Kiütés megerőltetés nélkül

calmacalmaMiután a mérkőzés előtt kicsit bekálmultunk, megint egy érdekes kezdőt láthattunk a pályán, némileg már a Borussia elleni első BL-meccsre való tekintettel. Marcelo pihent a padon, Modric a keretben sem volt, állítólag kisebb sérülés is közrejátszott ebben, de valószínűleg a németek ellen már középen fog nyargalászni, s Ancelotti csupán óvatosságból nem jelölte. Mint utólag kiderült, nem is volt rá szükség, hiszen a csapat nélküle is szállította a három pontot. Mindezt úgy tette, hogy az erőlködés legkisebb jelét sem fedezhettük fel. A statisztikák alapján eléggé szorosra sikeredett a meccs, mégis öt gólos különbséggel léptünk át a tegnapig hibátlan márciust produkáló Rayón, ami még hazai pályán is elég komoly dolog, bár a Vallecano a nagyok ellen rendre csinos zakókban röppen tovább idegenben (Barca – Rayo 6-0, Atlético – Rayo 5-0). Hajtás után jönnek a részletek, csak győzzétek követni őket!

A két kezdőben nem volt sok érdekesség, a mienknél a fent említett két játékost Coentrao és Illarra pótolta, rajtuk kívül a megszokott arcokkal találkozhattunk. A Rayo szintén a legerősebb felállásban ugrott be hozzánk, csupán Gálvez hiányzott, őt a tegnap debütáló 20 esztendős Borja López pótolta, akit a Monacótól érkezett kölcsönbe.

realrayokezdőkA mérkőzés rögtön egy Benzema helyzettel kezdődött, majd kissé csapongó volt a játék az első negyedórában, kisebb helyzetkezdemények alakulgattak itt is ott is, ám igazán nagy gólhelyzetnek nem örülhetett a nagyérdemű. A 15. percben aztán megszereztük a vezetést. A Rayo eladta a labdát, Pepe Alonsóhoz játszott. Xabi a jobb oldal felé kezdte vezetni a labdát, majd a bal oldalról behúzódó Ronaldóhoz továbbított. A portugál egyből megjátszotta a jobb szélen magányosan kiugró Bale-t, a walesi pedig bevárta Cristianót aki lendületből érkezve lépéselőnybe került a védőkkel szemben, s a támadás befejezéseként a hosszú alsót lőtte ki. Nézzük meg három képben a találatot.

ronaldogól11. Alonso továbbít Ronaldo felé aki egyből indítja Bale-t. Benzemát fogják, más nem kíséri a támadást. Rat mögött hatalmas terület maradt üresen, ezt vette észre a portugál.

ronaldogól2

2. Bale befelé húz, bevárja a lendületből érkező Ronaldót, és jó ütemben továbbít felé. Zselé nem kezeli le a labdát, hanem megtolva azt eliramodik, így lépéselőnybe kerül.

ronaldogól3

3. A védők csupán a rendszámot olvassák, Rubén pedig nem tud leérni a hosszú alsóba beszökkenő labdába. A gyalogkakukk és a robot ezt szépen összehozták.

Így lett 1-0 az állás a javunkra. Számos helyzetet láthattunk még az első játékrészben, ám további érvényes gól nem jutott az első 45 percre, így szoros állással érkeztünk a forduláshoz. Hanem aztán a második félidő igazi gólesőt hozott. Az 55. percben szintén a jobb oldalunk villant, ezúttal három szereplősre bővítve a történetet. Carvajal ugratta ki Bale-t, aki Ronaldónak adta be laposan a labdát a tizenhatoson belülre. A portugál azonban nem lőtt, hanem okosan visszatette a bogyót a második hullámban üresen érkező Daninak, akitől talán senki nem várt befejezést. Golyó azonban gyönyörűen tekert ballal a kapuba, ezzel duplázva az előnyt. Kicsit túlságosan is megnyugodtunk ettől a góltól, hiszen a következő 10 percben nagyon nyomtak a vendégek. Közben megtörtént az első változtatás is, Alonso Illarra helyére Isco érkezett a 62. percben. Hogy aztán 5 percre rá már ő is a pályán legyen a következő gólunknál. Di María iramodott be a bal oldalon, felnézett, észrevette a másik oldalon szaporázó Bale-t, és pontosan tálalt elé, a védők vele sem bírták a versenyfutást. A walesi dolga csupán annyi volt, hogy belebökjön a labdába, bebiztosítva a győzelmet. Szintén képekben:

balegól1

1. Ronaldo fejelte le a labdát Benyának, aki a bal oldalon felfutó Cé elé tálalt. A védők elváltották magukat, hiszen ketten figyelik a franciát, így CR üresen maradt.

balegól2

2. Ronaldo ahelyett, hogy maga iramodna meg, az ügyesen kiugró di Maríát indítja, aki akár maga is befejezhetné az akciót, hiszen nagyon üresen mehetett…

balegól3

3. … de ő a túloldalon hasító gyorsvonat elé tálal, ami jó döntés, hiszen Rubén jól zárta a szöget, és az akció is góllal végződött.

Alonsót Ángelítót le is kapta rögtön Carlo, és az a Casemiro jött a helyére, akiről megállapíthattuk, hogy még életben van. Beállása után szögletet végezhetett el a Rayo és a kipattanó labda Bale-hez került. Ő meg úgy gondolta, hogy az most az övé is marad, és demoralizáló szólóba kezdett az ijedten hátraigyekvő és menteni próbáló védők között. Sikertelen megállítási kísérleteik után szomorúan konstatálhatták, ahogy GB a kimozduló Rubén mellett a rövid kapufa mellé tekerte a lasztit, ami annak rendje és módja szerint a hálóban találta meg a maga megnyugvását. 4-0 sima. Már mindkét csapat a végét várta, azonban a slusszpoén még csak ezután érkezett. Alonso Benzema helyére érkezett Benzema Morata, aki fel is avatta új haját, cirka 15 méterről csavart védhetetlenül a bal felső sarokba.

moratagól1

A lövés pillanata, nagyon szép suhintás volt. Több ilyet várunk tőled Mormota!

Ezután nem esett több gól, így ez a gyönyörű találat zárta el a gólcsapot. A Rayo most is sokat passzolt, lőtt és sokat tartotta a labdát, de erőtlenek voltak a támadásai, és alig jutott a tizenhatosunk közelébe. A mieink ügyesen használták ki a sokszor hanyagul visszazáró bal oldalt, és a hatástalanul védekező jobb oldalt- Három gólunk is a szélről indulva néhány gyors passz után született, míg a maradék kettőn egy szóló és egy bravúros tekerés osztozik. Némi bánat szorul csupán az örömünkbe, jelesül, hogy a riválisok is begyűjtötték a három pontot, így a dobogó ebben a fordulóban változatlan maradt.

moratagól2