Semmire se jó remi…

real--atleticoKb. ez juthat az eszünkbe a tegnapi/mai meccsről. Egymás rugdosása, gyömöszkölése, és egy gól itt és egy a másik oldalon. Valljuk be, egyik csapat se érdemelt ennél többet. Rossz ezt leírni, de ez van. Hajtás után összefoglalunk.

Az, hogy Bale és Pepe vállalni tudta a játékot, előrevetítette Carlo taktikáját. Kroos és Modric megoldja a labdajáratást, aztán csak elöl van a BBC. Nos, az első 15 perc meg is mutatta, mi változott a matrac háza táján – semmi. 13 perc alatt Koke és Siqueira sárgája nem tudom mennyire rekord, de sanszos hogy az. De hogy az egész első félidőben egyszer nem tudtuk eltalálni a kaput, az azért valahol szánalmas. Miközben Az Atleti-nél előbb Mandzukics lövését kellett lekapnia Casillas-nak, majd Ramos mélázása után Niguez ziccerét védte San Iker. Nálunk a 11. percben először működött a Ronci-Benzi-Bale trió, de a wales-i gépállat eltörte ziccerben lövés helyett a labdát.

Bale-atleti
Innentől jött a gyömöszkölés, az Atleti visszaállt 4-4-2-be vagy inkább 4-4-1-1-be, mi meg próbáltuk ott átpasszíroszni a labdát, ahol nem lehet. Nincs terület, nincs befutható tér, így a két százmilkás gépállatunk a széleken csak szenvedett. A 40. percben Ronci két méterrel mellé menő fejese volt az ún. veszélyes helyzetek utolsó momentuma. És úgy hoztuk le az első félidőt, hogy egy kaput eltaláló lövésünk se volt, hazai pályán. Carlo olyat húzott a szünetben, amit csak sérüléssel lehet magyarázni – Hamesz jött Ronci helyett. Változást ez se hozott, mi továbbra is próbáltuk előre juttatni a labdát, az Atleti meg megtett mindent hogy ezt megakadályozza.

A második félidő elején Bale helyzete volt az egyetlen momentum, amit fel lehetett jegyezni. Utána néma csend… A 78. percben érkezett Di María Modric helyett, Az Altetinél meg Mandzukicsot Jiménez váltotta. És a 80. percben jött a gól. Kroos – Carvajal – Benzi volt a labda útja, de őt szerelték, a visszapattanót meg Hamesz rálőtte, ami Ansaldi-nmegpattanva került a kapuba.

Itt meg lehet nézni: https://www.youtube.com/watch?v=BaFcIK8btd0

De jött az Atletico mint a meszes. Előbb, Casillas-nak kellett kitenyerelnie egy lövést, és a 88. percben jött az egyenlítés. Egy szögletnél aludt el a védelmünk, Raúl Garcia pedig közelről bekotorta a gólt. Az eredmény maradt, mi pedig gazdagabbak lettünk pár tanulsággal.

1.  Ez a középpálya nem az, amivel komolyabb csapatok ellen meccset nyerhetünk.
2. Modric és Kroos jó, de ha nincs mellettük egy “verőember” akkor el vagyunk veszve.
3. Lehet hogy az Atletico-nak se volt gólhelyzete, de nekünk se. A vezető gólunk a semmiből született.

Ezt kell mérlegelnünk, amikor komolyabb kihívásokra vágyunk. Ez így hosszú út lesz, Reméljük a végén megérte. Pénteken lehet javítani, addig is Hala Madrid!

Összefoglaló itt: https://www.youtube.com/watch?v=J7AJrQXCYy0