Kötelező győzelem!

Valladolid - REal MadridLeadÉs ennyivel el is lehetne intézni ezt a meccset. A Real Madrid egy óriási ajándékot kapott a sorstól és a Levante-Getafe párostól a múlt héten, amivel nem tudott élni a csapat. A vélemények megoszlanak arról, hogy a Valencia ellen Carlo meccselte-e el magát (igen), vagy a csapat nem tudott a roppant kimerítő BL visszavágó után megfelelően koncentrálni (igen), de a lényeg, hogy a hazai három pont helyett csupán eggyel kellett beérnünk. A helyzet annyiban változatlan, hogy a Barcelona hathatós segítsége így is kell az utolsó meccsen, de ahhoz, hogy egyáltalán számítson az a meccs, az összes találkozónkat nyerni kellene, kezdve a maival. Ha csak a tabellára nézünk, akkor pofonegyszerű a helyzet: a Real Madrid picsi-pacsit játszva simázza le a kiesőjelöltet. Azonban az elmúlt találkozó is megmutatta (ahol a Valenciának egy elbukott EL-elődöntő után volt annyi ereje, hogy döntetlent érjen el, hullafáradtan), hogy a szezon utolsó felében már nem lehet biztosra menni. A Valladolid menekül, ami mindig veszélyessé tesz egy ellenfelet.

A Valencia elleni bajnokin tisztán látszott, hogy a Real Madridnak (is) van baja akkor, ha kulcsposztokon nem kapunk klasszis teljesítményt a játékostól. Az Alonsóval párban játszó Illarramendi olyan botrányosan gyenge volt, hogy az Alfa Centauriról is élesen látszott az inkompetenciája. Ez annyiban tragikus jel, hogy a matracosok elleni BL-fináléban 99%, hogy ő fogja pótolni Szőrt. Magyarán -1 ember. Ancelottinak pedig ez miatt nincs sok választása: a fiatal spanyolt játszatnia kell, hogy sok meccsminutum legyen benne, még akkor is, ha egyelőre nem látjuk hogyan tudna +270 perc annyi magabiztosságot és nyugalmat adni neki, hogy ne szúrjon a szemünk jobb oldala a játékát nézvén. Azt is látni kell, hogy a szezonban folyamatosan peremember, fél lábbal kilógó Coentrao iskolajátékot előadva halványítja el Marcelot. Persze a kis brazilnak voltak idén jó meccsei, de jelen pillanatban a portugál klasszisokkal jobb teljesítményt rak le az asztalra. A legutóbbi meccsen nem csak a beadások, a labdalevételek is problémát jelentettek Bohócnak, sírtunk bőszen amikor hozzá került az előre bömbölő labda.

Valladolid - REal MadridModric

A mai találkozón San Iker visszatér a kapuba, és láták a madridisták, hogy jól van ez így. López egyik legnagyobb híve vagyok, úgy gondolom, hogy tisztelni kell, mert volt szőr a tökén visszajönni ide és nem állt meg addig, amíg Ikert kipiszkálta a kezdőből. Mindenképp megsüvegelendő a teljesítménye és a tény, hogy nem akart a cserepadon elpintósodni. Viszont az utóbbi időben nem rakott le többet az asztalra, mint egy jó kapus alapteljesítményét. Többször hibázott (amiből nem mindig lett persze gól), az Iker rajongókat is elcsendesítő bravúrok pedig folyamatosan kikoptak, meccsről meccsre. Amit kellett megfogott, embertelen potyára nem emlékszünk, de a szájtátós bazmegnemhiszemmitfogottúristen védések nem jöttek. Ancelotti itt nagyon okosan jár el, hiszen nem jegeli Ikert a döntőig, nem mellesleg így a Kapitány a pályán is bajnok lehet, nem csak mint csapattag, aki viszont nem játszott a ligában.

Mivel Varane mégsem került be a keretbe lábsérülés miatt, így a mostanában remeklő Ramos sem fog pihenni. A francia helyét a keretben elfoglaló Llorrente kezdőbe kerülése esélytelen, így minden bizonnyal a Nacho –Pepe – Ramos – Coentrao tengely fog játszani. Sergióra talán ráférne egy meccs pihi, bár lehet vétek lenne a formáját elpazarolni holmi relaxálásra. Előttük Modric mindenképp visszatér, ami nem is csoda, hiszen kell ő erre a középpályára, mint egy falat kenyér, ugyanakkor Di María helyett ismét Illarramendi fog középen játszani. Carlo elmondta, hogy bár ő is észrevette (micsoda bravúr, kérem!), hogy Asiernek nem volt jó meccse a denevérek ellen, ez semmit nem változtat a csapatbeli helyét illetően. Minden bizonnyal a 70. percben fogja váltani Khedira, aki végre visszatérhetett a keretbe pár meccs és pár szekundum erejéig. Mariska Bale sérülése miatt viszont kezdeni fog a jobb szélen, szóval az ő sebessége és kreativitása nem fog hiányozni.

Valladolid - REal MadridBéla

Az 50 gólos Ronaldóra nincsenek szavak. Bevallottan nem volt 100%-os a Vale ellen, mégis agilisen és jól játszott, bár némi görcsölés azért felfedezhető volt nála. Több ziccert kihagyott, az első félidőben akár kárhoztatni is lehetett volna, de végül az ő csodálatos góljával egyenlített a csapat, a matematikai esélyt nyitva tartva. Legelöl Benzema fog kezdeni, erről inkább csak ennyit.

Ellenfelünk az elmúlt 5 meccséből kettőt nyert (a legutóbbi fordulóban az Espanyolt verték otthon), kettőt hozott döntetlenre (többek között a Valenciával) és egyet veszített el, bár tény, hogy ezen az öt meccsen 3 rúgott gól ellenében is négyet kaptak. JIM csapatában mindenképp oda kell majd figyelni a jó szezont futó Javi Guerrára, aki a legveszélyesebb csatár a keretben. De itt játszik az ex-Barcelona játékos Jeffrén is és érdemes lesz nyomozni Fausto Rossit is védekezésben. Egy esetleges győzelemmel a Valladolid 2 pontra távolodna a kiesőzónától, egészen a 16. helyre repülhetnek fel az utolsó előttiről, így a motivációjukat nem tudjuk megkérdőjelezni.

Természetesen ennek ellenére a Real Madrid győzelme kötelező, de nagyívű csodajátékot ne várjon senki. Tippünk 0-2, egy kifejezetten gyenge színvonalú meccsen!

Real Madrid: Casillas – Nacho – Pepe – Ramos – Coentrao – Alonso – Modric – Illarramendi – Ronaldo – Di Maria – Benzema

TV: Sport TV, 21:00