A remény megmaradt

10171873_672357799467449_4589823547278110861_nNoha tegnap azt írtam a beharangban, hogy én már most elégedett vagyok a szezonnal, egy matrac pontvesztés azért engem is felspannolt annyira, hogy a kelleténél talán jobban is reménykedjek a bajnoki címben. Sajnos azonban a fiúk nem éltek tökéletesen a Simeonék által felkínált lehetőséggel, így az esélyeink nem változtak, viszont erősen romlottak volna, ha ez a meccs nem a Bernabeu gyepén játszódik le tegnap, mert meggyőződésem, hogy idegenben iksz helyett ez zakó lett volna. Szerencsére a döntetlennel annyit azért elértünk, hogy az utolsó fordulóban még érdekeltek legyünk, és ne kelljen azt nézni, hogy hogyan dönti el egymást közt a két rivális a bajnoki trófeát, mert a matracosok esetleges végső győzelme még hagyján, de a katalánokét már elég nehezen tudnám megemészteni, és hiába a kupa és a BL döntő, azért keserű lenne a szájízem. Egy esetben tudnám elfogadni ezt (már ha el lehet egyáltalán) Messiék bajnoki címét, ha azzal az összes problémájukat újra besöpörnék a szőnyeg alá. Node, térjünk vissza a tegnap esti bajnokihoz, amely függetlenül az eredménytől egy nagyon élvezetes meccsre sikeredett, mondhatni kiváló reklámja volt a spanyol pontvadászatnak. Hajtás után összefoglalunk!

Carlo nem okozott meglepetést a kezdővel, azt tette fel, amelyikre előzetesen is lehetett számítani. López a kapuban, a védelemben Ramos és Carvajal mellett Varane és Marcelo kapott lehetőséget, így Pepe és Coentrao pihenhetett. A középpályán szokás szerint sajnos Xabi mellett Illarra bizonyíthatta Ancelottinak, hogy még mindig nem tanult meg azon a poszton játszani, mellettük pedig Isco lett a harmadik ember a kp-n, elöl pedig természetesen a BBC. A meccs előtt ismét gyászszünetet tartottak, ugyanis Carvajal nagypapája a napokban hunyt el, Isten nyugosztalja!

nadal2

Hopp, egy Nadal..

A srácok úgy indítottak az első félidőben, ahogy egy Real Madridtól azt el lehet várni a Bernabeuban, azaz rögtön gólhelyzetbe került CR Bale passzának köszönhetően, de ahelyett hogy mondjuk átemelte volna a kapus felett inkább belerúgta a hasába. Ezután Benzema veszélyeztetett egy fejessel Ronci beadásából, de eredménytelenül. Aztán a kezdeti rohamokat és nyomást túlélve elkezdte megmutatni a Valencia is magát, ez manifesztálódott is egy ellentámadás során egy Parejo fejesben, amit López nagy bravúrral tudott csak hárítani. Ez a helyzet jól mutatta, hogy nem lesz könnyű feladat a három pont begyűjtése, mert a denevérek annak ellenére, hogy már kb. tét nélkül játszhatnak nagyon veszélyesek. Ettől függetlenül Cé simán eldönthette volna még az első félidőben a meccset, ha az egyik helyzetét értékesíti, vagy az egyik szólója végén, vagy ami Benzema passzából adódott. Egyiket tuti beverte volna, ha nem görcsölne rá ennyire az aranycipőre. Ezután éreztem azt, hogy ha nem szerzünk gólt még az első játékrészben, akkor nekünk reszelnek, sajnos ez csak megerősödött bennem, amikor egy szögletet követően Mathieu befejelte a Vale vezető gólját. Ebben sajnos az eddig és ezután is remeklő López szerintem benne volt, mert egy olyan labdára, ami az ötösön belülre jön ki kell lépni, pláne akkor, ha az pont elé érkezik, ettől függelenül Varane az ölelgetésen kívül azért csinálhatott volna valamit, hogy a valenciai védő felugrás nélkül ne tudjon már fejelni. Igaz, rá nem tudok haragudni, sérülésből épült fel és játékhiányban szenved, ilyenkor ez benne van.

10253880_10150581481789953_6376867577457528944_n

Asier, ez kevés lesz..!

Ancelotti a szünetben kénytelen volt változtatni, pontosabban (ismét) korrigálni a felküldött kezdőjét, vagyis jött Mariska az addig semmit nem mutató Illa helyére. Ennek következtében már nem voltunk féloldalasak támadásban, Mariska elkezdte számolatlanul beívelgetni a labdákat, aminek nálunk van értelme, hisz Ronaldo, Benzema, de még Bale is képes veszélyes lenni fejjel, csak lehetne egy picit pontosabb is, azonban bántani emiatt nem fogom, mert az egyenlítő gólunk pl. pont az ő beadásából indult, amit szerencsénkre Ronci kénytelen volt a 10257803_10150581481299953_3247242388297566530_nközépre érkező Ramosnak visszafejelni, aki köszönte szépen és a Bayern után most is eredményes tudott lenni fejjel. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy visszakaptuk azt a Ramost, akit a legutóbbi bajnoki címet hozó év után elvesztettünk. Azonban sokáig nem örülhettünk az egyenlítésnek, mert a jó öreg Parejo újra megszerezte a vezetést a denevéreknek. Itt már kezdett felborulni a pálya, szóval nem ért minket villámcsapásként az újbóli hátrány, viszont itt is többen hibáztak. Először is Ramos nem tudta szerelni a beadó Feghoulit, ami még nem lett volna probléma, mert ott volt a közelben Marcelo és Xabi is, de hármójuk közül egyik sem tudta blokkolni a beadást, ami már nagyobb probléma volt, de a legnagyobb probléma az volt, hogy a bepasszra érkező Parejót Bale simán végignézte, pedig ha jobban figyel, akkor nagyon egyszerűen tisztázhatott volna. 2-1 oda. Ismerős, nem?! Nekem egyből a két évvel ezelőtti City elleni hazai jutott eszembe, viszont abban erősen kételkedtem, hogy újra sikerül a feltámadás. Mindenesetre Carlo frissített a csapaton, jött Casemiro a fáradtnak tűnő és eléggé gyenge napot kifogó Isco helyére. Szerintem ekkor nyugodtan meghúzhatta volna a harmadik cseréjét is, mert Benzema nagyon eltűnt a második félidőben, sőt, az egész meccsen eléggé gyengén muzsikált, persze a kp-ról nem kapta meg a megszokott támogatást, de azért klasszis, hogy valami extrát mutasson ilyen helyzetekben, ehelyett beleszürkült a mezőnybe. Igaz, Mormotával sem vagyunk előrébb ilyenkor, szegényt le is cseszte Cé amikor a beállása után egyből tüzelt a passz helyett, de hát ez van amikor egy csatár kevés lehetőséget kap és iszonyatosan bizonyítani akar, mindenesetre az ilyen pillanatokban azért nagyon hiányzik Jesé. De ő sajnos nincs, Cé viszont van, és ő még így is megnyerhette volna nekünk a meccset, mert volt vagy négy helyzete még, azonban abból csak eggyel élt, olyan ibrásan. Így a vége 2-2.

cégól

Ibra, who..?!

Nem sikerült tehát élnünk a lehetőséggel, ennek ellenére egyáltalán nem haragszom a srácokra. Egyrészről látszott, hogy fáradt a csapat mind fejben, mind fizikailag, és ez érthető a szezon végső stádiumában. Most már nagyon régóta heti két meccset tolnak, ráadásul hétközben még Münchenben volt jelenésünk, ami iszonyatosan sokat kivehetett a fiúkból. Szóval nem tudok rájuk haragudni, mindenki kihajtotta a belét, főként Ramos és Carvajal, utóbbi megint kurva nagyot játszott. Rajta semmi sem múlt, volt olyan amikor a világ végéről ért vissza és szerelt, majd indult előre. Egyik kedvenc játékosommá vált a szezon során, mert hatalmas szíve van, minden megmozdulásán látszik, hogy ő meghalna a klubért.

dani

Dani, fel a fejjel! Ez megint csillagos ötös volt..!

Aki még dicséretet érdemel, az López, a hibája? ellenére sokat tett hozzá a bravúrjaival a döntetlenhez, nem úgy mint Marcelo, akivel rejtély mi történt. Az, hogy nem tud rendesen beadni nem meglepetés, de hogy lassan Alvesi mélységekbe zuhan az már igen. Ha így folytatja, akkor bizony csere lesz Lisszabonban. Bélt én különösebben nem bántanám a mai meccs miatt és nemcsak azért, mert megtette már a dolgát (kupadöntő) az idei évben, hanem mert mindenki tisztában van a képességeivel, így senkit sem érhetett meglepetésként, hogy ilyen körülmények között ennyit volt képes kipréselni magából. Ha kontrázni kell, ha van terület aranyat ér, de felállt védelemmel szemben csak bronzot keveset. Roncit sem fogom bántani, mert igaz hogy megint akadt egy-két rá jellemző “érdekes megmozdulás” (=értelmetlen1907307_10150581482184953_5178116370882689686_n bomba), de ha nem véd ihletett formában Diego Alves a meccsen, akkor elhozta volna számunkra a győzelmet, így csak a döntetlent tudta. És ha már Diego Alves, ne feledkezzünk meg az egész Valenciáról, amelyik korántsem egy rossz csapat, nem puszta véletlenek sora, hogy eljutottak az EL-ben az elődöntőkig. Rám tegnap kifejezetten jó benyomással voltak, pedig 1-2 éve már nem igazán csípem őket, ugyanis ez a Valencia már nem a Villa-Silva féle Valencia mert egy unalmas, szürke csapat látszatát keltették/keltik bennem egy jó ideje, erre most egy picit rácáfoltak.

Hogy mi lesz ezután? Jó kérdés. Ahogy írtam a bevezetőben az esélyeink csak egy hangyányit romlottak ezzel az eredménnyel, ugyanis így már az kell, hogy az utolsó fordulóban a Barca megverje az Atleticót, amire egyelőre nem sok esélyt látok, de a mostani meccsek is megmutatják, hogy bármi megtörténhet. Még az is, hogy pár nap múlva a kiesés ellen nagyon küzdő Valladolid otthonában zakózunk. Egy biztos, ha netán elveszítjük a bajnokságot, akkor jócskán megnő az esélyünk a Tizedikre, mert a játékosokban még nagyobb lesz a tűz, még inkább motiváltabbá válnak, ami a játéktudásbeli különbség mellett szintén a mi oldalunkra billenti a mérleg nyelvét május 24-én.