Bombák, Bólintások, Burgerillat

mekrotalA Chef elkészült a szép szendóval és leste, hogy mikor jön a vendég. Kisvártatva be is toppant egy ismeretlen ismerős a Szendvicsek Szentélyébe. Kicsit toprongyos volt, erőtlen – nem emlékeztetett régi önmagára. Ekkor hirtelen a szakács kinyitotta a konyha ajtaját és a Burger illata úgy pofáncsapta a szakadtas alakot, hogy abból nem volt képes aztán kikászálódni. Mert ez a szenyát nem lehet rágcsálni, sőt a látványa is veszélyes. Kevesen kóstolnak bele, de hogy valakit a szendvicsparfüm így arcon tenyereljen… nos arra is elég kevés a példa (Bizonyos kékpólós német úriember képe lobog fel nékem).

Az olasz mester a López – Nacho, Varane, Ramos, Marcelo – Modric, Illarra, Isco – di María, Morata, Ronaldo tizenegyet küldte fel. Annyit mindenképpen elégedetten konstatálhattunk, hogy a nem teljesen egészséges Pepe és Benzema padoztak, Bale pedig a meccskeretben sem volt – nem titok, hogy Carlo szeretné mind a három játékost a kezdőben szerepeltetni a Bayern elleni visszavágón. Talán Modric helyett Casemiro játszhatott volna az elejétől, de így sem panaszkodhattunk. Véleményem szerint Carlo egészséges mértékben pihentette játékosait, és tulajdonképpen a laza 90 percben abszolút partnernek bizonyult a megdöbbentően impotens Osasuna is, akik bár a kiesés elkerüléséért vívják minden meccsüket, a végén úgyis bemákolják valahogy a bennmaradást. Túl sokat nem is érdemes írni a meccsről, mert önmagában nem akkora sportszakmai siker kiütni egy olyan ellenfelet, akinek 90 percig köze nem volt a futballeseményhez (6 lövés 0 talált kaput – Lópeznek ki volt készítve a hokedli meg a hamutál). Három dolgot szeretnék csupán kiemelni, amelyeket fontosnak tartok megjegyezni a meccsel kapcsolatban.

1. Ronaldo ütős válasza a kétkedőknek

Egy lehetetlen ív és egy pókfamily kilakoltatása. Cristiano is back. Reméljük hagyott ezekből a gyönyörűségekből keddre is, mert akkor egészen biztosan ott leszünk a BL-döntőben. Elég ha egy ilyet kipörköl. Képes lehet rá, hogy győzelemre vezessen minket?

2. Isco, El Duodécimo

A fiatal spanyol elmúlt meccsein mutatott teljesítménye alapján szoríthatnánk neki helyet a BL-ben is, de hová? A Casillas – Carvajal, Pepe, Ramos, Coentrao – Modric, Alonso, di María – Bale, Benzema, Ronaldo tizenegy megbontható Isco kedvéért? Ha igen, ki helyett, milyen poszton?

3. Nacho a madridi Jolly Joker

A szezon nagy pozitív meglepetései közé sorolnám Nacho szereplését. Az ifjú spanyol védő igazi mindenes, bevethető a védelem szélén és középen is. Ancelotti jobbhátvédben adott neki szerepet, és bár a támadásokat nem tudta olyan mértékben segíteni, mint Marcelo, azért a védekezésére ismét nem lehetett panasz. Carvajal mögé opciónak ideális lehet, de a klubhoz hűséges Arbeloa is ezt a posztot bitorolja. Hárman sokan vannak ide, mi legyen a megoldás?

Két bomba, két fejes, visszaelőzés a tabellán és az erőteljes burgerillat. De most már koncentráljunk valami másra, mondom a taktikát:

Allianz > Luz > Cibeles