Vigyázat, nyomokban futballt tartalmazhat!

celta-real-logoA tegnapi meccsre ez tökéletesen igaz volt, és ha csak nyomokban, akkor jó az ilyet messze elkerülni. Nekünk sajnos nem sikerült, így aztán végigszenvedhettük (jómagam háromszor is megnéztem), ahogy a mentálisan leeresztett, szétesett, sérülésektől sújtott csapatunk önmagát veri meg a meccsen. És milyen ironikus hogy pont az a két játékos, Ramos és Xabi röhejes hibájából kaptuk a gólokat, akik az utóbbi időben a legmegbízhatóbb teljesítményt nyújtották. Szörnyű este volt, megpróbálunk összefoglalni.

Eredetileg a “Lófasz és verőfény”-t akartam a címnek adni, de mivel Neil már majdnem ugyanezt előtte a Valladolid utáni meccs összefoglalójában, ki kellett találnom valami mást.  Úgy ültünk le a meccs elé tegnap, hogy mivel egyszerre játszottunk az Atletivel, ha botlanak, talán megkapjuk az utolsó utáni esélyt a bajnokságra – más kérdés hogy megérdemeltük volna-e. Nos botlottak, de mi meg pofára is estünk, így a bajnokság elúszott. Mivel a fél kezdőcsapat hiányzott sérülés miatt, a BBC egyik tagja se volt a pályán, ahogy Mariska, Pepe és Varane sem, így elég érdekes kezdőre lehetett számítani. Carlo kényszerpályán mozgott amikor berakta a sérülésükből frissen visszatérő Arbeloát és Khedirát, de nagyon más lehetősége nem volt. Tehát egy López – Arbeloa, Nacho, Ramos, Marcelo – Khedira, Xabi, Casemiro – Modric, Morata, Isco kezdővel álltunk fel, ami már előrevetítette, milyen csodás játékra is számíthatunk ebben a soha nem látott felállásban. Szóval elkezdődött a meccs, és ha választanom kellett volna, akkor inkább kecskepornóra maszturbálok durva smirglipapírral, az is több élvezeti értéket adott volna mint az első félidő.  Vagy ez:suck_up

Nyomokban voltak futballra emlékeztető momentumok (jellemzően a mi részünkről), de ezek a lehetőségecskék mind kimaradtak, vagy a kapus védett (legnagyobb talán Isco rövidre eleresztett lövése volt), és maradt a langymeleg labdatoszogatás. A Celta se csinált semmi különöset, de egy idő után rájöttek hogy vagy nincs kedvünk már focizni, vagy annyit tudunk aznap, és egyre bátrabban jöttek előre. Aztán jött a 42. perc, és Ramos addig totojázott egy passznál, hogy a rárontó Charles elsodorta és elvette tőle, majd a tehetetlen Lópezt kicselezve bevágta a léc alá. Szürreális jelenet és hiba volt Sergio-tól, akinek az elmúlt meccseken annyit köszönhettünk. Ő ugyan próbálta meggyőzni a bírót hogy szabálytalanság volt, de mivel hasonló esetben ő is így lépett volna oda, erre kár volt számítani.

Jött a második félidő, és az első 7-8 percben több minden történt, mint a teljes első félidőben. Előbb nekünk volt két nagy helyzetünk (Morata, majd Isco lövése), aztán Modric-ot rántották le a 16-oson belül, 11-est persze nem kaptunk, de a Celtának is volt egy komolyabb helyzete. Az 56. percben Carlo lehozta Khedirát és Arbeloát, többet nem bírtak volna, jött helyettük Illarramendi és Coentrao. Ezzel átálltunk valami olyan felállásra amit nem tudok hova tenni. Nacho kiment a jobbszélre, Marcelo előbbre lépett a középpályán és mögé érkezett Konci, de mivel a védelem közepéről hiányzott egy ember, Carlo Xabit húzta vissza Ramos mellé. 7 percet kellett várni, hogy ez megbosszulja magát. Xabi adott egy pazar kulcspasszt, apró szépséghiba hogy a saját kapuja előtt tette, és az ismét elöl ólálkodó Charles lecsapott a labdára, majd López mellett elhúzva belőtte a másodikat.

Real Club Celta De Vigo v Real Madrid CF - La LigaInnentől összezuhantunk teljesen. A Celta eldugta a labdát, tudatosan hátul passzolgattak, mi meg ímmel-ámmal mentünk csak utánuk. Casemiro helyett érkezett még Willian José, de már mindenki a végét várta. A 90. percben López védett még két nagyot hogy ne legyen már három közte. A végén mégis majdnem annyi lett, a kapufa azonban velünk volt. Jobb is hogy vége.

real_downEz már elment…

Nem mintha komoly esélyünk lett volna megnyerni a bajnokságot, és hiába a felforgatott kezdő, a rengeteg sérült, a kb. 30%-os mentális állapotra ez se mentség! Carlo végül neked egy megjegyzés: szép az a duma a meccs előtt hogy győzni megyünk, meg harcolunk a végsőkig. De ennek a pályán már három meccse semmi nyoma! Én megértem, ha már nem hittünk a bajnokság megnyerésében. Azzal sincs problémám, ha feladtuk volna már májustól, hogy csakis a BL-döntőre készülhessünk. Ésszerű és magyarázható döntés lett volna. Akkor viszont tessék ezt lekommunikálni a szurkolók felé is! Valahogy így: “Srácok, én megértem hogy bajnokságot is akartok nyerni, de a Decima fontosabb a csapatnak. Úgyhogy mostantól pihizünk a bajnokikon,  ki is kaphatunk, ti meg nézzetek inkább kecskepornót, döntsétek hanyatt az asszonyt, vagy menjetek sétálni egy jót, találkozunk a döntőn!” Úgy legyen, a tegnapi meccset meg gyorsan felejtsük el.

Összefoglaló csakis perverzeknek, mazochistáknak és erős gyomrúaknak:
https://www.youtube.com/watch?v=XUtu85IPQ7M