Gyümölcsleves a főfogás előtt

Real-SchalkeleadTulajdonképpen én meglepetten néztem a meccset. Nem vártam ekkora aktivitást a csapattól. Amikor Robot megszerezte a vezetést, akkor tényleg beszélgetni, sörözni támadt kedvem, de szerencsére a csapat dekoncentráltsága csak abban mutatkozott meg, hogy nem gyilkos könyörtelenséggel használtuk ki a pocsék Schalke védelem megingásait, hanem elszórakoztuk a könnyedén kialakított ziccereket. Ebben persze nagy szerepe volt Moratának is, aki finoman szólva sem az új Raúl, legalábbis a régi kapitányunknak egy butított változata maximum. De róla majd egy kicsit később. A Real Madrid bejutott tehát Európa legjobb nyolc csapata közé, kíváncsian várjuk, hogy Fortuna keze ott lesz-e a vállunkon a sorsoláskor, vagy mondjunk belehúzunk egy Bayernbe. Természetesen, mint minden más csapat, mi is az Olympiakoszt szeretnénk ellenfélnek, mert Moyesék ma kiesnek az tuti…

De vissza a mi meccsünkre.


Kezdjünk gyorsan egy szomorú hírrel: Jesé szezonja, VB reményei gyakorlatilag oda. Kolasinac nem tudta levetkezni magáról az ostoba jugó vérét és teljesen feleslegesen, 1-6-os összesítésnél, a kiszorított, két ember által levédekezett Jesébe bitang módon szállt bele. Ha ez nem lenne elég, pár perccel később Nachot is felrúgta, mint a szél, majd csak a jobbhátvédünk higgadtságán múlt, hogy a 2-3 méterről repülő bosnyák barom ne a lábát találja el. Biztos jó srác, csak azt azért sajnáljuk, hogy nem a vonat tolta a babakocsit vagy, hogy anya nem nyelte le pár éve.

KolasinacNézzük gyorsan a csapatrészeket:

Casillas: Csórónak nem a Schalke elleni meccsek lesznek a legszebb emlékei. Az első meccsen Huntelaar lőtte ellene élete gólját, most pedig Ramos nyúlt bele Hoogland lövésébe, megtévesztve ezzel a jó SuperIkert. Nagy baj nincs, a 9-2-es összesítést nem nagyon kell sajnálni és magyarázni, de nem volt mosolygós napja a Kapitánynak.

Védelem: Tulajdonképpen nem hoztak le jó meccset a fiúk. Persze értem én, hogy tisztában voltak vele, hogy a Schalke nehezebben szerezne a továbbjutáshoz elég gólt, mint Putyin közvetlen szomszédságot Belgiummal. Ennek ellenére, főleg a meccs elején megengedtük a Schalkénak, hogy lelkesedjenek. Huntelaarnak volt több veszélyes lövése, ahogy Draxler is rendre utat talált a kapuig. Nacho szerintem megérett a jobbhátvéd poszt elsőszámú cseréjének, de akár még rotálni is tudnám Carvajallal. Stabilan játszott, felért a kapuig, nem volt durva – több, mint Arbeloától várható. Varane és Ramos dekoncentráltak voltak, többször is mögéjük kerültek, ahogy Mr. Peroxid sem hozott le jó meccset, a beadásai nem voltak valami acélosak.

Középpálya: A két lassú baszk ide elég volt, de azért Modric – Di María páros gyorsasága, rugalmassága kell ahhoz, hogy elbírjon egy Illaramendit vagy egy Alonsót. Isco ficánkolt, volt egy-két remek megmozdulása, sajnos a gól nem jött össze neki, de nagyon bíztatóan játszotta be a területet. Gyors volt, friss volt, agilis volt, kitűnt, reméljük fajsúlyosabb ellenfél ellen is megjön majd a formája. Casemirot nem értettem, hogy miért maradt ki, Alonsónak nem kellett volna ez a meccs, de legalább csak egy félidőt játszott az öreg. A kis brazil nem volt rossz, volt egy nagyon szép testcsele, de akadtak eladott labdái is bőven, javulnia kell, ahhoz pedig játszania. Remélem veszed a lapot Carlito…

Real Madrid CF v FC Schalke 04 - UEFA Champions League Round of 16Támadók: Kese Jesé nagyon fog hiányozni, ennél rosszabkor nem is jöhetett volna neki a sérülés. Szépen adagolva bekerült a nagycsapatba, jó teljesítményt nyújtott, erre ez a barom odalép neki. Ráadásul Benzema is lesutult, szóval a Barca ellen lesz egy félegészséges csatárunk és Morata, mint alternatíva támadásban. Fuckyeaaaah. Béla így nem pihenhetett, de mondjuk annyira nem hisszük, hogy belefáradt a meccsbe. Az látszott, hogy az egész csapat nagyon szerette volna, ha Mormota gólt lő, még Ronaldo is passzolt neki. A Benzema védelmében a jó mezőnymunkát említők felfogása szerint Morci tulajdonképpen nem játszott rosszul, az első gólt ő alapozta meg, megjátszható volt, helyzetbe került, de azok kihasználása köröket vert a legrosszabb Higuaínra. Valószínűleg ő is egy lesz a nagy csapat környékén lebzselő fiatalból, aki végül megunja és egy spanyol középcsapatban fogja folytatni. De ez jól lesz így. Cére nincsenek szavak. Egy ilyen büfémeccsen lőtt két gólt és két kapufát, zseni a csávó, az állóképessége pedig olyan nagy, mint egy magyar politikus arca: mérhetetlen.

Mivel jelen poszt írása közben erősen korog a gyomrom, mondjuk azt, hogy egy könnyed gyümölcslevessel melegítettünk a főfogásra, ami egy gyomrot kihívás elé állító csülkös marhasült, lilahagymás krumplipürével… Na ez lesz a Barca.

Összefoglaló: ITT