Jönnek a denevérek

10171873_672357799467449_4589823547278110861_nNem tudom Ti, hogy vagytok vele, de ha most lefújnák a szezont, akkor én már elégedett lennék. Új játékosok ide, új edző oda nekem az idény előtt a csapattal szemben az volt az elvárásom, hogy minimum egy trófeát hozzanak haza, illetve a BL-ben lépjünk előre. Mindkettő teljesült már, ugyanis a kupa hozzánk került, a BL-ben pedig végre sikerült komoly csapatokat is kiverni az egyenes kiesésben, hovatovább egyenesen a címvédőt is, melynek köszönhetően ugye be is jutottunk a döntőbe. Ennek tükrében a bajnoki cím számomra már csak hab lenne a tortán, magyarán nem fogok a kardomba dőlni, ha nem mi végzünk az első helyen márcsak azért sem, mert ha nagyon őszinte akarok lenni, akkor azt kell mondanom, hogy Madrid csúnyábbik fele érdemli meg idén a legjobban a bajnokságot. Hiába állt össze a csapatunk a szezon második felére embertelenül, és daráltuk be ellentmondást nem tűrően az ellenfeleinket, ha a szezon egészét nézem az első fordulótól az utolsóig, akkor matracék nagyobb és kiegyensúlyozottabb teljesítményt raktak le az asztalra.

Persze lemondani nem kell róla, csak látni kell, hogy ebben az évben a matracnak áll leginkább a hazai trófea, és ez akkor sem változik, ha esetleg ma Costáék előttünk pontot veszítenek, mert a mostani, szétesőben lévő, iszonyatosan hulladék formát mutató Barcáról egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy az utolsó fordulóban akárcsak megnehezítsék Simeone bandájának dolgát. A katalánok most pont abban a helyzetben vannak, mint amiben mi voltunk tavaly, azaz csak azt várják, hogy befejeződjék az idény, ám véleményem szerint rosszul teszik, hogyha most sem eszközölnek radikális változtatásokat a csapatuk minden szintjén, mielőtt azonban még belemélyednénk a dolgaikba gyorsan kanyarodjunk vissza a ma esti feladatunkhoz, és hagyjuk meg másoknak a Barca helyzetének elemzését. Szóval tovább után beharangozunk!

10268648_10150579366174953_8496160343366082898_n

Mai ellenfelünk az a Valencia lesz, amelyiknek a hátralévő mérkőzései már totálisan tét nélküliek, hiszen a nemzetközi kupaindulást jelentő helyek már konkrétan behozhatatlanok, így pont ideális ellenfélnek ígérkeznek, mert azonkívül, hogy mi vagyunk a Real Madrid más nem fogja őket motiválni, ami nagyon fontos egy bajnokság során mármint, hogy miden ellenfél jókor érkezzen. Pl. szerintem egész biztos, hogyha az elveszített claisco után nem a Sevilla jön szembe, ráadásul idegenben, hanem mondjuk egy gyengébb csapat otthon, akkor most triplázásról beszélnénk, de mint tudjuk a “ha”-val kezdődő mondatoknak a fociban nem sok értelmük van, így ezen lépjünk is tovább, és nézzük meg mi a helyzet nálunk.

Örömteli hír, hogy Arbeloa és a hercegünk már a csapattal edz, sőt Sami már a padra is leülhet ma, viszont azt azért remélem, hogy Carlo a BL döntőig nem akarja őket felhozni, és velük meglepni Simeonét. Nem akarom ezt a két jómadarat megbántani, de köszönjük szépen, a kezdőcsapatunk tökéletesen megvan nélkülük is. A másik fontos hír, hogy San Iker a BL döntő előtt – nagyon helyesen – a bajnokságban is lehetőséget kap, mégpedig a Valladolid és az Espanyol ellen. Teljesen ésszerű döntés volt ez Ancelotti részéről, ráadásul ez mindkét kapus számára maximálisan elfogadható.

1966764_10150578937879953_7073944212390071731_n

A védelemben a spártain kívül tehát mindenki bevethető, így abszolút lutri, hogy ki kap szerepet kezdőként, talán egyedül Marci személye mondható biztosnak, mert a Bayern ellen Coentrao tolta, az a Coentrao, aki akkor kezd el kurva jól jászani, amikor már én is éppen lemondok róla. A jobb oldalon Nacho kaphatna lehetőséget, mert egyrészről megérdemli, amiért tűri a padot, másrészről Carvajalnak nem árt egy kis pihenés ennyi meccs után. Varane Nachóhoz hasonlóan kezdhetne, hogy még véletlenül se engedjen Raphael Zsozé papa csábításának, de azt be kell látnia a fhansziának, hogy per pill nem fér be a kezdőbe, mivel Pepe és Ramos parádés formában játszanak. Pont ezért leszünk bajban amikor majd meg kell választanunk a szezon legjobbját, mert Pepéék simán megérdemelnék, hisz abban, hogy sok év után ennyire jól összeálljon a védelmünk és egyben a védekezésünk, abban nagy szerepük van, ugyanakkor megérdemelné Luka, Mariska vagy Ronci is, durva nem?! Apropó1014474_10150578938174953_7992090163767007115_n Modric, ő ma nincs a nevezettek között egy apró sérülés miatt, így a helyét vagy Isco vagy Illa kapja meg. Ez a kérdés egyébként a BL döntő előtt is adott lesz Xabi sajnálatos eltiltása miatt, bár Carlo azt nyilatkozta, hogy erre a legkézenfekvőbb megoldás Illarramendi, amiben igaza is van. A kérdés csupán az, hogy a fiatal baszk képes lesz-e ezzel a feladattal és az ezzel járó óriási nyomással megbirkózni úgy, hogy erősen meccshiányban szenved, de ne szaladjunk előre ennyire, hisz addig még van négy bajnoki, többek között a mai, amely a három pont mellett arról is dönthet, hogy kié lesz év végén az aranycipő. Tudjuk, hogy Roncinak ez mennyit számít, így arra kérek mindenkit, hogy ma legyen vele elnézőbb amikor 40 m-ről mondjuk a felső karéjra vagy a blokkba bombázza a labdát.

TV: Sport 1, 21:00