Lecsapni a kóválygó méheket!

bvb_real19 nap híján egy éve játszottunk itt. Az akkor elszenvedett zakó a mai napig kísért minden madridista rémálmaiban, mert a 2010 őszén a Barcától elszenvedett 5:0-s pofon óta tavaly április 24-én a legsúlyosabb idegenbeli vereséget mérte ránk a Borussia. És nem csupán az eredmény volt nagyon csúnya, hanem a részünkről akkor mutatott játék és hozzáállás is. Itt az ideje revansot venni, és erre most meg is van minden esélyünk. Hajtás után méhesen beharangunk, Kaptárok Harca következik.

Persze azért a helyzet jelentősen más, mint a tavalyi volt. Akkor a BL mezejének egy fokkal dúsabb Elődöntős részén találkoztunk velük, de az akkori Real raj…khmm…finoman fogalmazva se volt éppen a csúcson mentálisan és csapatrajegység terén. Ezért aztán a német kaptárban lakó méhek, látván hogy el akarjuk venni a mézüket, afrikai gyilkos méhekként nekünk rontva csipkedték rücskösre habfehér potrohunkat. A seb már begyógyult, de a csípések emléke még mindig fáj. Itt az ideje hogy visszatérjünk a kaptárba, lecsapjuk a német méheket és elszedjük az összes mézet. És erre most nagyon jó esélyünk van, ugyanis amikor átrepültek múlt héten a mi kaptárunkba, három csípést is kiosztva, egyetlen csípés elszenvedése nélkül jeleztük nekik, hogy mi vár rájuk, ha odamegyünk. Ugyanis ez a raj most korántsem annyira félelmetes, mint tavaly volt. Az egész szezonon át tartó, több mezőre kiterjedő, kimerítő mézgyűjtögetés eléggé leamortizálta őket, csak a felük dolgozhat, és kénytelenek voltak olyan méheket is bevetni, akik eléggé rutintalanok. Ezt ki is használtuk egy hete. Annak ellenére, hogy vajmi kevés esélyük maradt hogy folytassák a gyűjtögetést a BL mezején, mégse szabad alábecsülni őket! A saját kaptárjukban kifejezetten veszélyesek, amellett visszatér a rajba LewandowskiBee, aki tavaly az összes csípést kiosztotta nekünk. Ha nem szeretnénk újabbakat benyelni ma, akkor a Falnak (PepeBee és RamosBee) különösen oda kell figyelnie hátul, hogy ne legyen alkalma használni a fullánkját.

Robert-LewandowskiEzt most nem szeretnénk látni ismét…

Öröm az ürömben, hogy KehlBee, aki a legtöbbet lehetőséget teremthetné a legveszélyesebb méhnek hogy szúrjon, ma nem lesz ott a kaptárban. Ezért aztán Klopp Főméhész feje fájhat is rendesen, ő is tudja, ma este könnyen lehet hogy a BL-mezején ebben az idényben nem gyűjtögethetnek tovább, de meg fogják próbálni a lehetetlent. A csípések elkerüléséért közvetlenül felelős méhük, WeidenfellerBee szárnya rendbejött, így ő ott lesz ma este a rajban, a mi rajunkban is megfordult SahinBee fájlalja a hátát, kérdéses hogy repülhet-e a többiekkel, és a raj közepének két meghatározó méhe, GündoganBee és BenderBee szintén nem repülhet.

Nézzünk kicsit körül a mi rajunkban. Ancelotti Főméhészünknek is van baja elég. legerősebben csípő méhünk, rajunk ásza, RonciBee lába megsérült és így valószínűleg nem kockáztatja meg a Főméhész a reptetését. Szerencsére MariskaBee, aki a hétvégén rossz virágport bezabálva elcsapta a potrohát, már visszatérhet, így a raj két szélén a BaleBee és ő mint szélvészgyors méhek osztogathatják a csípéseket, vagy teremthetnek alkalmat BenziBe-nek elöl hogy ezt megtegye. Rajunk közepe fix, ez jó és rossz hír is. IscoBee, akit szezon közepén nem megfelelő gyűjtőmunkája miatt a Főméhész többnyire nem rakott be a rajba, ismét nagy formában van. ModricBee, a raj agya és iránymutatója természetesen ott lesz, de XabiBee-t a raj több szurkolója már nem rakná be, lévén hogy a sok gyűjtögetésben elfáradt, már messze nem méhecske korú, így az ellen méhei könnyűszerrel elmennek mellette. Helyette a szezon elején a kaptárba bekerült, hozzá hasonlóan baszk fiatal méhet IllarraBee-t lenne jobb ötlet szerepeltetni, vagy a gyűjtögetésből a Főméhész által érthetetlen okból mellőzött, többnyire a kaptárban hagyott fiatal brazil méh, CasemiroBee kerülhetne a lelassult XabiBee helyére. A raj bal hátsó részén MarciBee lába még mindig nem jött rendbe, ezért a szőke portugál méh, KonciBee repked ott helyette. A jobb oldalon nincs kérdés, a Spártai méh kiesése miatt DaniBee az egyetlen szóba jöhető dolgozó. A mézünket, mint ahogy a BL mezőn mindig, most is Kaptárunk Legendája,  San IkerBee fogja őrizni, és német méh legyen a szárnyán, aki egy adag mézet is el tud tőle szedni!

Iker-CasillasMa este nyolckor tehát ismét tiszteletünket tesszük a BVB kaptárjában, és ha korán be tudjuk vinni az első csípést, a Borussia rajának szinte semmi esélye nem marad, hogy továbbra is a BL mezején gyűjtögessen. És jó lenne, ha nem veszítenénk több méhet, mivel egyre közelebb az idény vége, még mindhárom mezőn gyűjtögethetünk, a raj minden tagjára szükség lesz.

Reméljük a harc végén ezt a képet fogjuk látni:

BVB_beeEmmaBee, a BVB kaptárjának totem méhe vigasztalja raja méheit a sokcsípéses mézvesztés miatt

Rajunk várható formációja:
San IkerBee – DaniBee, PepeBee, RamosBee, KonciBee – XabiBee, ModricBee, IscoBee – BaleBee, MariskaBee, BenziBee