Celta-lan kóválygás folytatódik?

celta-realKevés nehezebb feladat létezik egy szurkoló blogger életében, mint beharangozót írni egy olyan bajnoki meccs elé, ami nagy valószínűséggel már nem dönt semmiről, ugyanakkor mégse lehet teljesen félvállról venni, mert marad még izgulni valónk is rajta – nem pozitív értelemben. Utolsó előtti meccs, utolsó utáni esély(?) hogy a lepkefingnyi sanszunk megmaradjon a bajnokság megnyerésére. Érdemes egyáltalán számítani erre? Vagy hagyjuk a francba, és készüljünk a szezon utolsó, de messze legfontosabb meccsére inkább? Hajtás után beharangozunk és latolgatunk.

Nyugodtan kijelenthetjük, a májusban lejátszott két meccs még vissza fog köszönni rémálmainkban.  Nem kaptunk ugyan ki, de megadatott nekünk egy utolsó előtti és egy utolsó esély, hogy behúzzuk a végén a bajnokságot. Nem éltünk egyikkel sem. Sőt, balfaszkodásunk következményeként visszaestünk a harmadik helyre, és a jobbról-balról pofozott, motiválatlan Messi-vel, a szezon végén távozó fél kerettel és edzővel súlyosbított Barca jelen pillanatban úgy áll, hogy a pocsék szezonvég ellenére ha nyernek a mostani fordulóban és az utolsóban megverik az Atletico-t, bajnokok lesznek! Szürreális, mi? Április végén egy lyukas kotont nem tett fel volna senki a bajnoki címükért, és most tkp. a saját kezükben a sorsuk. Nekünk viszont már nincs. Hogy őszinték legyünk: ha egy csapat a szezon során három esélyt kap hogy leszakítsa a riválisait de nem tud élni vele, ha a riválisok utolsó pillanatos botlásait nem tudja kihasználni, és a bajnoki meccseken a két rivális ellen egyetlen árva pontot tud felmutatni, az nem is érdemel bajnoki címet. Igen, bizony rólunk van szó. Szóval mit is kezdjünk akkor a mai meccsel? Vegyük tudomásul hogy a bajnokság már elúszott (ha az AtMa megveri holnap a Málagát, nincs tovább miről beszélni), vagy küzdjünk amíg tehetjük? Mit is várhatunk a Celtától?

Véletlenül én írtam január elején a Celta elleni otthoni meccs beharangját és összefoglalóját is. Akkor a Celta sokkal rosszabb helyzetben volt, kieső helyen álltak, és kb. egy órán át eléggé megnehezítették a szilveszteri bulizástól kissé még kába fiaink dolgát. A vége azért 3:0 lett, de ott látszott, mire számíthatunk a Celtától, pláne most hogy otthon játszanak. Egy harcos, küzdő, kellemetlen stílusú csapat, aki nem fogja hagyni hogy finom körömpasszos vagy egy-két érintős támadásokkal riogassuk őket. Mostani helyzetük a langymeleg 9. hely, innen fentebb már nemnagyon kerülhetnek, azaz Európa kizárva, vissza is talán 4-5 helyet csúszhatnak maximum, ha mindkét hátralevő meccsüket elveszítik. Azt azonban egy pillanatig se gondoljuk, hogy ellenünk nem fognak száz százalékos erőbedobással hajtani! Rajtuk már nincs nyomás, nyugodtan játszhatnak. Utoljára április 5-én kaptak ki, azóta egy döntetlen és három győzelem, tehát a formájukra se lehet panasz. Luis Enrique (akit a januári posztomban úgy mutattam be, mint olyat aki klasszis játékos volt, de edzőnek nem biztos hogy az lesz – lehet, tévedtem), egy remek csapatot rakott össze, és nagy valószínűséggel jövőre a Barca kispadján találkozunk vele.
luis-enrique_vigo

Jó lesz odafigyelni Nolito-ra és Charles-ra, együtt 24-et szorgoskodtak össze a Vigo 46 góljából, valamint a Barca kölcsönben levő, de a szezon végén hazatérő játékosára, Rafinha-ra (és nem, ő sajnos NEM A BAYERN Rafinhája).

Nézzünk azonban körül a saját házunk táján, mert több a baj mint szeretnénk. Legfőbb hiányzónk, Ronci mellett Varane, Pepe, Carvajal és Di María se bevethető, tehát a védelmünk és a támadó potenciálunk inkább impotenciál. Ronci ugyan nagyon akarna játszani, de Carlo érthető okokból és nagyon is ésszerűen ezt nem engedi, sokkal nagyobb szükség lesz rá a BL-döntőben. Valamint van a középpályán egy szintén nem teljesen egészséges, dögfáradt Modric-unk, egy önmagát a pályán kereső Baszk Batman-unk, és egy Alonso-nk, valamint Isco-nk. Carlót sokszor szidtuk amiatt hogy nem tud/mer cserélni, de most egyszerűen az a helyzet állt elő, hogy nincs kit és kire. Belengette ugyan a meccs előtti sajtótájékoztatón hogy Khedira és Arbeloa játszani fog, de hat hónap és hat hét kihagyás után tőlük ne számítsunk csodára, ráadásul egy meccset még nem bírnak végigjátszani. Személy szerint azt mondanám, játsszon a B-csapat. Ja, hogy nincs olyan? Illetve egyvalaki, Casemiro. Aki nyilván titokban megdughatta Carlo lányát, és az öreg ezt megtudva jegeli a fiatal brazilt a cserepadon. Más ésszerű magyarázat a mellőzésére nincs, hiába követeljük hetek óta a kezdőbe – Carlo nyilván nem olvas mostanában minket. Pedig most lenne tökéletes alkalom Modric-ot pihentetni, és Kázmér hadd mutassa meg, mit is tud.

Casemiro-Real-MadridKázmér, merre vagy???

Szóval a válasz arra, mennyire fontos a mai meccs: szurkolója válogatja. Én szívem szerint kímélnék mindenkit akire számítani lehet a BL-döntőn, ugyanakkor meg jó lenne győzni, de a legfontosabb: több sérültünk ne legyen! De akkor ki döntse el a meccset? A wales-i bárd már játékra kész, és Ronci hiányában, valamint egy, a pályán két meccs óta kóválygó Benzi mellett itt lenne a tökéletes alkalom, hogy hátára vegye a csapatot és villantson. Béla, most rajtad a madridisták szeme, neked kell a győztes embernek lenned, Ramos nem dönthet el mindig mindent egymaga. Mutasd meg, hogy éles az a bárd!

gareth_rulesGo on, Béla!

Mivel a meccs az Atleti meccse után lesz közvetítve (holott hivatalosan egyszerre kezdődnek), ezért a kezdéskor már okosabbak leszünk – vagy hülyébbek. Tippelni nem akarok, mert egyrészt nem tudom, Carlo fel tudja-e rázni a csapatot, másrészt hogy a sérülések miatti felforgatott kezdő mire lesz képes. Győzzünk, de ne sérüljön meg senki most már!

Várható kezdő a nemsérültekből:
López – Arbeloa, Ramos, Nacho, Marcelo – Xabi, Modric, Isco – Bale, Benzema, Morata