Hatból az első, Bale hazatér

real_sevillaHosszú volt a nyár (illetve még tart is), de habfehér kedvenceink az amerikai felkészülés (mire??) után végre éles meccsen lépnek pályára, hogy az idén begyűjthető hat trófeából az elsőt megszerezzék, az Európai Szuperkupát a Sevilla ellenében. Bemutatkozhatnak a nyári nagybevásárláson begyűjtött új szerzemények (Kroos, Hamesz), és reméljük hogy a VB fáradalmait sikerült a keret nagy részének kipihennie. Hajtás után beharangunk.


Az UEFA Szuperkupa megszerzésén túl is van miért visszavágnunk a Sevillának, ugyanis tavasszal a bajnokságban elszenvedett érhetetlen pofon (és játék) után fűtheti a srácokat a reváns lehetősége. Hogy mennyire sikerült jól a felkészülés, azon lehet vitatkozni. Eredményekben nem mutatkozott meg (bezzeg tavaly ilyenkor), de itt most nem is ez volt a lényeg, hanem hogy a VB-ről visszatért játékosaink mennyire regenerálódtak, és hogy Carlo mit főz az olasz könyhájában taktikából. Egyébként nem irigylem most Don Szemöldököt, mert a szemei alatti utazókoffereknek van mitől súlyosodniuk. Hirtelen az a kellemetlen feladata van, hogy 7 kiváló támadót (Ronci, Bale, Benzi, Hamesz, Isco, Kroos, Jesé) rakjon be a csapatba 3 posztra. És mindezt úgy, hogy senki nem fog panaszkodni a kevés játéklehetőség miatt. Carlótól a rotálás idegen fogalom, a cserélés meg még inkább az, és a rugalmas taktikai formációváltás se tartozik a legerősebb skilljei közé. Így hát csak abban tudunk bízni, hogy valami olyan felállást talál ki, amiben mindenkinek meglesz a lehetősége bizonyítani.

Carlo_int1Kellemes gondok?

Nem tudom, lehet-e annál kellemetlenebb feladat egy edző számára, mint a felkészülés közepén máris tétmeccset játszani az éppen csak visszatért kerettel és a frissen csatlakozott, még helyüket kereső új játékosokkal. Igaz hogy a Szuperkupa elsősorban presztízs, de azért jól mutatna a vitrinben, mivel ilyet már rég nem nyertünk. Tehát ha én most Carlo helyében lennék (de nem vagyok), akkor bizony nem állnék neki mindjárt az első éles tétmeccsen variálni a kezdővel, és berakni a még nincs két hete a csapattal készülő Kroos-t és Hameszt. Még itt van Mariska (meg Khedira is…), az első tétmeccsen a “járt utat járatlanért el ne hagyj” elvet követve (mínusz Alonso) a tavalyi alapcsapatot kellene felküldeni, és az újak jöhetnének cserének. De olvasva Carlo interjúját, egy kissé kiver a víz ettől a kezdőtől:

real_tacticGálameccsre tökéletes, komoly ellenfél ellen öngyilkosság. Hogy a mostani Sevillát mennyire tekinthetjük komoly ellenfélnek, az más kérdés. Rakitic távozását biztos meg fogják érezni, de mivel a keret máshol nem gyengült jelentősen, az összeszokottság meglesz náluk, és Bacca, Aspas vagy Gameiro személyében vannak még olyan játékosaik, akik bőven okozhatnak gondot a védelmünknek. Ha kellően komolyan veszi nálunk mindenki a meccset (és Kroos meg Hamesz se lógnak ki lefelé a fura pozíciójukkal), akkor a két csapat közti tudáskülönbség mindenképpen gólokban fog jelentkezni a javunkra. Túl azon hogy kíváncsiak vagyunk az újakra, én leginkább Bale-től várok sokat. Nem tudom, milyen speciális edzéstervvel készült, de annyi izmot pakolt magára cca. két hónap alatt, ami elég durva.

Bale_izom

Viszont a hajával csinálhatna valamit, mert elég röhejesen néz ki így kigyúrva és hajráfban… Van egy olyan érzésem, hogy a tökéletes felkészülés és pihenés miatt most meg fogja mutatni, ez az ő szezonja lehet, ráadásul hazatérve bizonyíthat a cardiffi közönségnek – kell-e ennél több motiváció? Mindent összevetve a közel két hónapos tétmeccs ínség végére értünk, ma este megkezdjük a hadjáratot hogy idén mind a hat trófeát begyűjtsük.
Ma meglesz az első, hala Madrid!

Várható kezdő:
Casillas Carvajal, Pepe, Ramos, Coentrao – Kroos, Hamesz, Modric – Bale, Benzema, Ronaldo