Habfehérke és a hét randa banya

akopasz

Már megint jön a Kopasz. A Habfehérke-csodálók jelentős részének csak annyi idejük van, hogy a munkahelyen suttyomban elmajszolják a reggel gondosan aluágyikóba bújtatott rántotthúsos zsemlét, izzadtan, sztrímért kutatva mielőtt a Kopasz szólásra emelkedik. Mondják, ő olyan mint a nóta – jó ebédhez szól. Még így is szerencsés helyzetről beszélhetünk, hiszen a ‘gonoszok’ többségének törzsszurkolói a halmazok összeadása vagy az esedékes tavaszi Cooper-teszt miatt nem követhetik élőben az eseményeket. Márpedig pénteken délben a Kopasz felbukkan majd, és hű csatlósai segítségével ki fogja választani azt a büdös vasorrú banyát, aki megpróbálja letuszkolni a kiokosított Jonagoldot a mi szeretett Habfehérkénk torkán. Az eset azonban több szempontból sem reménytelen, és ezt mind a Kopasz, mind a banyák tudják. Habfehérke ugyanis eléggé egyben van, csupán a körszakálla nem nő egy ideje, nem tud Twitterezni, illetve sajnos leeresztett a fenékimplantátuma. Lovagjaink, Sir Ancelotti és Lord Zizou vállvetve küzdenek azért, hogy Habfehérke közérzete és állapota minden tekintetben kielégítő legyen. Sorsuk azonban most a Kopasz kezében van. Sir Infantino péntek délben megdörzsizi az üveggömböt, a gömb homályában pedig felsejlik majd egy szipirtyó sziluettje. Mik az esélyeink? Megpróbáljuk kiokoskodni.

team


Az esélyek számszerűsítéséhez az iBrow-indexet használjuk majd. Az iBrow-index Sir Ancelotti szemöldökének vertikális kilengését hivatott lemérni. Az amplitúdó megmutatja majd az aljasabb hárpiákat, itt az érték nagyobb lesz majd, míg a lájtosabb satrafáknál még nem ugrik a magasba az a bizonyos. Lapozzunk hát bele a banyakatalógusba.

Az előző fejezetben egy út szélén görnyedező vajákos próbálkozott Habfehérke életének keserítésével, de mire fogatlan száját kinyitotta volna, már néhány levegőben pörögve töltött minutum után a konténerben találta magát. Ugyan megpróbált életjelet adni, de egy röppenő sörösüveg megakadályozta a kísérletben, s így a vén kuruzsló el is bukta mind a kilenc életét, egyszerre. Azonban a banyakatalógus legújabb száma már iszonytatóbb egyedeket mutat be, nézzük szép sorban:

2. oldal: Vesztfáliai Boszorkány

Körmönfont de sérülékeny szörnyetegként ismerik. A fölötte uralkodó mágus, Kloppó a ‘Vadember‘, kíméletlen varázsigék tudója, de jelenleg komoly amnéziával küzd, így a veszélyesebb ráolvasásokra nem emlékszik. Várhatóan bátran gesztikulálva próbálná meg ránk tukmálni a csalfa gyümit, de Habfehérke azért jelenlegi állapotában lazán szembe kell hogy pöckölje, és le kell hogy nyelesse vele a saját almáját. Régebben már találkoztunk vele, akkor még felkészületlenül ért minket az import lengyel vasorr hűvös böködése, most azért jó eséllyel küldenénk a másvilágra Kloppó szeme fényét.

iBrow-index: 3,8 – egy pillanatnyi könnyed szemszőrszökkenés

3. oldal: Mancuniai Boszorkány

Egy legendás rémség, melynek trükkjeit sokan kiismerték már, ráadásul az alvilág legrágósabb varázslóját is elvesztette maga mögül. Ettől függetlenül érti a dolgát, bár setesuta parancsolója Momojszi az ‘Aggodalmas‘ nehezen tudja kezelni őt. Kissé erőtlennek hathat, de furunkulusos feneke és szúrós karmai még riadalmat kelthet az emberben. Ha őt mutatja Kopasz gömbje, akkor Habfehérkének egy határozott és gyors taslival jeleznie kell, hogy a stoptábla precízen ki lett helyezve. Ő nemrég megpróbálta már a drága Habfehérkét kicsinálni, de akkor egy jól irányzott orrbökéssel minden kérdés eldőlt. Mindezektől eltekintve – éberség!

iBrow-index: 4,0 – kisebb mozgolódás, lehet hogy csak egy szellő volt

momojszi

4. oldal: Kolcsonérói Boszorkány

Egy feltörekvő banya, amely nem válogat az eszközökben. Egy óvatlan pillanatban méregköpetet pörkölhet a szembe, körbetekerheti a nyakat a kalapjával, vagy instant veseműtétet követhet el. Ravasz varázsló áll mögötte, Szimeon az ‘Agresszor‘, aki tanonc korában is bármire képes volt a hatalomért. Mivel közel lakik, ezért próbált már házalni nálunk a fecskendezett portékával idén, nem is egyszer. Legelső alkalommal még a háztetőről gubbasztva kaján mosollyal csúsztatott a szánkba, de azt egy kisebb kórházi ápolást követően sikerült kiheverni, és a bosszú is összejött. Még fényképünk is van róla, ahogy a Kolcsonérói boszorkány a tyúkszeménél fogva van fellógatva egy kaktuszra a hajára kent almacsutkával. Persze ha őt osztja a Kopasz, akkor a bosszú bosszúját fogja forralni, de legutóbbi gyógykezelése nem volt tökéletes (tüske van a seggében), így jó esély van egy újabb, a gravitáció törvényeit átsatírozó hajításra egyenesen a kificcent rugójú matracára. A bosszú azonban komoly dolog – verejtékzuhataggal járó csata volna.

iBrow-index: 4,7 – ebben benne van a csúf ábrázat miatti extra elmozdulás is

5. oldal: Londonszki Boszorkány

Egy olyan lidércről beszélünk, akit nem az árnyékvilág termelt ki magából. Az Alvilág kiskirályai közé tartozó Ábrász kreálmánya, aki folyamatosan áldoz kincsére, s vezérének a Habfehérkét is sokáig irányító őrült mágustudóst, Zsozét a ‘Speciális‘-t tette meg, immár második alkalommal. A boszorkány erejében gyengébbnek tűnik, mint Habfehérke, de a tapasztalati és stratégiai szoftvere vetekszik sütnivalójával. Legyőzéséhez több elsöprő erejű, hatékony támadás vezethet, Sir Ancelotti koncentrációs igéjével megspékelve. Mindenesetre a jó felépítésű boszorkány nemrég nagy sikereket élt meg, és továbbra is a siker ízét szeretné érezni bűzölgő beszélőkéjében. Jó kezdés lenne egy acélbaguette-tel a hátára vágni.

iBrow-index: 5,5 – akaratlagos, teljességgel határozott eltolódás, de a szőrzet még nem ugrik a hajzat szintjére

zsoze

6. oldal: Eaulaifauxti (Olajfolti) Boszorkány

Egy olyan tartományból származó nyanyáról beszélünk, melyet Sir Ancelotti már bebarangolt, de Lord Zizou számára sem ismeretlen. Egy a legsötétebb mágiával dolgozó francia mágus, Bloank a ‘Céltudatos‘ programozta be a ráncos csimbókot. Minőségi svéd gyémántorr, dél-amerikai acélkarmok, és hazai grafiting mintázza kitömött testét, és e mellé abszolút kiszámíthatatlanul támad. Bár Habfehérke valószínűleg – harcias küzdelemben, komoly püffenések, csattanások közepette – elbánna vele, azért az ő képével inkább már az áprilisi magazinban ismerkednénk, ahol beszámolnak arról, hogy hogyan szkanderezett egy másik banyával. Gallia legsötétebb boszorkányának baljós alakja tehát szintén felbukkanhat az üveggömbben – de inkább ne tegye.

iBrow-index: 6,1 – magasba huppanó, majd ott hosszú másodpercekig lebegő burjánzatról beszélhetünk ebben az esetben

7. oldal: Mésketörpi Boszorkány

Elérkeztünk Habfehérke ősellenségéhez ebben a csúfságtól tocsogó magazinban. Ez a nyomorult nyanya már egy egész toxikus veteményest megpróbált már letuszkolni Habfehérke nyelőcsövén több-kevesebb sikerrel. Régen néhány esetben az intenzív osztályon kötöttünk ki, amikor az ‘Elegáns’ kezelte a távkapcsolót a boszorkány fejéből kikandikáló érzékelőhöz. Az utóbbi időkhöz képest haloványabbnak tűnik a Mésketörpi Boszorkány, az ‘Elegáns’ helyét a ‘Feltörekvő’ foglalta el, akinek gyengeségei idején a ‘Tálcaképű’ kezében volt a varázspálca. Míg végül idén a Messzi földről érkező RataTata a ‘Kiválasztott‘ kapta meg a vezérléshez szükséges adminjogokat. Kezelgeti ő azt a bannyert, de az már sokszor önműködőnek hat, igaz az automata vezérlés olykor képes fügét mutatni RataTata felé. Egy hangyapélónyival jobbnak tűnik Habfehérke, de a hamarosan előre bejelentett házalás során már lesz egy erőfelmérő. Vigyázni kell mindenesetre, a Mésketörpi Boszorkány kezében tartott ingájától bárki képes lehet ültő helyében elaludni, és ezt a relaxáló állapotot sunyi, íves szurkálásokkal használhatja ki ez a rettenetes teremtmény. Jó lenne ha előbb valamelyik másik boszival gáncsoskodna.

iBrow-index: 6,9 – egy rugalmas és hatalmas morajlással járó tripla szaltót bemutatva szökken az ég felé a szemöldök, mielőtt visszafoglalja eredeti helyét

ratatata

8. oldal: A Bajorkáni Boszorkány

Ő látszik mind közül a leghatalmasabbnak. Hatalmas ereje talán még Habfehérkéét is meghaladja, de egyfelvonános, gigászi harcban ki-ki meccsnek tűnhet. Ha kétszer szabadulhatna ránk, sokkal nagyobb veszélyt rejtene, így nagy örömöt jelentene, ha nem egy divatos kolbász rémisztő alakját rejtené az üveggömb sűrű ködje. Egy iszonyatosan kegyetlen gyilkológép, melyet Jüppi a ‘Megfontolt’ rakott össze, de Joschep az ‘Elegáns‘ kezei között is megfélemlít bárkit, bármikor. Nem kérdez, nem beszél, nem altat. Mészárol, kaszabol. Aki le akarja győzni a Bajorkáni Boszorkányt, annak élete egyik legkomolyabb teljesítményére van szüksége. Ő lenne a tökéletes és a legnemesebb ellenfél a május végi végső párharcban, a Lisszaboni Lidércűzésen. Így remélhetőleg erre a rangos megmérettetésre nem most fog sor kerülni.

iBrow-index: 8,1 – helyéről leszakadva hódítja meg a hiperteret Sir Ancelotti ékessége, majd visítva csobban vissza a szem fölé méretes krátert képezve

A magazint végiglapozva tehát megállapítható, hogy az első három boszorkány lenne a legideálisabb alany, akiket Habfehérke porrá zúzna egy protonágyúval, mielőtt akkurátusan lenyeleti velük a szarrá injekciózott sarki zöldségest. A következő kettővel több probléma volna, de azokkal is hamarabb bánna el Habfehérke, mint ők vele, főleg ha gyíkacél borotva helyett éjsötét ballasztot használ. Az utolsó kettő meg még ne bukkanjon fel egy ideig abban a francos üveggömbben, jobb forgatókönyv lenne, ha Habfehérke páholyból nézné végig ahogy a két szottyadt hárpia egymást püföli. A Kopasz pénteken, valamivel dél után úgyis megmondja a frankót…

…de előtte még elmondja MLM is, hogy szerinte kit lenne jó kapni, kit lenne jó elkerülni, egyszóval esélyt latolgat. Történik mindez azért, mert egy kis kommunikációs hiba miatt két poszt is született egymástól függetlenül és ha már elkészültek, akkor az egyiket ne csak a kuka lássa, hanem Ti is. Alább akkor jöjjön a BL beharang 2.0.

7. Manchester United

Hogy mit keres egy ilyen lista elején a ManU? Hát erről Moyes bácsit kellene megkérdezni, akit egyébként a Pool szurkolók csak egyszerűen futball zseninek hívnak. Az MU fanok mostanában olyan napokat kénytelenek megélni, amelyekről eddig még fogalmuk sem volt és amit úgy hívnak, hogy középszerűség. Soha nem látott mélységekbe zuhant a csapatuk, az a csapatuk, amely ellen mi tavaly szenvedtünk és össze-vissza tökölésztünk, most meg boldog-boldogtalan hülyére veri őket még a saját otthonukban is, kivéve tegnap az Olympiakost, mert lehet teljesen futball-analfabéta egy csapatnak az edzője, alkothatják öreg, kiégett vagy éppen teljesen középszerű játékosok a csapatot, azért egy ekkora klubban, mint a Manchester United van annyi tartás, hogy nem engedi saját magát teljesen megalázni és nevetségessé tenni. Ezzel valószínű megmentették a saját szezonjukat és nem mellesleg az edzőjüket, utóbbit lehet nem kellett volna. Mindenesetre ez a párharc jól jönne nekünk, még úgy is, hogy az egyik meccset csak 10 emberrel tolnánk a tavalyi Nani piros kompenzálásaképpen, amit nagylelkűen tegnap fel is ajánlottam a Stretford End-en. Viszont nani2azt is meg kell jegyezni, hogy veszítenivalónk csak nekünk lenne, ergo a nyomás megkétszereződne a fiúkon, sőt Ronaldo esetében triplázódna és azt sem szabad elfelejteni, hogy egy bizonyos kék színű, angol csapat nem is olyan régen egyszer már megtréfálta a futball világát.

Továbbjutási esély: 75 %

6. Borussia Dortmund

A BVB a tavalyi szezonhoz képest valamelyest visszaesett, ennek több oka is van. Egyrészről elvesztették az egyik legfontosabb láncszemüket Guardiolának köszönhetően. Egy Götze kvalitású játékos kiválását bármely topcsapat megérezné, hát akkor még a kicsit – a szigorúan az abszolút elithez mérten – gyengébb képességekkel megáldott játékosok alkotta Dortmund. Nagy baj azért nincsen, hiába a tetemes hátrány a bajnokságban, valószínű nem sok csapat lenne képes tartani a lépést hosszútávon a mostani Bayernnel, arról nem beszélve, hogy új játékosokat kellett beépítenie Kloppnak a csapatba (Mkhitaryan, Aubameyang) és ha mindez lewa2még nem lenne elég brutális sérüléshullám sújtotta őket a szezonban, főleg a védelmet, de pl. Gündogannal sem tudtak még eddig számolni, igaz őt nagyszerűen képes pótolni a nálunk és a Poolban elveszni látszó Sahin. Ettől függetlenül még mindig nagyon erős csapat ez a BVB, azonban jól mutatja az idei BL mezőny erősségét, hogy a Vörös Ördögök után őt látnám legszívesebben a Bernabeu gyepén.

Továbbjutási esély: 65%

5. Atletico Madrid

Azt hiszem matracosékat nem kell bemutatni, bemutatják ők saját maguk az eddig elért eredményeikkel. Simeone együttese perpill nagyon egyben van, mindent elmond róluk, hogy a bajnokságban tartják a lépést a két gigásszal és még reális esélyük van a bajnoki címre. Mindenki azt várja, hogy mikor pukkadnak ki, de csak nem akar az a matrac elkezdeni ereszteni, pedig nagy valószínűséggel a játékosok már a határaikat feszegetik, Simeone nagyon feszíti a húrt, de ebben a helyzetben – lévén, hogy nem elég mély a keret – mást nem is tehet. Egy-egy meccsre vagy párharcra iszonyatosan fel tudnak pörögni, elég csak a Barca elleni szuperkupa mérkőzésekre vagy az ellenünk játszott bajnokikra gondolni. Nagyon durva hirig lenne a két meccsen, ezért jó lenne elkerülni őket, de tudjuk jól, hogy ez nem kívánságműsor és valakit kapni kell és kapni is fogunk. Nem örülnék nekik, de a feladat megoldható lenne.

costa2

Kösz, de belőled elég volt..

Továbbjutási esély: 60%

4. Paris Saint Germain

ibra2A francia kirakatcsapat magabiztosan vezeti hazája bajnokságát és hozzánk hasonlóan eddig hihetetlenül meggyőző a nemzetközi porondon, igaz komoly ellenfél ellen még nem kellett bizonyítaniuk, sem a BL-ben, sem a Ligue 1-ben, így pontosan nem is lehet belőni csapatuk valódi erejét. Kiindulni csak a tavalyi Barca elleni párharcukból tudunk és az alapján nem tűnnek gyengének topcsapat szinten, noha az a Barca akkoriban pont nem volt valami acélos. Azt kimondhatjuk, hogy gyengülni nem gyengültek, sőt, egy Cavanival mindenképp erősödtek. A kérdés az, hogy Blanc mire képes a legmagasabb szinten.

Továbbjutási esély: 60%

3. Chelsea

Mou csapata a kezdeti bénázások után egész szépen összeállt, aminek egyenes következménye, hogy a Premier League élére álltak és egy ideje már nem hagyják onnan magukat letaszítani. A játék olykor-olykor döcögős és egy ilyen kvalitású játékosokból álló kerettől az ember többet várna, mint amennyit mutatnak, de ez Josét ismerve nem meglepő. Ettől eltekintve bárkire hatalmas veszélyt jelenthetnek, nálam idén egyértelműen ők vették fel a mezőnyből a sötét ló szerepét. Az erősorrendbeli előkelő helyet a Zsozé papának köszönhetik, ugyanis a portugál már számtalanszor bizonyította azt, hogy kedvezőtlen helyzetben, nem esélyesként is tudott nyerni, nála nem számít semmi, csak az eredmény, amiért bármire képes. Szerintem Mourinho > Ancelotti, de ezt kompenzálni, sőt magunk felé tudja majd billenteni a mérleg nyelvét a játékosok közti minőségbeli különbség, gondolok itt elsősorban a BBC-re és természetesen azon belül is legfőképp Roncira. Necces lenne a történet, de a játékosaink motiváltsága egy ilyen szituációban a mi továbbjutásunkat eredményezné, szerintem.

josé2

Papa, ki ne ejts minket baszod!

Továbbjutási esély: 55%

2. Barcelona

Az ATM-hoz hasonlóan őket sem kell bemutatni, ismerjük őket már mint a tenyerünket. Nem akarom elvenni IronRock kenyerét, így csak röviden szólok róluk. Az ősszel jobb és érettebb csapatnak tűntek nálunk, de azóta változott egy s más. Pl. Carlo szépen lassan összerakta a csapatunkat, kitalálta az ideális taktikát és hozzáillesztette a megfelelő játékosokat. Az messi2előrelépés megkérdőjelezhetetlen. Nem úgy mint a katalánoknál, hiába Tata egy-két újítása a problémák továbbra is fennállnak, jelesül Xavi öregedése és az ebből következő gyengélkedése, a védelem – Puyol hiányában – sorozatos szerencsétlenkedése és Neymar nem éppen zökkenőmentes beilleszkedése. Azonban még így is van olyan erős ez a csapat, hogy ezeket ideig-óráig elbírja, ebben kétségtelenül segít nekik Pedro és Sánchez feltámadása, utóbbiban én végig hittem, előbbiben már nem, továbbá Fabregasnak is sokat köszönhetnek, ahogyan Thiagónak is sokat köszönhetnének már ebben az idényben, de szerencsénkre Pep magához csábította a srácot. Hogy szeretnénk-e őket ellenfélnek? Nem, bőven elég lesz a kupában és a bajnokságban megküzdeni velük, nem kell még egy harmadik front, ugyanis mindegyik sorozatban szerintem nem tudnánk felülkerekedni rajtuk, ahogy ők sem tudtak három évvel ezelőtt, pedig akkor a két csapat között volt tudásbeli különbség, most viszont egy hangyányi sincs.

Továbbjutási esély: 50%

1. Bayern München

Címvédők, tetemes előnyük van a hazai pontvadászatban, az utóbbi idők legjobb Arsenalját úgy lezúzták mintha az a világ legtermészetesebb dolga lett volna, szóval kiemelkednek még ebből az erős mezőnyből is. Teljesen nyilvánvaló, hogy aki meg szeretné nyerni a trófeát, annak a bajor kolbászt kell megemésztenie. A tavalyi triplázó, brutális csapatuk még erősödött egy Götzével és egy Thiagóval, na meg persze a jó öreg Pep Guardiolával. Ha van csapat, amelyik képes lehet duplázni, akkor az ez, de ehhez nekünk is lesz egy-két szavunk. Én megmondom őszintén, hogy a fiúk motiváltságában hiszek, már nagyon régóta akarjuk ezt a sikert, a topcsapatok közül egyértelműen mi akarjuk a legjobban a végső győzelmet és ez szerintem valamennyit számítani fog a pályán, még egy ilyen Bayern ellen is.

ribery2

Cé, itt az idő, hogy csapatban is lezúzd Ribery-t..

Továbbjutási esély: 45%

Tavaly kit kaptunk ilyenkor? A Galatát. Azelőtt? Az APOEL-t. És azelőtt? A Tottenham-et. Akkor most kivel ajándékoznak meg minket? Az MU-val. Én megmondtam.