyerjük meg az összes mérkőzést a hátralévő időben és hagyjuk meg ezt a “tartalékolást” annak aki kitalálta.

Videjó:

/Carvajalnak nincs nagy baja, 2-3 nap múlva visszatérhet, ez lemaradt./