Duplabajor MekRotál

mekrotalA szezon egyik legérdekesebb meccse vár ránk, a két nagy horderejű Bayern elleni csörte közé ékelődött egy, már-már egészen aprónak ható találkozó az Osasuna ellen. Az egyszeri szurkoló sem tud kellően ráhangolódni a párharcra, mivel szerintem mindenki a BL-sorozatot részesíti előnyben, különösen annak tudatában, hogy a párharc első részét sikerrel vettük. Mit tudunk jelen pillanatban a Rojillosról? Egyrészt, hogy az odavágón rendesen kiszivattak minket azzal az iksszel, másrészt, hogy most tele vannak hiányzóval, ami a mi esélyeinket csak növelheti. A szezon első felében benyelt csúf 2-2-es meccsen pályára lépő kezdő komplett közepe biztosan nem keserít minket majd, hiszen Roberto Torres, Gato Silva, és Lolo sem áll Javi Gracia rendelkezésére (akit következetesen Garcíázok), rajtuk kívül még SIsi és Nino is pihenőpályán van. Így a meccseit 4-2-3-1-ben játszó Osasuna mindössze hat egészséges és bevethető középpályással rendelkezik. Ennek ismeretében nem lepődnék meg, ha a Bernabéu gyepén az Andrés – Bertrán, Arribas, Loties, Damiá – Loé, Punal – Cejudo, de las Cuevas, Armenteros – Riera tizenegy kezdene. Ami minket illet? Ancelottinak rotálnia kell. Mivel olykor teljesen kiszámíthatatlanok a döntései, így lehetnek bennünk kérdőjelek a kezdőcsapatot illetően. Az alapanyag mindenesetre nem rossz, és mi csak szurkolni tudunk, hogy olyan burgert toljon a minivörik orra alá, ami kifog rajtuk. Kikből rakhatja össze a keretet Carlo? Íme!

Szezámmagos zsemleDiego López

Minden burgerhez kell egy zsemle, ahogy minden csapatba kell egy kapus is. A lényeg, hogy összefogja a burger egészét, adjon stabilitást, és ne csússzanak ki belőle a hozzávalók. López kezdetben elboldogult kis zsemle volt, gyűjtögette szépen a szimpatizánsait, mint a kis magokat a tetejére, mára egyre többen szeretnék újból a Deluxe verziót látni a szendvicsben, minden esetben. A Chef egész biztosan benne helyezi el a hitét (és a többi alapanyagot), és bár ő is remek, de sokan nem vele kezdenék egy szendvics összerakását.

Deluxe szezámmagos zsemleCasillas

Egy igazi legendás összetevő, mindig a helyén tartja a többieket, megfelelően illeszkedve hozzájuk. Már a szemekbe is könnyeket csal a látványa, s szebbé varázsolja a burgert esztétikailag is. A németek gyomra szívósabb, így ott tökéletesnek kell lennie. Így most kis pihenőt kap a Deluxe zsemle – néhány nap múlva óriási feladatok elé néz.

Baconos zsemleJesús

Tudjuk róla hogy finom, de őszintén: Gyakran esszük? Nem igazán. Ennek ellenére várhatóan nem okozna csalódást. Amennyiben csíkosék nem botlanak, az utolsó fordulóban adhatnánk is neki egy esélyt.

ParadicsomCarvajal

Friss, zamatos, és nagy lökést tud adni, egy jó burgerben elengedhetetlen. És egy golyó, akárcsak Dani. Régóta érleltük már az üvegházban, majd megnéztük mennyire állja meg a helyét egy idegen kultúrában, és mostmár alapvető kelléke a szendvicsnek. A Chef azonban ma más ízvilágot szabhat, helye lehet benne a parinak?

Olajos káposztaNacho

Burgerben nem a leggyakoribb összetevő, de ha beteszed, egyértelműen kiérezhető az íze. Egy kifogástalan madridi szendvicsbe még nem fér be, adott esetben azonban bátran beilleszthető, nem okoz csalódást. Vajon mi vele ma este a főszakács terve?

SalátaVarane

Az ember szíve szerint minden hamburgerben ott látná, de valahogy mégsem kerü bele az összesbe. Az ízre nem lenne hatással, dehát nem lehet minden összetevőt bezsúfolni egy szendvicsbe. Könnyed frissessége egyértelműen érezhető, és este is minden bizonnyal ott lesz a buriban.

mekrotal2

ChiliszószPepe

Domináns. Ahova kerül, egyből érezhető a jelenléte, de hevessége miatt olykor csillapításra szorul. A megfelelő tisztításhoz szükséges az ereje. Jelenleg csak “Light” állapotban van, hadd fortyogjon a bajorok nyelőcsövére, az esti burger nélküle is ütni fog.

MustárRamos

Nem annyira tombol, mint a chiliszósz, sőt néhányan el tudnák képzelni a burgert nélküle is. Kis mértékben remek összetevő, de ha túl nagy teret kap, akkor bizony ronthat dédelgetett ételünk megítélésén. Önmagában ehetetlen, de a többiek társaságában tündökölni tud, persze mértékkel.

BBQ szószMarcelo

Kicsit bolondosabb mint a ketchup, nagyon sokak közkedvelt és kihagyhatatlan összetevője. Nem minden burgerben hozhatja ki magából amit tud, de némely szendvicset kifejezetten feljavít. Összhangja a húsokkal mágikus.

KetchupCoentrao

A ketchup egy biztonságot jelent a burgerben. Semmi feltűnőség, semmi egzotikum, teszi a dolgát ahogy kell. Egyszerre a BBQ-val nem tud megférni egy burgerben, valamelyikőjük mindig kiszorul. A megbízható ketchup, avagy a különlegesebb de kockázatos BBQ. Döntsön a Chef!

SajtModric

A sajt számos burger kihagyhatatlan összetevője. Azonban a sajt friss állapotában az igazi, úgy tud többet hozzáadni ételünkhöz, amint a frissesség nem az igazi, az íze sem lesz jó, így a kaja sem. Ma este talán hagyjuk a hűtőben.

HamburgerhagymaXabi Alonso

Burger igazi “fehér” hagyma nélkül? Létezik? Biztosan van ilyen olykor, de aki igazán szereti ezt az ételt, az nem hagyja ki a hamburgerhagymát. Kellően kemény, kellően hatásos az íze, bármire képes. A Chef lehet, hogy ezúttal a lilahagymát preferálja majd.

LilahagymaIllarra

Kétféle hagyma egymás mellett? Nem az igazi. A lilahagyma is megfelelően “ellátja a dolgát”, de a Chef öreg motoros, és a hamburgerhagymát szokta általában előnyben létesíteni. Lehet, hogy ha kicsit többet használná, akkor megkedvelnék és ragaszkodnának hozzá, hiszen megvan benne minden a stabil alapanyaggá váláshoz.

mekrotal3

Hölgyeim és Uraim: Asier Lillahagymendi

Cheddar sajtCasemiro

Sokan nem ismerik, nem tudják mire képes. Pedig jó körülmények között sziporkázik! Ennek ellenére ritkán kerül a burgerbe, és kevés esélyt kap arra, hogy demonstrálja igazi erejét. Itt a remek alkalom, hogy közelről is megismerkedjünk ezzel a különleges összetevővel.

BaconIsco

A bacon széles körben imádatnak örvendő alapanyag, és ez nem is csoda. Azonban pont a hatalmas elvárások miatt csalódhatunk is, ha egy picit más, mint ahogy elvárjuk. Én jól átsütve, ropogósan szeretem, egy burgeren hatalmasat dob, ha minden klappol. Kell este egy kis bacon oda szerintem!

Rántott hagymakarikadi María

De finom is a rántott hagymakarika. Jól elboldogul a burgerben (meg általában mindenhol), mert nehéz elrontani, és tudjuk, hogy mit várhatunk tőle, mik az erősségei, gyengeségei. Néhányan kipakolták volna a burgerből, sokszor azonban ő menti meg azt. Azt mondtam már, hogy mennyire finom?

MarhahúspogácsaBale

Naná, milyen a hamburger hús nélkül. Egy megfelelően átsült marhahúspogácsa minden burgerbe kell. Ha egy picit is nyersebb a kelleténél, az nem jó, neki hoznia kell megbízhatóan azt a minőséget, amiért az étel alapjánok tekinthető.

Deluxe marhahúspogácsaRonaldo

Szeretitek a dupla húsos hamburgert? Én is! Ma azonban beérem egy szeletkével, az pedig legyen a Deluxe verzió, hadd legyen jó az étvágy. Viszi az ízt, viszi a mennyiséget, néha már-már úgy érezzük, hogy van ő, és a többiek. Nos egy Deluxe marhahúspogácsa esetében ez talán bocsánatos bűn.

UborkaBenzema

Az összetevő, akiért sokan rajonganak, sokan meg nélküle szeretik a haminyamit. A legmegosztóbb alapanyag, néha jó ízzel fogyasztjuk el, olykor beleharapunk, megrökönyödünk és kikapjuk a szendvicsből. Ma pihenjen az ubi, én azt mondom.

MajonézMorata

Mindig is idegennek éreztem egy burgerban a majonézt, meg úgy a szószok között is kicsit outsider nálam. Rajongani nem lehet érte, de szeressük, becsüljük meg, mert a burger vele is csúszik. A sok szósz mellett nem biztos hogy megfér hosszú távon, ahogy a többi összetevő közül is kicsit elkülöníthető, de attól még a mi alapanyagunk. És olykor rá van szükség.

Az én receptem mára a Duplabajor Mekrotál: Szezámmagos zsemle – Paradicsom, Saláta, Mustár, BBQ szósz – Cheddar sajt, Lilahagyma, Rántott hagymakarika – Bacon, Majonéz, Deluxe marhahúspogácsa

Összefut a nyál a számban… 🙂 Ti milyen burgert dobnátok össze?